A Fenyő tészta ajánlásával


Hozzávalók: krumpli tarhonya paprika só füstölt szalonna

Elkészítés: Készítsünk füstölt szalonna alátéttel egy szabvány krumplipaprikást. Hosszú lére engedjük fel. Amikor a krumpli félig megfőtt, akkor rakjunk bele egy marék tarhonyát. Főzés közben tehetünk bele füstölt kolbászkarikákat is. Addig főzzük, amíg jó sűrű lesz. Uborkasalátával tálaljuk.
hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Naplemente Aggteleken   |  
2014. július 5. és 2014. augusztus 30. között

A Baradla-tető kilátópontjáról gyönyörködhetünk a naplementében, megtapasztalhatjuk az elalvó és egyben ébredő természet hangjait, neszeit.

Legfontosabb információk

Helyszín: Aggtelek, Baradla-barlang fogadótérsége
Időpontja: 20:00
Hossza, időtartama: 4 km, 2óra
Részvételi díj: 200 Ft/fő, 500 Ft/család
Max. létszám: 30 fő (A túra előzetes bejelentkezéssel minimum 10 fővel indul)

Forrás:http://magyarnemzetiparkok.hu/

Természeti értékek | Ökoturizmus

IX. Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlat   |  
2014. november 18. és 2014. november 30. között
A művelődési központ és a debreceni Suliszerviz Pedagógiai Intézet minden év őszén rendezi meg a diáktárlatot, melyen bemutatkozási és megmérettetési lehetőséget kívánunk biztosítani minden alkotókedvű tehetséges magyarországi és határon túli középiskolás diák számára. A diáktárlat célja összegyűjteni és kiállítani azokat a legjobb festményeket és grafikákat, melyeket a neves, országos hírű művészekből álló zsűri arra érdemesnek talál.

Kulturális örökség

27. Kállai Kettős Fesztivál   |  
2014. október 3. és 2014. október 5. között
A Kállai Kettős Néptáncfesztivál meghívásos rendezvény, amelyen a néptánc mozgalomban Jól Minősült és Kiválóan Minősült Együttesek, és a rendezők által meghívott külföldi csoportok vehetnek részt. A kétévente szervezett fesztivál találkozási és versenyzési lehetőséget biztosít a néptánc mozgalom élvonalába tartozó együtteseknek, mind e mellett szakmai értékeléssel egybekötött tapasztalatcserére és tanácsadásra ad lehetőséget. Az együttesi visszajelzéseket figyelembe véve az idei évben nem tervezzük a tájolást, (a környező településeken való fellépést) ill. az időjárás kiszámíthatatlansága és más egyéb procedúra miatt a menettánc – táncos felvonulás –helyett más bemutatkozási lehetőséget szeretnénk biztosítani az együtteseknek.

Bor | Gasztronómia

V. Bezermeni Vigasságok Gasztronómiai Nap   |  
2014. szeptember 6.
Keressük a " Hajdúság legjobb chéfjét"Versenyt hirdetünk profi szakács, tanuló szakács, amatőr szakács és vadász szakácsok között.Chéf csatában mérethetik meg magukat a profi és tanuló szakácsok.Kulturális programok is színesitik a rendezvényt.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!