message

Üzenetküldés


Garabonciás Kecskesajtok
Teljes tejből készült finomságok Izsákról
Hagyományos receptura – korszerű technológia
 
A magyar néphit természetfeletti képességekkel rendelkező, rongyos köpenyű vánordiákjáról elnevezett, családi vállalkozásban működő cégünk, az Alföldi Garabonciás Kft., kiskérődző állatok tejének feldolgozásával foglalkozik, melynek meghatározó alapanyaga a Bugac környéki puszták háztáji gazdaságaiból felvásárolt, valamint saját kecskefarmunk mintegy 600 anyaállatából kifejt kecsketej.
Sikeres működésünknek és termékeink egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően néhány évvel ezelőtt egy saját, EU regisztrációs számmal is rendelkező korszerű tejfeldolgozó üzemet építettünk fel az ország szívében, a Kecskeméttől alig 30 km-re található Izsákon- A különböző pályázati lehetőségek sikeres kihasználásával vállalatunk a közelmúltban egy új üzemcsarnok létesítésével bővült tovább,melynek köszönhetően gyártási kapacitásunkat megháromszoroztuk – a korábbi napi 5 000 liter helyett ma már 15 000 liter kecsketej feldolgozására nyílik lehetőségünk.
Telephelyünktől néhány kilométerre, az UNESCO által 1979-ben bioszféra rezervátummá nyilvánított Kiskunsági Nemzeti Park ölelésében elhelyezkedő kecskefarmunk az Európai Unió által létrehozott Natura 2000 terület része.
Az érintett alföldi pusztán megtermelt alapanyagokat hagyományos receptura alapján, de a legkorszerűbb technológiát alkalmazva dolgozzuk fel. Kiemelt figyelmet fordítunk termékeink magas minőségi (prémium) szintjének megtartására, ezért telephelyünkön szakképzett és az újdonságokra mindig nyitott sajtmestereink vezetésével rendszeres technológiai fejlesztéseket hajtunk végre.
Termékeinket a tej minden lényeges alkotóelemét (fehérje, ásványi anyagok, zsír, tejcukor) megőrző alapanyagokból készítjük.
Elsőszámú nyersanyagunk, a kecsketej, különösen nagy értékű, kiváló dietetikai hatású tápanyagforrás, amely vitamintartalma és könnyű emészthetősége révén elsőrendű alkotóeleme az egészséges étrendnek.
Sokoldalúan felhasználható, egyedi ízvilágú termékeinkkel a magyar sajtkultúra fejlesztéséhez és az egészséges táplálkozás népszerűsítéséhez is hozzá kívánunk járulni.
 
Termékeink:
Érlelt félkemény kecskesajtok natúr, füstölt és fűszeres ízesítéssel
Érlelt juhsajt és tehénsajt 
Natúr és fűszeres lágy kecskesajt
Snidlinges és bazsalikomos krémsajtgolyó
Natúr és snidlinges kecsketúró
Juhtúró és leveles tehéntúró
Kecsketej, tehéntej és házi aludttej
Natúr és fűszeres kecske sajtkrém
Lágy kecskesajt 100% kecsketejből zöldfűszeres, vörösboros, provánszi és faszénporos ízesítéssel
Gurman kecskesajt forgács, salátákhoz; reszelt kecskesajt tésztákhoz és kecskesajt csíkok borokhoz ajánlva

Elérhetőségek:
Alföldi Garabonciás Kft., Kocsis Pál
Cím: 6070 Izsák, Vadas dűlő 2-4.
Tel.: 76/569-105
E-mail: alfoldi@garabonciassajt.hu
www.garabonciassajt.hu


Bővebb információ:

Alföldi Garabonciás Kft., Kocsis Pál

alfoldi@garabonciassajt.hu

76/569-105

http://www.garabonciassajt.hu

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Extrém Szaunatúra Magyarországon   |  
2014. január 25. és 2014. december 20. között

Egy igazi Északi szauna kaland vár rád! Jelentkezz az ország első Finn tradicionális szauna túrájára! Szakképzett túravezetőink segítségével átélheted a szauna kultúra ismeretlen területeit. Ne feledd Finnországban is csak 3 ilyen szauna falu található.

Várunk téged jelentkezz!

Helyszín: Akác tanya Újlengyel

Túra programja:

Egyénileg érkezés az Akáctanyára 09:30-10:00 között

-         találkozás a főépületben, tájékoztatás a napi programokról, kávé, teafogyasztás

Helyszínbejárás 10:30-kor

-         Ismerkedés Akáctanyával

Szauna programok kezdete 11:00-kor

-         Illó olajos szaunaprogram

-         bőr peelingező szaunaprogram

-         bőrhidratáló szaunaprogram

-         helyszín a Sauna Boulevard főépületében 12 fős fatüzelésű szaunában.

Ebéd 13:00-kor

-         Finn tejszínes lazac leves

-         pulykaragú leves

-         frissen sült pogácsa

-         kávé, tea, ásványvízfogyasztás

Egyéni  virgácsolás 14:00-tól

-         egyéni virgácskezelések a fatüzeléses füstös vályog szaunában

-         33-39 °C kültéri holt tengeri sós dézsa használata

-         akác jurta melegedő használata

-         pihenő szoba használata, tea, pogácsa fogyasztás

Vacsora 19:00-kor. A füstös szaunában napközben elkészült füstölt ételekkel

-          füstölt márványsajttal töltött lazacfilé

-         füstölt sertés és pulykahús köretekkel, salátákkal és desszerttel

-         kávé, tea, ásványvízfogyasztás

Egyéb opció: A szauna programok alatt zöldségmártogatós, gyümölcs és pogácsabekészítés, kávé, tea, vízfogyasztás van. A füstös szaunában miután elkészültek az ételek, azután szaunaként hajnal kettőig használható.

