message

Üzenetküldés


Garabonciás Kecskesajtok
Teljes tejből készült finomságok Izsákról
Hagyományos receptura – korszerű technológia
 
A magyar néphit természetfeletti képességekkel rendelkező, rongyos köpenyű vánordiákjáról elnevezett, családi vállalkozásban működő cégünk, az Alföldi Garabonciás Kft., kiskérődző állatok tejének feldolgozásával foglalkozik, melynek meghatározó alapanyaga a Bugac környéki puszták háztáji gazdaságaiból felvásárolt, valamint saját kecskefarmunk mintegy 600 anyaállatából kifejt kecsketej.
Sikeres működésünknek és termékeink egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően néhány évvel ezelőtt egy saját, EU regisztrációs számmal is rendelkező korszerű tejfeldolgozó üzemet építettünk fel az ország szívében, a Kecskeméttől alig 30 km-re található Izsákon- A különböző pályázati lehetőségek sikeres kihasználásával vállalatunk a közelmúltban egy új üzemcsarnok létesítésével bővült tovább,melynek köszönhetően gyártási kapacitásunkat megháromszoroztuk – a korábbi napi 5 000 liter helyett ma már 15 000 liter kecsketej feldolgozására nyílik lehetőségünk.
Telephelyünktől néhány kilométerre, az UNESCO által 1979-ben bioszféra rezervátummá nyilvánított Kiskunsági Nemzeti Park ölelésében elhelyezkedő kecskefarmunk az Európai Unió által létrehozott Natura 2000 terület része.
Az érintett alföldi pusztán megtermelt alapanyagokat hagyományos receptura alapján, de a legkorszerűbb technológiát alkalmazva dolgozzuk fel. Kiemelt figyelmet fordítunk termékeink magas minőségi (prémium) szintjének megtartására, ezért telephelyünkön szakképzett és az újdonságokra mindig nyitott sajtmestereink vezetésével rendszeres technológiai fejlesztéseket hajtunk végre.
Termékeinket a tej minden lényeges alkotóelemét (fehérje, ásványi anyagok, zsír, tejcukor) megőrző alapanyagokból készítjük.
Elsőszámú nyersanyagunk, a kecsketej, különösen nagy értékű, kiváló dietetikai hatású tápanyagforrás, amely vitamintartalma és könnyű emészthetősége révén elsőrendű alkotóeleme az egészséges étrendnek.
Sokoldalúan felhasználható, egyedi ízvilágú termékeinkkel a magyar sajtkultúra fejlesztéséhez és az egészséges táplálkozás népszerűsítéséhez is hozzá kívánunk járulni.
 
Termékeink:
Érlelt félkemény kecskesajtok natúr, füstölt és fűszeres ízesítéssel
Érlelt juhsajt és tehénsajt 
Natúr és fűszeres lágy kecskesajt
Snidlinges és bazsalikomos krémsajtgolyó
Natúr és snidlinges kecsketúró
Juhtúró és leveles tehéntúró
Kecsketej, tehéntej és házi aludttej
Natúr és fűszeres kecske sajtkrém
Lágy kecskesajt 100% kecsketejből zöldfűszeres, vörösboros, provánszi és faszénporos ízesítéssel
Gurman kecskesajt forgács, salátákhoz; reszelt kecskesajt tésztákhoz és kecskesajt csíkok borokhoz ajánlva

Elérhetőségek:
Alföldi Garabonciás Kft., Kocsis Pál
Cím: 6070 Izsák, Vadas dűlő 2-4.
Tel.: 76/569-105
E-mail: alfoldi@garabonciassajt.hu
www.garabonciassajt.hu


Bővebb információ:

