message

Üzenetküldés


Garabonciás Kecskesajtok
Teljes tejből készült finomságok Izsákról
Hagyományos receptura – korszerű technológia
 
A magyar néphit természetfeletti képességekkel rendelkező, rongyos köpenyű vánordiákjáról elnevezett, családi vállalkozásban működő cégünk, az Alföldi Garabonciás Kft., kiskérődző állatok tejének feldolgozásával foglalkozik, melynek meghatározó alapanyaga a Bugac környéki puszták háztáji gazdaságaiból felvásárolt, valamint saját kecskefarmunk mintegy 600 anyaállatából kifejt kecsketej.
Sikeres működésünknek és termékeink egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően néhány évvel ezelőtt egy saját, EU regisztrációs számmal is rendelkező korszerű tejfeldolgozó üzemet építettünk fel az ország szívében, a Kecskeméttől alig 30 km-re található Izsákon- A különböző pályázati lehetőségek sikeres kihasználásával vállalatunk a közelmúltban egy új üzemcsarnok létesítésével bővült tovább,melynek köszönhetően gyártási kapacitásunkat megháromszoroztuk – a korábbi napi 5 000 liter helyett ma már 15 000 liter kecsketej feldolgozására nyílik lehetőségünk.
Telephelyünktől néhány kilométerre, az UNESCO által 1979-ben bioszféra rezervátummá nyilvánított Kiskunsági Nemzeti Park ölelésében elhelyezkedő kecskefarmunk az Európai Unió által létrehozott Natura 2000 terület része.
Az érintett alföldi pusztán megtermelt alapanyagokat hagyományos receptura alapján, de a legkorszerűbb technológiát alkalmazva dolgozzuk fel. Kiemelt figyelmet fordítunk termékeink magas minőségi (prémium) szintjének megtartására, ezért telephelyünkön szakképzett és az újdonságokra mindig nyitott sajtmestereink vezetésével rendszeres technológiai fejlesztéseket hajtunk végre.
Termékeinket a tej minden lényeges alkotóelemét (fehérje, ásványi anyagok, zsír, tejcukor) megőrző alapanyagokból készítjük.
Elsőszámú nyersanyagunk, a kecsketej, különösen nagy értékű, kiváló dietetikai hatású tápanyagforrás, amely vitamintartalma és könnyű emészthetősége révén elsőrendű alkotóeleme az egészséges étrendnek.
Sokoldalúan felhasználható, egyedi ízvilágú termékeinkkel a magyar sajtkultúra fejlesztéséhez és az egészséges táplálkozás népszerűsítéséhez is hozzá kívánunk járulni.
 
Termékeink:
Érlelt félkemény kecskesajtok natúr, füstölt és fűszeres ízesítéssel
Érlelt juhsajt és tehénsajt 
Natúr és fűszeres lágy kecskesajt
Snidlinges és bazsalikomos krémsajtgolyó
Natúr és snidlinges kecsketúró
Juhtúró és leveles tehéntúró
Kecsketej, tehéntej és házi aludttej
Natúr és fűszeres kecske sajtkrém
Lágy kecskesajt 100% kecsketejből zöldfűszeres, vörösboros, provánszi és faszénporos ízesítéssel
Gurman kecskesajt forgács, salátákhoz; reszelt kecskesajt tésztákhoz és kecskesajt csíkok borokhoz ajánlva

Elérhetőségek:
Alföldi Garabonciás Kft., Kocsis Pál
Cím: 6070 Izsák, Vadas dűlő 2-4.
Tel.: 76/569-105
E-mail: alfoldi@garabonciassajt.hu
www.garabonciassajt.hu


Bővebb információ:

Alföldi Garabonciás Kft., Kocsis Pál

alfoldi@garabonciassajt.hu

76/569-105

http://www.garabonciassajt.hu

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Horgászverseny   |  
2015. október 17.
Nyolcadszor kerül megrendezésre a gerjeni horgászverseny, azaz a "Böcő verseny". A helyszínt a község Duna partja biztosítja. Kora reggel indul a gyermekek és a felnőttek részére is a megmérettetés. A verseny előre meghatározott ideig tart, melyet követ a nagy izgalommal várt mérlegelés. A délelőtti "fáradtságos munka" után a Rév Büfénél ebéddel kedveskednek a résztvevőknek, és sor kerül az eredméyhirdetésre. A horgászverseny mellett különbözű ügyességi játékokat is kipróbálhatnak az idelátogatók. Jó hangulatú szabad levegőn töltött napon a sokan kedvet kapnak a partszakasz végigsétálásához. Az este egy jó hangulatú bállal zárul.

