message

Üzenetküldés

Program kezdete: 2012. június 23.
Program vége: 2012. június 24.


Szent Iván éjjelén átugorják a tüzet a szerelmesek. A bátorság tűzpróbája megerősíti kapcsolatukat, s a néphagyomány szerint örökké tartóvá edzi azt. A tűzugrás előtt és után pedig táncraperdülhetnek mindazok, akik kedvet éreznek hozzá.

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Tavaszi tőzike túra   |  
2015. március 7.

Ötmillió tőzike látványa, illata már önmagában feledhetetlen élmény!

Tekintsük meg együtt a kora tavasz egyik legszebb természeti jelenségét!

Természeti értékek | Ökoturizmus

Bábolnai Kukorica Fesztivál   |  
2015. szeptember 11. és 2015. szeptember 12. között
A Kukorica Fesztivál Bábolna Város Önkormányzatának rendezésében valósul meg. Az önkormányzat célja a helyi kulturális értékek megőrzése, bemutatása, a fesztiválra látogatók szórakoztatása mellett. Színes, változatos programok között – játszóház, kézműves vásár, sztárvendégek felvonultatása - minden korosztály megtalálja a kedvére valót. A rendezvényt színesíti a népművészeti vásár, ahol munkabemutatókkal régi hagyományokat elevenítenek fel, helyi kézműves csoportok kiállítása, festmény kiállítás. Megrendezésre kerül a Kukorica bál, illetve a rendezvény záró eseményeként a Kukorica Party. A programok mára hagyományként minden fesztivál elengedhetetlen részét képezik.

Kulturális örökség

Történelmi lovasjátékok - középkori lakomák   |  
2014. július 15. és 2015. április 30. között

A Magyarországon és Európa szerte nagy hírnévnek örvendő sümegi Történelmi Lovasjátékok helyszínéül a Történelmi Élményparkban elhelyezkedő középkori hangulatot varázsoló Történelmi Rendezvénycsarnok szolgál. Magyarországon az újkorban elsőként nálunk elevenedett meg a középkort megidéző lovasjáték, amelynek részeként spanyol lovas karusszel bemutatót és ügyességi fegyverbemutatóval valamint lovas gyalogos bajvívással fűszerezett lovagi tornát is láthat a kedves közönség. A középkori hangulatot a környezeti elemeken túlszereplőink jelmezei és a zenei aláfestés egyaránt hűen tükrözi. Az este megkoronázásaként programunk után hangulatos Nagy Lovagtermünkben fogyaszthatják el vendégeink a kornak megfelelő formában, az ízekben gazdag jellegzetes zamatú középkori lakomát.

A program ára:

Történelmi Lovasjátékok középkori lakomával:  6.000,- Ft/fő/alkalom

menü: aperitif (pálinka), pogácsa, középkori leves, kemencében sült libacomb, egészben sült burgonya, kukoricaprósza, házi káposztasaláta,  gyümölcsös pite, fehér- és vörösbor, ásványvíz.

További választható menüváltozatok csoportok részére (min.15 fő)

előre történő rendelés esetén (2 nap):

Történelmi Lovasjátékok főúri lakomával:  7.000,- Ft/fő/alkalom

menü: aperitif (pálinka), pogácsa, pezsgő, középkori leves, kemencében sült libacomb, ropogósra sült csülök, egészben sült burgonya, kukoricaprósza, házi káposztasaláta, házi rétes, fehér- és vörösbor, szódavíz.

Történelmi Lovasjátékok fenséges királyi lakomával:  8.000,- Ft/fő/alkalom

menü: aperitif (pálinka), pogácsa, pezsgő, középkori leves, kemencében sült libacomb, ropogósra sült csülök, sült oldalas párolt gyümölcsökkel, egészben sült burgonya, kukoricaprósza, házi káposztasaláta, házi rétes, fehér- és vörösbor, szódavíz

Bor | Gasztronómia

Bábolnai Sonkafesztivál   |  
2015. március 28. és 2015. március 29. között
Egy rangos verseny és fesztivál, melyen a sonkák feszülnek egymásnak. 2014. április 12-13-án nyolcadik alkalommal rendezik meg Bábolnán a Sonkafesztivált. A lovaspálya mellett megrendezendő gasztronómiai eseményen magyaros vendéglátás, izgalmas gasztro versengések és kézművesvásár várja a látogatókat. A különleges fesztiválhangulatról a programok szervezésével a Magyar Sonkalovagrend gondoskodik. Hagyományos érlelésű sonkák versenye és vására Pálinka- és bormustra Hagyományos vendéglátás, hurka kolbász és társaik. Színpadi produkciók, szombaton barangolás a karibi és a rock&roll zene világában. Vasárnap népzene, néptánc, operett előadások. Kézműves vásár és mindenféle hungarikumok
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!