message

Üzenetküldés


A Kiskunsági Hagyományőrző, Kézműves és Turisztikai Egyesület tagjai jegyezték le a régi receptet, melynek alapján készül a KISKUNSÁGI MANGALICA KOLBÁSZ. Termékünk nem csak Magyarországon, de külföldön is elismert - a Slow Food Biodiverzitásért Világalapítvány prezidiuma -./prezídium=oltalom/.

Az Egyesület által szervezett ÖKOTÚRA útvonalon a gazdáknál közvetlenül is kóstolhatják a vendégek az ízletes különlegességet, valamint a tartási környezetben láthatja a vendég a nyugodt állatokat.Bővebb információ:

Kiskunsági Hagyományőrző Kézműves és Turisztikai Egyesület

36203862522

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

FeHoVa   |  
2016. február 18. és 2016. február 21. között
23. alkalommal kerül megrendezésre a Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás Budapesten 2016. február 18-21. között a HUNGEXPO Vásárközpontban. Jöjjön el Ön is családjával, barátaival a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb és leghangulatosabb találkozójára!

Természeti értékek | Ökoturizmus

MÉRTÉK Összművészeti Fesztivál   |  
2016. január 8. és 2016. február 12. között
Új rendezvénysorozattal indítja az új évet a Mátra Művelődési Központ Mérték Összművészeti Fesztivál névvel. Az első rendezvényünkkel egy közösségi hagyományhoz térünk vissza, melyben búcsút intünk az óévnek elősegítve a résztvevők rekreálódását. Jézus élete címmel egy tematikus képzőművészeti kiállítással nyitjuk az évet. Ezt követően indul útjára négyrészes előadás sorozatunk Hidak és kapaszkodók címmel, ahol a jelen bonyolult világában megtalálható kapaszkodókat keressük, a hidakat egymáshoz és a békességhez Pál Ferenc nem mindennapi kalauzolásában. Az Újévi hangverseny, a negyedik állomás ahol a város polgármestere is köszönti a városban élőket a jelenlévőkön keresztül. Nem véletlenül került kulturális kalandozásink időpontja januárra, hiszen kiemelt ünnepe a hónapnak a Magyar Kultúra Napja. Minden évben igyekszünk a kultúra gyöngyszemeit megmutatni más - más műfajban. Idén ismét a tánc kap főszerepet, ahol ötvöződik a hagyomány és a modern. Für Anikó estje zenei és egyben színházi csemege is a farsangi hangulat jó megalapozója. Egy város életében társadalmi eseménynek számít egy farsangi jótékonysági Városbál is. Különösen, ha nem kizárólag a szórakozást szolgálja, hanem magasabb rendű célként adománygyűjtést, jótékonykodást is. Ezzel elérkeztünk a kulturális kalandozásaink végére, melynek záróakkordja egy közösségépítő program. Az intézményben dolgozó több mint negyven csoport részvételével zajló „Batyus” farsangi bál, ahol a dolgozók is egy csoportot képviselnek, hiszen a mindennapokban minden művelődésszervező feladata az ő segítésük az év során. Búcsúztatjuk a farsangot, hogy kicsit csendesebben készüljünk a további feladatokra. Így próbálunk tehát egy bő hónapba sűríteni értékeket, mértéket és szórakozást, nagy alázattal a közönség elé tenni, bízva fogadókészségükben és jó szándékunk megalapozottságában.

Kulturális örökség

Szlovák tájház Kiskőrös   |  
és között
A három osztatú, nádtetős, nyitott kéményes parasztházban tekinthető meg a felvidéki eredetű evangélikus szlovák középparasztság életkörülményeit, gondolkodását, kultúráját, tárgyi világát felidéző kiállítás. A tisztaszoba az ünnepnapok hangulatát idézi. A belső szoba kiállításában a helyi viselet emlékeivel ismerkedhetünk meg. 2008-tól az udvaron szabadtéri kemence és foglalkoztató várja a fiatal és az örökifjú látogatókat. A Szlovák Tájház 2007-ben nyerte el az Év tájháza címet.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!