message

Üzenetküldés

Program kezdete: 2012. június 23.
Program vége: 2012. június 24.


Szent Iván éjjelén átugorják a tüzet a szerelmesek. A bátorság tűzpróbája megerősíti kapcsolatukat, s a néphagyomány szerint örökké tartóvá edzi azt. A tűzugrás előtt és után pedig táncraperdülhetnek mindazok, akik kedvet éreznek hozzá.

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Via Ferrata - Csesznek   |  
2013. október 14. és 2014. november 30. között

A 20 km-re Jásdtól megnyitották Magyarország 1. via ferrata útját. Így a Jásdi pihenést egy extra extrém programmal is megbolondíthatják vendégeink. 

A program a helyszíni szervezők által vehető igénybe: Felszerelés és információ: 20-421-9945

Természeti értékek | Ökoturizmus

Adventi vásár és játszóház   |  
2014. december 14.
A kézműves vásárosok és a karácsonyi ajándékkészítő játszóházat sokszínű programok bővítik, melyek között mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

Kulturális örökség

Szent Márton napi országos nagyvásár   |  
2014. november 8. és 2014. november 9. között
Emléknapján, november 11-én, és az ahhoz kapcsolódó időszakban az egyházi tiszteletadás mellett a gazdag néphagyomány is megelevenedik. A november első hétvégéjén Szent Márton-napi nagyvásárral kezdődik a Szent Márton Hét, mely Szombathelyen és szűkebb környékén, a város meglévő egyházi kezelésű és világi kulturális, valamint művészeti intézményeiben sokszínű programokkal várja az érdeklődő nagyközönséget

Bor | Gasztronómia

II. Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál   |  
2014. augusztus 1. és 2014. augusztus 3. között
Versenykiírás
A Téma Alapítvány és Fertőd Városa által meghirdetett szakácsverseny.
Helyszín: Fertőd – Esterházy Kastély
Időpont: 2014. 08. 02.
Ezúton meghívjuk Önt és kedves családját, valamint baráti körét az Esterházy kastély parkjában rendezendő főzőfesztiválra. Szeretnénk hagyományt teremteni, és megőrizni a barokk kor szépségét, gasztronómiáját, feledésbe merülő ízeit.

A versenyző két kategória közül választhat:
-    A FŐÚRI konyha ételeinek elkészítése, tálalása az adott kor kulináris élvezetei szerint.
-    A XVII. században kialakuló CSÁRDAKONYHA ételeinek bemutatása nemzeti értékünk népszerűsítésével, mai magyar nyersanyagok felhasználásával.

Nem titkolt célunk, hogy e korabeli időutazás alkalmából mintegy megidézve e kor szellemének ízvilágát – szokásait – pompáját felejthetetlen élményt adjunk át a mai kor felgyorsult életet élő emberének. Az étkezés egyike az élet azon örömeinek, amelykor valamennyi érzékszervünket kényeztetjük. Erre a nagyszerű kulináris játékra invitáljuk Önöket, hasonlítsuk össze, ki tudja jobban a barokk kor íz világával elkápráztatni a mai kor emberét.
A versennyel kapcsolatos bővebb információ, versenykiírás, jelentkezési lap elérhető a fertődi polgármesteri hivatal honlapján is: http://www.fertod.hu/
A nevezési lapot megtalálják a www.fertodfesztival.hu/Programok/Úri helyszín és Csárda helyszín menüpont alatt.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!