Alföldi Garabonciás Kft., Kocsis Pál

alfoldi@garabonciassajt.hu

76/569-105

http://www.garabonciassajt.hu

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Salgó vára   |  
2013. január 1. és 2015. február 28. között
Salgótarjántól északra, a Salgóbánya település feletti 625 méter magas sziklacsúcson emelkednek a város egyik középkori műemlékének, Salgó várának romjai. A várrom és környéke természetvédelmi terület.
A várat a környéket uraló Kacsics nemzetség tagjai építtettek az 1241–1242-es tatárjárás utáni időszakban. A turisták által igen kedvelt kirándulóhelyet az 1980-as évek óta több szakaszban végzett régészeti feltárással és helyreállítással igyekeznek bemutatni a szakemberek. A várromról csodálatos körpanoráma nyílik a környező hegyekre és településekre. Feltűnik a szemlélődő előtt a Bükk, a Mátra, a Cserhát és a Börzsöny vonulata, de kedvező időjárás esetén a Magas-Tátra csipkés gerince is látható. 

A vár egész évben szabadon látogatható.
 
Túratipp: Salgóbánya – Salgó-nyereg – Boszorkány-kő – Salgóvár – Salgóbánya. Távolság: 2,5 km. Szintemelkedés: 150 m.
www.salgotarjan-turizmus.hu    

Természeti értékek | Ökoturizmus

Kecskeméti Téli Fesztivál   |  
2014. november 29. és 2015. január 1. között
A Téli Fesztivál programjai a keresztény kultúrkörben fontos szerepet betöltő advent négy hétvégéjéhez kapcsolódnak. November 29-én, december 6-án, 13-án, és 20-án a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület közreműködésével kerül megrendezésre az "Adventi szombat esték" programsorozat. A meghitt ünnepségeken belül kerül sor a gyertyagyújtási ceremóniákra a Hírös Forrás szökőkútból kialakított adventi koszorúnál, melyeket az egyházi képviselők karácsonyhoz kapcsolódó gondolatai, és színpadi műsorok kísérnek.

Az egy hónapos rendezvény ideje alatt, a hétvégékre összpontosítva az egész család számára kínálnak színpadi zenés-táncos, és interaktív programokat is. Ahogyan a tavalyi évben, idén is a helyi iskolák diákjainak közreműködésével tervezzük a város karácsonyfájának feldíszítését. Természetesen a Téli Fesztivál részét képezi 2014-ben is az elmaradhatatlan karácsonyi vásár, ahol a kézműves árusok faházai mellett, számos gasztronómiai különlegességet kínáló vendéglátó egységgel is találkozhatunk. A zord időjárás kellemetlenségeit az illatos forralt bort kínáló pincészetek enyhítik.

A fesztivál elsődleges célja, hogy a hideg téli estéken is élettel és vidámsággal töltse meg a város karácsonyi pompában tündöklő főterét. A tavalyi évben hatalmas sikert aratott Főtéri Műjégpálya terveink szerint az idei évben is felállításra kerül a "0 km" kő körül. A fesztivál kísérőprogramjaként mesehintával, mesevonattal, illetve a környezethez és az alkalomhoz illeszkedő dekorációs- és programelemekkel színesítik a rendezvényt. Az év utolsó napján, szilveszter este a főtéri színpadon országosan ismert fellépő élőzenei koncertjével, majd éjfélkor a sokak által várt tűzijátékkal búcsúztatják az óévet.

Kulturális örökség

Halhatatlan Napisten napja   |  
2014. december 25.
A Csókakői HUN-ok szervezésével Csókakőn idén is megtartják a Halhatatlan Napisten Napját. A program 18 órától kezdődik, a felvonulás a Vár, Zrínyi M. utca, Vár utca, Kossuth Lajos utca útvonalat követi.

Bor | Gasztronómia

János napi borszentelés   |  
2014. december 24.
A Borrend és a Borbarát Hölgyek zászlóikkal, díszbe öltözve bevonulnak a templomba, és rész vesznek a szertartáson.  A szertartás után, megkóstoljuk  a már megszentelt borokat, beszélgetünk, vendégül látjuk  egymást.                  
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!