message

Üzenetküldés


Garabonciás Kecskesajtok
Teljes tejből készült finomságok Izsákról
Hagyományos receptura – korszerű technológia
 
A magyar néphit természetfeletti képességekkel rendelkező, rongyos köpenyű vánordiákjáról elnevezett, családi vállalkozásban működő cégünk, az Alföldi Garabonciás Kft., kiskérődző állatok tejének feldolgozásával foglalkozik, melynek meghatározó alapanyaga a Bugac környéki puszták háztáji gazdaságaiból felvásárolt, valamint saját kecskefarmunk mintegy 600 anyaállatából kifejt kecsketej.
Sikeres működésünknek és termékeink egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően néhány évvel ezelőtt egy saját, EU regisztrációs számmal is rendelkező korszerű tejfeldolgozó üzemet építettünk fel az ország szívében, a Kecskeméttől alig 30 km-re található Izsákon- A különböző pályázati lehetőségek sikeres kihasználásával vállalatunk a közelmúltban egy új üzemcsarnok létesítésével bővült tovább,melynek köszönhetően gyártási kapacitásunkat megháromszoroztuk – a korábbi napi 5 000 liter helyett ma már 15 000 liter kecsketej feldolgozására nyílik lehetőségünk.
Telephelyünktől néhány kilométerre, az UNESCO által 1979-ben bioszféra rezervátummá nyilvánított Kiskunsági Nemzeti Park ölelésében elhelyezkedő kecskefarmunk az Európai Unió által létrehozott Natura 2000 terület része.
Az érintett alföldi pusztán megtermelt alapanyagokat hagyományos receptura alapján, de a legkorszerűbb technológiát alkalmazva dolgozzuk fel. Kiemelt figyelmet fordítunk termékeink magas minőségi (prémium) szintjének megtartására, ezért telephelyünkön szakképzett és az újdonságokra mindig nyitott sajtmestereink vezetésével rendszeres technológiai fejlesztéseket hajtunk végre.
Termékeinket a tej minden lényeges alkotóelemét (fehérje, ásványi anyagok, zsír, tejcukor) megőrző alapanyagokból készítjük.
Elsőszámú nyersanyagunk, a kecsketej, különösen nagy értékű, kiváló dietetikai hatású tápanyagforrás, amely vitamintartalma és könnyű emészthetősége révén elsőrendű alkotóeleme az egészséges étrendnek.
Sokoldalúan felhasználható, egyedi ízvilágú termékeinkkel a magyar sajtkultúra fejlesztéséhez és az egészséges táplálkozás népszerűsítéséhez is hozzá kívánunk járulni.
 
Termékeink:
Érlelt félkemény kecskesajtok natúr, füstölt és fűszeres ízesítéssel
Érlelt juhsajt és tehénsajt 
Natúr és fűszeres lágy kecskesajt
Snidlinges és bazsalikomos krémsajtgolyó
Natúr és snidlinges kecsketúró
Juhtúró és leveles tehéntúró
Kecsketej, tehéntej és házi aludttej
Natúr és fűszeres kecske sajtkrém
Lágy kecskesajt 100% kecsketejből zöldfűszeres, vörösboros, provánszi és faszénporos ízesítéssel
Gurman kecskesajt forgács, salátákhoz; reszelt kecskesajt tésztákhoz és kecskesajt csíkok borokhoz ajánlva

Elérhetőségek:
Alföldi Garabonciás Kft., Kocsis Pál
Cím: 6070 Izsák, Vadas dűlő 2-4.
Tel.: 76/569-105
E-mail: alfoldi@garabonciassajt.hu
www.garabonciassajt.hu


Bővebb információ:

Alföldi Garabonciás Kft., Kocsis Pál

alfoldi@garabonciassajt.hu

76/569-105

http://www.garabonciassajt.hu

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Látogatás az Ökofaluba   |  
2016. január 1. és 2016. december 31. között
Kellemes séta során bemutatjuk az Ökofalut, a működő természetgazdálkodási majorságot, az alternatív energiák gyakorlati hasznosítását. A séta előzetes kérésre kiegészíthető az Agostyáni Arborétum látogatásával.
Időtartam: 2-3 óra
Táv: 1-3 km
Ajánlott öltözet: könnyű cipő

Természeti értékek | Ökoturizmus

Petőfi Szilveszter   |  
2016. december 31. és 2017. január 1. között
A már hagyományos kiskőrösi Petőfi szilvesztert 2016-ban is megrendezik. A Petőfi-kultusz ápolásának kiemelkedő eseménye a Petőfi-szilveszter. Az év utolsó napja színvonalas kulturális műsorokkal és gasztronómiai különlegességekkel várja a vendégeket. A Magyarország területén 2013. január 1-jén született gyermekek megkapják a város ajándékát, a névre szóló Petőfi-kötetet. A programok között a következők találhatók meg: színházi előadás, kiállítás, éjszakai megemlékezés és gasztronómiai különlegesség. A költő eredeti születési anyakönyve az evangélikus templomban tekinthető meg . A kulturális programok mellett autentikus zenéről a Kóborzengő Együttes gondoskodik.

Kulturális örökség

Szilveszteri Pezsgőfutás   |  
2016. december 31.
Búcsúztassuk együtt a 2016-os évet egy jó hangulatú sporteseménnyel, a 32. Pezsgőfutással. A patinás több, mint 30 éves múltra visszatekintő sportesemény. A regisztráció során megadott e-mail címre mindenki számára elküldjük a célfotóját. A rendezvényközpontnál elhelyezett sátrakban, forró tea, forralt bor, pezsgő és zsíros kenyér várja majd a futókat. A célkapura kifüggesztett világító digitális óra már a célegyenes végéről is jól látható lesz. A versenyre legyártott és kiosztott egyedi rajtszámot pedig mindenki megtarthatja majd emlékbe. A rajtszámokat a Korzó földszinti aulájában, egy kortynyi pezsgő elfogyasztása kíséretében lehet majd átvenni.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!