Természeti értékek | Ökoturizmus

Mozart Requiem   |  
2015. november 1.
Mozart Requiem koncert Közreműködik: Szakács Ildikó – szoprán Gion Zsuzsanna – alt Szennai István – tenor Najbauer Lóránt – basszus Budapesti Kórus Budapesti Főplébánia Templom Énekkara Monarchia Szimfonikus Zenekar Vezényel: Virágh András Belépés díjtalan.

Kulturális örökség

Vidékjáró - Kirándulás az Ars Sacra jegyében párkányi programokkal   |  
2015. október 7. és 2015. november 7. között
Feje, anyja és tanítója a magyar egyháznak, áll Esztergomban az oszlopcsarnok felett, jöjjön velünk és fedezze fel keresztény hagyományaink bölcsőjét.
A kereszténységnek Magyarországon, határokon és évszázadokon átívelő hagyományai vannak. István a Szűzanyának ajánlja országát, amely számos viharos évszázadot átvészelve még több, mint ezer év után is itt van a Kárpát-medencében. A kereszténység hagyományai összekötnek, mint ahogyan Esztergom és Párkányt is összeköti a Mária-Valéria híd. Jöjjenek velünk és éljék meg e különleges atmoszférát kis templomokban és a főszékesegyházban, határon innen és túl.  
Esztergom nemcsak a magyar államiság megszületésének volt tanúja, de első királyunk az esztergomi székesegyházat tette az ország főtemplomává és püspökét a magyar egyház prímás-érsekévé emelte örök időre. E méltóságára és tisztére figyelmezteti a látogatót az oszlopcsarnok feletti latin felirat is:  FEJE, ANYJA ÉS TANÍTÓJA A MAGYAR EGYHÁZAKNAK.
Kupolájából páratlan kilátás nyílik az ország talán egyik legszebb szeletére, a Dunakanyarra. 
Az itt eltöltött idő után Párkányba indulunk kisvonatunkkal, ahol egy helyi étteremben elfogyasztjuk ebédünket. Ebéd után Bényre kirándulunk, mely kis település mindkét temploma messze földön híres. Kéttornyú Szűz Mária temploma a 13. század elején épült, eredetileg román stílusban, európai viszonylatban is jelentős egyedi román és korai gótikus jegyeket visel magán. A közelben található Tizenkét Apostol kápolna a 12. századból származik, eredetileg román stílusban épült, melyet barokk stílusban átépítettek. Egy bombázásnak köszönhetően a vakolat lehullott és ismét láthatóvá vált az eredeti, román stílus. 
A délután hátralévő részében vagy a párkányi Vadas Termálfürdő szolgáltatásait élvezhetjük, vagy fakultatív kirándulás keretein belül megtekinthetjük szakvezetőnk segítségével a Chateau Bélát, ahol egy kávéra és süteményre is vendégül látnak. A kastélylátogatás után hajóra szállunk, a kb. 50 perces program során a hajók festői útvonalon haladnak végig a Dunán, miközben megcsodálhatjuk a Habsburg építészet remekműveit. 
A remek program után visszaindulunk Budapestre, ahol az Ars Sacra Fesztivál színes programjai közül a Szilágyi Dezső téri református templom Énekek - Ételek - Életek programját ajánljuk figyelmükbe.
Barangolás zenei műfajok, ételek és élet(műv)eket között. Előételként Pelsőczy László és Buzogány Márta Márai Füveskönyv válogatását kínáljuk. Programunk a cigány népzenétől – Romano Glaszo, a kortárs zenén át- Nemadomfel együttes, a középkori egyházi kórusműveken keresztül- Praetórius kórus, a kései reneszánszig – Tabulatúra együttes ível. Szünetben gasztronómiai különlegességek! Lelki táplálékként áldások hangzanak el. 
Részvételi díj: 9,900 Ft / fő
Részvételi feltételek és jelentkezés a következő linken: Vidékjáró - Kirándulás az Ars Sacra jegyében párkányi programokkal
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!