message

Üzenetküldés


Garabonciás Kecskesajtok
Teljes tejből készült finomságok Izsákról
Hagyományos receptura – korszerű technológia
 
A magyar néphit természetfeletti képességekkel rendelkező, rongyos köpenyű vánordiákjáról elnevezett, családi vállalkozásban működő cégünk, az Alföldi Garabonciás Kft., kiskérődző állatok tejének feldolgozásával foglalkozik, melynek meghatározó alapanyaga a Bugac környéki puszták háztáji gazdaságaiból felvásárolt, valamint saját kecskefarmunk mintegy 600 anyaállatából kifejt kecsketej.
Sikeres működésünknek és termékeink egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően néhány évvel ezelőtt egy saját, EU regisztrációs számmal is rendelkező korszerű tejfeldolgozó üzemet építettünk fel az ország szívében, a Kecskeméttől alig 30 km-re található Izsákon- A különböző pályázati lehetőségek sikeres kihasználásával vállalatunk a közelmúltban egy új üzemcsarnok létesítésével bővült tovább,melynek köszönhetően gyártási kapacitásunkat megháromszoroztuk – a korábbi napi 5 000 liter helyett ma már 15 000 liter kecsketej feldolgozására nyílik lehetőségünk.
Telephelyünktől néhány kilométerre, az UNESCO által 1979-ben bioszféra rezervátummá nyilvánított Kiskunsági Nemzeti Park ölelésében elhelyezkedő kecskefarmunk az Európai Unió által létrehozott Natura 2000 terület része.
Az érintett alföldi pusztán megtermelt alapanyagokat hagyományos receptura alapján, de a legkorszerűbb technológiát alkalmazva dolgozzuk fel. Kiemelt figyelmet fordítunk termékeink magas minőségi (prémium) szintjének megtartására, ezért telephelyünkön szakképzett és az újdonságokra mindig nyitott sajtmestereink vezetésével rendszeres technológiai fejlesztéseket hajtunk végre.
Termékeinket a tej minden lényeges alkotóelemét (fehérje, ásványi anyagok, zsír, tejcukor) megőrző alapanyagokból készítjük.
Elsőszámú nyersanyagunk, a kecsketej, különösen nagy értékű, kiváló dietetikai hatású tápanyagforrás, amely vitamintartalma és könnyű emészthetősége révén elsőrendű alkotóeleme az egészséges étrendnek.
Sokoldalúan felhasználható, egyedi ízvilágú termékeinkkel a magyar sajtkultúra fejlesztéséhez és az egészséges táplálkozás népszerűsítéséhez is hozzá kívánunk járulni.
 
Termékeink:
Érlelt félkemény kecskesajtok natúr, füstölt és fűszeres ízesítéssel
Érlelt juhsajt és tehénsajt 
Natúr és fűszeres lágy kecskesajt
Snidlinges és bazsalikomos krémsajtgolyó
Natúr és snidlinges kecsketúró
Juhtúró és leveles tehéntúró
Kecsketej, tehéntej és házi aludttej
Natúr és fűszeres kecske sajtkrém
Lágy kecskesajt 100% kecsketejből zöldfűszeres, vörösboros, provánszi és faszénporos ízesítéssel
Gurman kecskesajt forgács, salátákhoz; reszelt kecskesajt tésztákhoz és kecskesajt csíkok borokhoz ajánlva

Elérhetőségek:
Alföldi Garabonciás Kft., Kocsis Pál
Cím: 6070 Izsák, Vadas dűlő 2-4.
Tel.: 76/569-105
E-mail: alfoldi@garabonciassajt.hu
www.garabonciassajt.hu


Bővebb információ:

Alföldi Garabonciás Kft., Kocsis Pál

alfoldi@garabonciassajt.hu

76/569-105

http://www.garabonciassajt.hu

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Sellőpikkely Nap   |  
2015. augusztus 20.
A bölcskei Duna- part csodálatos természeti környezetében a Horgász Egyesület minden évben augusztus 20. környékén Sellőpikkely napot szervez. Főzőversen y,vetélkedők, sport játékok szórakoztató műsorok várják a résztvevőket.

Természeti értékek | Ökoturizmus

Földvári Nyári Esték   |  
2015. július 18.

Színházi előadás szabad téren, a Vár udvaron

Talán nincs is olyan szabadtéri színpad az országban, aminek a háttereként csodálatos dunai panorámát is kap a néző. A Dunaföldvári Vár szabadtéri színpadán mindemellett olyan élményeket kínálunk, amik között mindenki megtalálja a kedvenc előadóját vagy műfaját. És az elmúlt 18 évhez hasonlóan ez 2015-ben sem lesz másként.

Kulturális örökség

Gubbantós Népművészeti Fesztivál   |  
2015. augusztus 14. és 2015. augusztus 16. között

A rendezvény Uszód jellegzetes viselet és tánc klutúráját, hagyományait népszerűsíti.

A Gubbantós fesztivált azzal a céllal hozták létre, hogy ne vesszen el a falu igen különleges és a maga nemében egyedülállónak tekinthető népi kultúrája. Az uszódi tánc egyik híres eleme a gubbantós. Ez az itt jellegzetes friss csárdás, a Duna-menti friss csárdások közül a legkülönlegesebb. A nyugati táncdialektusok terület jellemzőiből a lent hangsúlyos forgást őrzi, míg a párelengedő csalogatás és a lippentős motívum kelet-dunántúli hatásokat mutat. Itt tartják a nőt a leghosszabb ideig a levegőben és itt emelik a legmagasabbra. Ez egy nagyon mutatós elem, a repülő szoknyák látványa tetszetős. A gubbantás annyit takar, hogy a friss csárdás során a nő és a férfi egy jellegzetes rogyasztó, gubbantós mozdulattal táncol.

Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!