message

Üzenetküldés


Természetszerető, hagyománytisztelő családok találkozásából épül-szépül az Ökogazdaság és Tanyamúzeum. A Kiskunsági Nemzeti Park lüktető szíve a gazdaság és környéke, vadvirágos, gyógyfüves rétek, galagonyától izzó árokpartok, szabadon legelésző szarvasmarhák, akácligetek és egy varázsos Kunpuszta Templom mellett halad el az idelátogató vendég. A paraszti kultúra ápolását, továbbadását, közel 20 hektáron, az ősi családi gazdaságban négy generáció együtt látja el, lassan két évtizede. Őshonos és alternatív növények termesztését, őshonos állatok tartását mutatjuk be élő, korabeli háttér előtt. A föld javait a saját kézzel újjáépített és karban tartott kívülfűtős búboskemencében és a konyhai csikótűzhelyen készítjük el.


Bővebb információ:

-

olga.rendek@gmail.com

(+36 76) 710 962, (+36 20) 386 2522

http://www.okomuzeum.hu

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

FeHoVa   |  
2016. február 18. és 2016. február 21. között
23. alkalommal kerül megrendezésre a Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás Budapesten 2016. február 18-21. között a HUNGEXPO Vásárközpontban. Jöjjön el Ön is családjával, barátaival a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb és leghangulatosabb találkozójára!

Természeti értékek | Ökoturizmus

28. Országos Méhésztalálkozó és Vásár   |  
2016. február 27.

A Méhészek Fejér Megyei Egyesülete 2016. február 27-én (szombaton) rendezi a XXVIII. Országos Méhésztalálkozót és Vásárt Székesfehérváron, a Videoton Oktatási Központ Sportcsarnokában (Berényi u. 101.)
Európában az egyik legnagyobb eszközkiállítás és vásár várja a látogatókat több mint 100 cég részvételével, köztük számos külföldi kiállítóval.
A méhésztalálkozóra és a vásárra a belépés ingyenes!

Kulturális örökség

IV. Gyapjúfesztivál   |  
2016. április 23.

A gyapjúval foglalkozó termelők, felhasználók, kézművesek országos találkozója.

Az idei év témája: Gyapjú az öltözködésben

Előadások a gyapjúról és felhasználásáról. Kiállítás gyapjúból készült ruhadarabokból. Fonási, szövési, nemezelési bemutatók a nap folyamán. Divatbemutató gyapjúból készült ruhadarabokból. Kézműves foglalkozások, interaktív bemutatók gyermekeknek, felnőtteknek. Részletes program szervezés alatt.

A program támogatói: NESZ, Székesfehérvár Város Önkormányzata

Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!