message

Üzenetküldés


A családi gazdaság két szomszédos tanyából és az azt körülvevő 20ha földterületből áll. A teljes területen ökológiai gazdálkodást folyik. A tanyában konyhakerti zöldséget, gyümölcsöt termelnek és az őshonos állatok helye is ott van. A család külső területein szántóföldi növénytermeléssel foglalkozik. A gazdaság látogatható gyakorló gazdák, oktatási intézmények tanulói (környezetismeret, biológia óra, osztálykirándulás) és egyéni érdeklődők számára. Az elmúlt évektől egyre bővülő létszámú látogató tekinti meg a gazdaságot, melynek népszerűségét jelzi, hogy az idelátogatók között megtalálható neves agrárszakember és egyszerű kisdiák is. Vannak, akik csak vásárlási szándékkal, illetve egy kis természet közeli kikapcsolódásra vágyva töltenek itt több-kevesebb időt, de egyre népszerűbb osztályok számára is egy interaktív szabadnap a természetben.


Bővebb információ:

Héjja Ökofarm

info@bioturista.hu

06-62/221-582, 06-30/551-8619

http://bioturista.hu

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

XV. Fehértó Napja   |  
2014. szeptember 20.

Idén 15. alkalommal kerül megrendezésre a Fehértó Napja című rendezvénysorozat, amelynek Kardoskút ad otthont. Számos programot kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt, Mind kultúrális mind pedig természetvédelmi/zöld programokon tudnak részt venni az ide látogatók.

kép forrása: www.lukacs.org.rs

Természeti értékek | Ökoturizmus

Alsóvárosi séta   |  
2014. április 4. és 2014. október 31. között
A séta során megismerhetik Szeged legarchaikusabb városrészét, annak épített örökségét és az ahhoz kapcsolódó szellemi örökségünket. A napsugaras házakon kívül felkeressük a Ferences Látogató Központot, ahol megtekintik a gyógynövénykertet, a kőtárat a kerengőt, betekintést nyerhetnek szerzetesi életbe a kolostorban helyet adó kiállítás révén. A séta során az épített szépségek mellett a részvevők megismerhetik Alsóváros múltját, népi kultúrájának jellegzetességeit is.A programon előzetes bejelentkezés alapján lehet részt venni. A séta minden pénteken 9.00, 11.00, 13.00 és 15.00-tól indul.

Kulturális örökség

VIII. Töltöttkáposztafőző és kolbászkészítő verseny   |  
2014. október 11.
A programon részt vevők megismerkedhetnek a szarvasi töltött káposzta és kolbász készítésével, illetve a fesztivál keretében elkészített tájjellegű gasztronómiai csodák kóstolására nyílik lehetőség. A program hangulatát népi vásári árusok kínálata gazdagítja. Az egész napos rendezvény esti bállal zárul.

Bor | Gasztronómia

II. Vadkörte Fesztivál   |  
2014. szeptember 19. és 2014. szeptember 20. között
Barátságos őszi színekkel, hangulattal fog megtelni szeptember 20-án az Főtér, a délutáni órákra az II. Vadkörte Fesztivál veszi kezdetét a téren.
Második alkalommal rendezik meg a Vadkörte Fesztivált Orosházán, ahol ezen a napon minden a körtéről szól.
A szervezők 2014. szeptember 17-ig várják a kreatív lakosok nevezését, akik bármit leadhatnak versenytárgyként, aminek a főszereplője a körte. Óvodások, iskolások, felnőttek pályázatait is várják az 5let Pályázatra.
Péntek este a katolikus templom komolyzenei koncertje nyitja a rendezvényt, majd szombattól a Főtéren zajlanak az események, egész napos népzenei programok, táncelőadások és kirakodóvásár várja az érdeklődőket.
Lesz ovis és modern tánc előadás, délben nótaszó majd főzési bemutató.
A Cimbora Duó Weöres Sándor megzenésített verseivel lép színpadra, este stand up comedy Brutival és musical előadás is lesz.
A nap zárásaként a Molnár Dixiland és a világhírű énekesnő, Malek Andrea szórakoztatja a közönséget.
A délutáni Vackor futamon nem csak a gyermekek nevezhetnek az ügyességi versenyen, várják a játékos kedvű felnőttek jelentkezését is.
A Főtéren egész nap Cimbora Mesejátszóház és Vackorfalva játszóház várja a gyermekeket.
A látvány sütődében körtés finomságok készülnek.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!