message

Üzenetküldés


Garabonciás Kecskesajtok
Teljes tejből készült finomságok Izsákról
Hagyományos receptura – korszerű technológia
 
A magyar néphit természetfeletti képességekkel rendelkező, rongyos köpenyű vánordiákjáról elnevezett, családi vállalkozásban működő cégünk, az Alföldi Garabonciás Kft., kiskérődző állatok tejének feldolgozásával foglalkozik, melynek meghatározó alapanyaga a Bugac környéki puszták háztáji gazdaságaiból felvásárolt, valamint saját kecskefarmunk mintegy 600 anyaállatából kifejt kecsketej.
Sikeres működésünknek és termékeink egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően néhány évvel ezelőtt egy saját, EU regisztrációs számmal is rendelkező korszerű tejfeldolgozó üzemet építettünk fel az ország szívében, a Kecskeméttől alig 30 km-re található Izsákon- A különböző pályázati lehetőségek sikeres kihasználásával vállalatunk a közelmúltban egy új üzemcsarnok létesítésével bővült tovább,melynek köszönhetően gyártási kapacitásunkat megháromszoroztuk – a korábbi napi 5 000 liter helyett ma már 15 000 liter kecsketej feldolgozására nyílik lehetőségünk.
Telephelyünktől néhány kilométerre, az UNESCO által 1979-ben bioszféra rezervátummá nyilvánított Kiskunsági Nemzeti Park ölelésében elhelyezkedő kecskefarmunk az Európai Unió által létrehozott Natura 2000 terület része.
Az érintett alföldi pusztán megtermelt alapanyagokat hagyományos receptura alapján, de a legkorszerűbb technológiát alkalmazva dolgozzuk fel. Kiemelt figyelmet fordítunk termékeink magas minőségi (prémium) szintjének megtartására, ezért telephelyünkön szakképzett és az újdonságokra mindig nyitott sajtmestereink vezetésével rendszeres technológiai fejlesztéseket hajtunk végre.
Termékeinket a tej minden lényeges alkotóelemét (fehérje, ásványi anyagok, zsír, tejcukor) megőrző alapanyagokból készítjük.
Elsőszámú nyersanyagunk, a kecsketej, különösen nagy értékű, kiváló dietetikai hatású tápanyagforrás, amely vitamintartalma és könnyű emészthetősége révén elsőrendű alkotóeleme az egészséges étrendnek.
Sokoldalúan felhasználható, egyedi ízvilágú termékeinkkel a magyar sajtkultúra fejlesztéséhez és az egészséges táplálkozás népszerűsítéséhez is hozzá kívánunk járulni.
 
Termékeink:
Érlelt félkemény kecskesajtok natúr, füstölt és fűszeres ízesítéssel
Érlelt juhsajt és tehénsajt 
Natúr és fűszeres lágy kecskesajt
Snidlinges és bazsalikomos krémsajtgolyó
Natúr és snidlinges kecsketúró
Juhtúró és leveles tehéntúró
Kecsketej, tehéntej és házi aludttej
Natúr és fűszeres kecske sajtkrém
Lágy kecskesajt 100% kecsketejből zöldfűszeres, vörösboros, provánszi és faszénporos ízesítéssel
Gurman kecskesajt forgács, salátákhoz; reszelt kecskesajt tésztákhoz és kecskesajt csíkok borokhoz ajánlva

Elérhetőségek:
Alföldi Garabonciás Kft., Kocsis Pál
Cím: 6070 Izsák, Vadas dűlő 2-4.
Tel.: 76/569-105
E-mail: alfoldi@garabonciassajt.hu
www.garabonciassajt.hu


Bővebb információ:

Alföldi Garabonciás Kft., Kocsis Pál

alfoldi@garabonciassajt.hu

76/569-105

http://www.garabonciassajt.hu

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Kiemelt ajánlatok

Üres felület

Üres felület

Üres felület

 

Aktív turizmus

Ürge tanösvény túra   |  
2014. április 30.

A 2013-ban felavatott e-tanösvényen haladva a Paks környéki homokpuszta sajátos és változatos élővilágával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Helyszín, időpont: Paks, M6-os felüljárójának ürgemezei oldala, 10.00 óra.
A túra hossza, időtartama: 4 km, 3 óra
A részvételi díj: 500 Ft/fő.

Természeti értékek | Ökoturizmus

XVII. Térségi Kertészeti- és Élelmiszeripari Kiállítás és „Kecskeméti Hírös Mustra”   |  
2014. június 23. és 2014. június 29. között

2014. évi 80. Hírös Hét Fesztivál keretében, 17. alkalommal kerül megrendezésre a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás, melynek egyik fő attrakciójaként „Kecskeméti Hírös Mustrát” szervez az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 18 település összefogásával.

A nemzeti értékek megismertetése jegyében zajló Kecskeméti Hírös Mustra, valamint a   Térségi Kertészeti- és Élelmiszeripari Kiállítás 2014. június 23-29. között kerül megrendezésre Kecskemét város főterén, a Kossuth szobor körül elhelyezett faházakban és annak környékén a „Háztájit az asztalra!” programmal együttműködve.

 A települési értéktárak népszerűsítését egy egy hetes kiállítással, kézműves bemutatóval,  helyi termék kóstoltatással és kulturális programokkal, népművészeti és termelői vásárral egybekötött rendezvény megszervezésével kívánja megvalósítani az Egyesület.

Az Egyesület célul tűzte ki, hogy idén a hungarikum törvényhez kapcsolódóan a Települési Értéktárban nyilvántartott, Települési Értéktár Bizottság által jóváhagyott, települési értékek bemutatására helyezi a hangsúlyt. A kecskeméti és lajosmizsei értéktárban már felvett és a többi településen ezután felvételre kerülő nemzeti értékek, vagy Magyar Értéktár és Hungarikumok Gyűjteményének elemei kerülnek kiállításra.

