A Fenyő tészta ajánlásával


Hozzávalók: krumpli tarhonya paprika só füstölt szalonna

Elkészítés: Készítsünk füstölt szalonna alátéttel egy szabvány krumplipaprikást. Hosszú lére engedjük fel. Amikor a krumpli félig megfőtt, akkor rakjunk bele egy marék tarhonyát. Főzés közben tehetünk bele füstölt kolbászkarikákat is. Addig főzzük, amíg jó sűrű lesz. Uborkasalátával tálaljuk.
hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Az éjszaka hangjai – Holdséta   |  
2014. augusztus 10.

A puszta lámpása a telihold. Talán hihetetlen, de teliholdas éjjeleken akár kerékpározni is lehet világítás nélkül, tökéletesen látszik az út, a környezet. Egy ilyen este átélésére, a tavakra naplemente táján éjszakázni térő madarak, valamint a sötétedéssel aktívabbá váló egyéb állatok megfigyelésére invitáljuk vendégeinket Hortobágyi-halastóra.

Találkozás: Hortobágy-halastavi Kisvasút indítóállomás; 17.30 óra

A túra távja, időtartama: 10-15 km, kb. 4 óra

Részvételi díj: 1000,- Ft/felnőtt; 500,- Ft/diák; 2000,- Ft/család

Természeti értékek | Ökoturizmus

IX. Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlat   |  
2014. november 18. és 2014. november 30. között
A művelődési központ és a debreceni Suliszerviz Pedagógiai Intézet minden év őszén rendezi meg a diáktárlatot, melyen bemutatkozási és megmérettetési lehetőséget kívánunk biztosítani minden alkotókedvű tehetséges magyarországi és határon túli középiskolás diák számára. A diáktárlat célja összegyűjteni és kiállítani azokat a legjobb festményeket és grafikákat, melyeket a neves, országos hírű művészekből álló zsűri arra érdemesnek talál.

Kulturális örökség

27. Kállai Kettős Fesztivál   |  
2014. október 3. és 2014. október 5. között
A Kállai Kettős Néptáncfesztivál meghívásos rendezvény, amelyen a néptánc mozgalomban Jól Minősült és Kiválóan Minősült Együttesek, és a rendezők által meghívott külföldi csoportok vehetnek részt. A kétévente szervezett fesztivál találkozási és versenyzési lehetőséget biztosít a néptánc mozgalom élvonalába tartozó együtteseknek, mind e mellett szakmai értékeléssel egybekötött tapasztalatcserére és tanácsadásra ad lehetőséget. Az együttesi visszajelzéseket figyelembe véve az idei évben nem tervezzük a tájolást, (a környező településeken való fellépést) ill. az időjárás kiszámíthatatlansága és más egyéb procedúra miatt a menettánc – táncos felvonulás –helyett más bemutatkozási lehetőséget szeretnénk biztosítani az együtteseknek.

Bor | Gasztronómia

10. Birisi Tócsnifesztivál   |  
2014. augusztus 23.
Minden év augusztusában megrendezésre kerül, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legnagyobb INGYENES zenei fesztiválja, ahol megismerkedhetünk a tócsni (krumplilángos, lapcsánka^ reszelt burgonyából és lisztből készült, zsírban, vagy olajban sült étel) birisi változatával. Az egész napos koncertek közben, helyi és környékbeli gazdák áruját csodálhatjuk, kóstolhatjuk és vásárolhatjuk meg. Ha netán füleink elfáradtak a harsány zenei kavalkád hallgatása közben, népi kézműves foglalkozásokon vehetünk részt, ahol csak a kézügyességünk szab határt, és ha mindez még nem lenne elég, óriási vidámpark játékain vezethetjük le felesleges és tartalékolt energiánkat egy igen sokszínű nap után.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!