A Fenyő tészta ajánlásával


Hozzávalók: krumpli tarhonya paprika só füstölt szalonna

Elkészítés: Készítsünk füstölt szalonna alátéttel egy szabvány krumplipaprikást. Hosszú lére engedjük fel. Amikor a krumpli félig megfőtt, akkor rakjunk bele egy marék tarhonyát. Főzés közben tehetünk bele füstölt kolbászkarikákat is. Addig főzzük, amíg jó sűrű lesz. Uborkasalátával tálaljuk.
hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Kiemelt ajánlatok

Üres felület

Üres felület

Üres felület

 

Aktív turizmus

Fogathajtó verseny   |  
2014. augusztus 2.
A megye minden részéről érkeznek versenyzők. Egy kategóriában indulhatnak. Évről évre egyre többen jelentkeznek.

Természeti értékek | Ökoturizmus

Hajdú-Bihar Megyei Gyermekés Ifjúsági Néptáncfórum Észak-alföldi Regionális Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál   |  
2014. május 9. és 2014. május 10. között
Hajdú-Bihar Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptáncfórum, és Észak-alföldi Regionális Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál.

Kulturális örökség

27. Kállai Kettős Fesztivál   |  
2014. október 3. és 2014. október 5. között
A Kállai Kettős Néptáncfesztivál meghívásos rendezvény, amelyen a néptánc mozgalomban Jól Minősült és Kiválóan Minősült Együttesek, és a rendezők által meghívott külföldi csoportok vehetnek részt. A kétévente szervezett fesztivál találkozási és versenyzési lehetőséget biztosít a néptánc mozgalom élvonalába tartozó együtteseknek, mind e mellett szakmai értékeléssel egybekötött tapasztalatcserére és tanácsadásra ad lehetőséget. Az együttesi visszajelzéseket figyelembe véve az idei évben nem tervezzük a tájolást, (a környező településeken való fellépést) ill. az időjárás kiszámíthatatlansága és más egyéb procedúra miatt a menettánc – táncos felvonulás –helyett más bemutatkozási lehetőséget szeretnénk biztosítani az együtteseknek.

Bor | Gasztronómia

10. Birisi Tócsnifesztivál   |  
2014. augusztus 23.
Minden év augusztusában megrendezésre kerül, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legnagyobb INGYENES zenei fesztiválja, ahol megismerkedhetünk a tócsni (krumplilángos, lapcsánka^ reszelt burgonyából és lisztből készült, zsírban, vagy olajban sült étel) birisi változatával. Az egész napos koncertek közben, helyi és környékbeli gazdák áruját csodálhatjuk, kóstolhatjuk és vásárolhatjuk meg. Ha netán füleink elfáradtak a harsány zenei kavalkád hallgatása közben, népi kézműves foglalkozásokon vehetünk részt, ahol csak a kézügyességünk szab határt, és ha mindez még nem lenne elég, óriási vidámpark játékain vezethetjük le felesleges és tartalékolt energiánkat egy igen sokszínű nap után.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!