2014. június 23. nagyszabású kóstolóval egybekötve kerül megnyitásra a Kecskeméti Hírös Mustra.

Meghirdetett időpontban, minden nap más-más kézműves, valamint termelő fog bemutatót tartani, és egy moderátor „Hírös Talk Show” keretében, nyilvános interjún belül ismerteti az adott gazdálkodó és kézműves életútját, munkásságát.

Népzenei táncprodukciók keretében minden nap más-más kulturális csoport szórakoztatja a kedves egybegyűlteket.

2014. 06.23.-2014.06.29 között a kiállítást színesíti a Térségi Népművészeti és Helyi Termék Vásár is.

2014. június 24-én egy Mezőgazdasági- és Vidékfejlesztési Fórum kerül megrendezésre, melynek keretében a hagyományos kecskeméti gyümölcsfajták pl.: kecskeméti barack, valamint Mathiász János szőlőnemesítő életművének, mint nemzeti értéknek a bemutatására is hangsúlyt fektetünk.

2014. június 25. a Kecskeméti Hírös Mustra keretében különös hangsúlyt fektetünk a kecskeméti barackra, és az abból készült termékekre, mint helyi érték népszerűsítésére. Ezért ennek jegyében hagyományos üstben látvány lekvár főzést, és kóstoltatást szervezünk, baracklekvár versenyt hirdetünk..

2014. június 26. 9:00 órától a Bozsó Múzeumban- Klapka-házban megrendezésre kerül a  Hungarikum - Turisztikai Fórum, mely a nemzeti értékek kollektív megismertetése, valamint a hungarikum alapú turizmus fejlesztés jegyében fog zajlani.

2014. június 27. Neves zsűri bevonásával a közönség számára térségi pálinka versenyt hirdetünk.

Valós tartalomra, hagyományos értékeinkre épülő turisztikai szempontból is vonzó kiállítást kívánunk megvalósítani.

A Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás, illetve a „Kecskeméti Hírös Mustra” szervezésének a célja, hogy megmutassuk a nagyközönségnek, milyen színes és egyedi kincseket rejt a Kecskeméti kistérség, még több emberrel ismertethessük meg térségünk páratlan, egyedi értékeit hozzájárulva a térségben előállított biztonságos, minőségi, fogyasztóvédelmi szempontból kiemelkedő helyi termékek, élelmiszerek és kulturális értékek népszerűsítéséhez helyi, országos és nemzetközi szinten egyaránt.

Kulturális örökség

Rác Pünkösd   |  
2014. június 7. és 2014. június 8. között
A rendszerváltást követő években merült fel az ötlet, hogy Dusnokon is falunapokat kellene szervezni. Mivel a község lakói magukat rácoknak vallják, ezért lett a rendezvény neve Rác Pünkösd. Célja kezdettől fogva az volt, hogy a dusnoki családok, valamint az egykor innen indult, boldogulásukat vidéken, vagy külföldön megtalált hajdani dusnokiak összejöjjenek és egy vasárnapot együtt, vidáman töltsenek, rokoni szálakat fűzzenek szorosabbra, barátságokat ápoljanak. Emiatt mind a mai napig árusok, bazárosok a helyszínen nem jelenhetnek meg. Fontos cél a rác nemzetiségi hagyományok, a népi táncok, a népzene, népdalok felelevenítése, ápolása. 2003-ban Dusnok másik két nemzetisége^ a cigány és a német kisebbség is bemutatta kultúráját, népi hagyományait. A rendezvény elmaradhatatlan kellékei a igazi dusnoki halászlé, valamint a helyi királyleányka és a kékfrankos borok. A Rác Pünkösd záróakkordja a hagyományos Barabál, melyre a Barai Szabadidőparkban kerül sor.

Bor | Gasztronómia

Szentesi Kézműves Ízek Fesztiválja   |  
2014. április 21.

„Őrizzük meg értékeinket együtt” a jelmondata a Szentesi Vendégszeretet Egyesületnek, melynek tagjai immár három alkalommal  rendezték meg a Kézműves Ízek Fesztiválját Szentesen, Húsvéthétfőn.  2011-ben a Művésetek Háza, 2012-ben a Dózsa-ház, 2013-ban a Tóth József utcán található Művelődési és Ifjúsági Ház adott helyszínt a rendezvénynek, az utóbbi két évben a Kurca partot is birtokba  vették.

 A rendezvény különlegessége az idén is, hogy nem csak hagyományos népi ételeket készítenek, de be is vonják abba az érdeklődőket, és a mesterfogásokon kívül az ételek receptjét is megkaphatják a látogatók.

 Kézművesek munkájába is bekapcsolódhatnak a fesztivál vendégei, olyan régi mesterségekkel  ismerkedhetnek meg mint a kovács, íjász, fafaragó.  Emellett a népi hímzés és tojásfestés művészetébe is belekóstolhatnak.

 A sütés-főzés mellett egész nap előadásokat hallgathatnak az érdeklődők, melyek témája szintén az étkezések és annak szokásaihoz  kapcsolódik.

 A színpadon is folyamatos programok váltják egymást: népi muzsika, néptánc, divatbemutató színesíti a programot. A látogatók  pedig locsoló verssekkel készüljenek, amit megoszthatnak másokkal.

 A Szentesi Vendégszeretet Egyesület rendezvényén számos civil szervezet működik közre, hogy tartalmas programot nyújtson a locsolkodás mellett és helyett ezt a rendezvényt választó érdeklődőknek.

A Szentesi Kézműves Ízek Fesztiválja következő időpontja: 2014. április 21. (Húsvéthétfő)

Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!