A Fenyő tészta ajánlásával


Hozzávalók: krumpli tarhonya paprika só füstölt szalonna

Elkészítés: Készítsünk füstölt szalonna alátéttel egy szabvány krumplipaprikást. Hosszú lére engedjük fel. Amikor a krumpli félig megfőtt, akkor rakjunk bele egy marék tarhonyát. Főzés közben tehetünk bele füstölt kolbászkarikákat is. Addig főzzük, amíg jó sűrű lesz. Uborkasalátával tálaljuk.
hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Kiemelt ajánlatok

Üres felület

Üres felület

Üres felület

 

Aktív turizmus

Fogathajtó verseny   |  
2014. augusztus 2.
A megye minden részéről érkeznek versenyzők. Egy kategóriában indulhatnak. Évről évre egyre többen jelentkeznek.

Természeti értékek | Ökoturizmus

Nánási Vigasságok Hajdúk Világtalálkozója   |  
2014. július 19. és 2014. július 28. között
Egy héten át tartó szórakoztató programok. Főzőverseny a hajdúnánási Fűrdő előtti téren, lovasbemutató, férfiak erőpróbájával, koncertekkel, testvérvárosi és helyi csoportok fellépése, pásztorételek főzőversenye, a "Hajdúknak Szépsége" szépségverseny.

Kulturális örökség

30. Téka Tábor   |  
2014. július 19. és 2014. július 27. között
Az elmúlt évben is nagy sikert aratott a Téka Népművészeti Tábor Nagykálló-Harangodon. A hagyományőrző tábor ebben az évben is megtartotta azokat a foglalkozásokat, melyek a résztvevők megszokhattak a Téka 29 éve alatt. A résztvevők a hét folyamán gyöngyfűzésen, csipkeverésen, agyagozáson, bőrművességen, csuhézáson, fafaragáson, gyékényezésen, kemencézésen, kosárkötésen, kovácsmesterségen, nemezelésen, szövésen és néptánc-oktatáson vehettek részt. A megszokott foglalkozások azonban egy új körrel is bővültek: idén először citerázni is tanulhattak a táborlakók. A tábor nemzetközi elismerését mutatja, hogy idén is több országból érkeztek érdeklődök: az Egyesült Államokból, Kanadából, Németországból, Franciaországból, Angliából, Szlovákiából, és Ukrajnából is fogadtak vendégeket a Tékában. Az évről évre ismétlődő Téka Népművészeti Tábor legnagyobb erénye, hogy az unokák és a nagymamák, az ifjúság és a középkorosztály, együtt tanul, dolgozik a mozgalmas hét alatt. – mondta el Borsiné Sveda Anita. A tábor háziasszonya hozzátette: a sikerről mindenki meggyőződhetett a tábor befejezéseként rendezett „Táborzáró” gálaműsoron, amely mind a táborlakóknak, mind pedig Nagykálló és a térség közönségének felejthetetlen élményt jelent. A Téka Tábor minden évben rendez egy tematikus napot, melyre táborozókon kívül más látogatókat is várnak. Ez az esemény idén sem maradhatott el, sőt, az eddigiektől eltérően most szerda helyett szombaton rendezték meg, hogy minél több érdeklődő kijuthasson a rendezvényre. A 2013-as tematikus nap központi témája a vásár volt: az érdeklődők egy igazi, korhű, száz évvel ezelőtti vásárba nyerhettek bepillantást. A vásáron kézzel készült, kézműves termékeiket kínálták az árusok, melyekre a régi szokások szerint alkudni is lehetett.

Bor | Gasztronómia

10. Birisi Tócsnifesztivál   |  
2014. augusztus 23.
Minden év augusztusában megrendezésre kerül, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legnagyobb INGYENES zenei fesztiválja, ahol megismerkedhetünk a tócsni (krumplilángos, lapcsánka^ reszelt burgonyából és lisztből készült, zsírban, vagy olajban sült étel) birisi változatával. Az egész napos koncertek közben, helyi és környékbeli gazdák áruját csodálhatjuk, kóstolhatjuk és vásárolhatjuk meg. Ha netán füleink elfáradtak a harsány zenei kavalkád hallgatása közben, népi kézműves foglalkozásokon vehetünk részt, ahol csak a kézügyességünk szab határt, és ha mindez még nem lenne elég, óriási vidámpark játékain vezethetjük le felesleges és tartalékolt energiánkat egy igen sokszínű nap után.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!