Túravezetők:

-          Barabás Lívia szauna és virgácsmester 2012-2013 évi Magyar Szaunamester Bajnokság Bajnoka

-          Molnár István szauna és virgácsmester Szaunamester Délipart

A túra ára: 18.200 Ft/fő

Egyéb tudnivalók: A túra 9-12 fő jelentkezése esetén indul. A túrára jelentkezők a túra kezdése előtt legalább egy héttel 6200 Ft összegű regisztrációs díjat kell fizetniük átutalással a következő bankszámlaszámon: 11773432 01074440. Az átutalás közleményébe kérjük írja bele, hogy Extrém Szaunatúra és név. A túra helyszínén Szép kártyával is lehet fizetni. Szállásra van lehetőség! A regisztrációs díj befizetésekor kérjük, jelezze előre szállás igényét. Túra időpontok: Január 25.  Február 22. Március 29. Április 26.  Október 25. November 29. December 20.

 Abban az esetben, ha az előre meghirdetett túra időpontok megtelnek, akkor más időpontokat is igyekszünk keresni. Jelentkezni lehet: Barabás Líviánál Normafán, vagy a Life 1 Wellnessben Telefon:30-999 1100 email cím: livia.evergreen@yahoo.com   valamint, Molnár Istvánnál Siófokon a Galerius Wellness Központ és Élmény Fürdőben Telefonon 20 455 8540 email címen: szaunaguru@gmail.com   Bővebb tájékoztatást a túravezetőktől kérjen.

Természeti értékek | Ökoturizmus

Helyi termékek bemutatója   |  
2014. december 7.
Hagyományteremtő szándékkal, elsőként 2011 decemberében a Művelődési Házban rendeztük meg először a helyi termékek Karácsonyi bemutatóját, kóstolóját. A nagy sikerre való tekintettel 2012-ben először Húsvéti, majd újra Karácsonyi vásár került megrendezésre. Szeretnénk teret biztosítani a helyi termelőknek, hogy megmutathassák, és egyben megkóstoltathassák az itt élőknek a maguk által, helyben termelt, előállított terményeiket, termékeiket. Ezen kívül lehetőséget szeretnénk adni a népi mestereknek a bemutatkozásukhoz, ők tehetségesek, szépet alkotnak, de többnyire nem foglalkoznak a kereskedelemmel, viszont ahhoz, hogy alkotni tudjanak, piacra, bevételre van szükségük.

Kulturális örökség

Arcok, tárgyak Kismaros múltjából c. néprajzi és helytörténeti állandó kiállítás   |  
2014. március 15. és 2014. november 15. között
A XVIII. század első felében a Duna völgyének német nyelvterületeiről érkeztek őseink a Dunakanyarban a Börzsöny lábánál elterülő Kismarosra. A lakosság sokáig zárt etnikumot alkotott és a XX. század elejéig teljesen, 1945-ig részben megőrizték német anyanyelvüket. A volt népiskola 1890-es évekből származó épületében található a Kismarosi Sváb Muzeális Gyűjtemény (korábban: Falumúzeum). Itt 1993-tól az "Arcok, tárgyak Kismaros múltjából" c. néprajzi és helytörténeti állandó kiállítás tekinthető meg a falu XIX-XX. századi életére jellemző tárgyakból, iratokból, képekből, stb. A kiállításon láthatjuk többek között őseink régi praktikus háztartási eszközeit, mezőgazdasági, szőlészeti és borászati szerszámait. Bemutatjuk továbbá a mélyen hívő, katolikus vallású kismarosiak ereklyéit és régi kegytárgyait (pl. gótbetűs imakönyveket, régi miséző és ministránsruhákat, templomi zászlókat, stb.) valamint a régi német és magyar nyelvű dokumentumait, tankönyveit, kottáit is. A nagyrészt digitalizált fotógyűjteményünk tablóinak főbb témakörei: óvodai és iskolai csoportképek, egyházi rendezvények, cserkészek élete, a földművelés múltja és jelene, szőlészet és borászat, esküvői képek, kismarosi családok, stb. Nyitva tartás: márc.15-től nov.15-ig: Sze: 9–13, P:14–18 és V: 8.30–12.30 óráig. Egyéb időpontokban a gyűjtemény telefonos egyeztetés után tekinthető meg.

Bor | Gasztronómia

SOBRI Halnapok az Öreg Tanyacsárdában   |  
2014. október 23. és 2014. október 26. között
A „Sobri-féle” halászlé már fogalommá vált. Ezekben a napokban e jellegzetes íz mellett még számos hal-ételspecialitást kóstolhatnak a vendégek. A hangulatot az étteremben saját cigányzenekarunk műsorával emeljük esténként. A halnapok ételkínálatát, az ételspecialitásokat halétlapon szerepeltetjük, melyet kifejezetten erre az eseményre készítünk el. 
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!