Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg szilvalekvár, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg cukor, csipet só, 6 dkg zsír, 1 tojás.
 
 
A lisztből, tojásból sóval és kevés vízzel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, elég nagy kockára felvágjuk a tésztát. Minden tésztakocka felére lekvárt teszünk, ráhajtjuk a másik felét. A tésztát jól nyomkodjuk le körbe, kifőzzük, zsírban pirított zsemlemorzsában megforgatva, porcukorral megszórva tálaljuk.
hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

XIX.Bogácsi Fürdőfesztivál   |  
2017. június 29. és 2017. augusztus 12. között
A Fürdőfesztivál elsősorban a "partizást" jelenti a fiataloknak, de valamennyi korosztály megtalálja a számára megfelelő kikapcsolódást. Ilyenkor választják meg a fürdő szépét, de a nemek közti egyensúly megteremtése érdekében levadásszák a "macsókat" is.

Természeti értékek | Ökoturizmus

XV. Nyíregyházi Huszártalálkozó   |  
2017. augusztus 26. és 2017. augusztus 27. között
A kétévente megrendezésre kerülő hagyományőrző programon lovashuszárok felvonulása, katonai és tűzoltóbemutató illetve egyéb, a huszársággal kapcsolatos érdekességek várják a látogatók.

Kulturális örökség

Kenyérünnep   |  
2017. június 29. és 2017. augusztus 20. között
Az újkenyér ünnepén az érdeklődők megismerhetik a gabona útját az aratástól a kenyérsütésig. További információ: http://www.muzeumfalu.hu
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!