message

Üzenetküldés


Természetszerető, hagyománytisztelő családok találkozásából épül-szépül az Ökogazdaság és Tanyamúzeum. A Kiskunsági Nemzeti Park lüktető szíve a gazdaság és környéke, vadvirágos, gyógyfüves rétek, galagonyától izzó árokpartok, szabadon legelésző szarvasmarhák, akácligetek és egy varázsos Kunpuszta Templom mellett halad el az idelátogató vendég. A paraszti kultúra ápolását, továbbadását, közel 20 hektáron, az ősi családi gazdaságban négy generáció együtt látja el, lassan két évtizede. Őshonos és alternatív növények termesztését, őshonos állatok tartását mutatjuk be élő, korabeli háttér előtt. A föld javait a saját kézzel újjáépített és karban tartott kívülfűtős búboskemencében és a konyhai csikótűzhelyen készítjük el.


Bővebb információ:

-

olga.rendek@gmail.com

(+36 76) 710 962, (+36 20) 386 2522

http://www.okomuzeum.hu

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Túra a Rákosivipera-védelmi és Oktató Központhoz   |  
2016. szeptember 17.
A látogatók végigsétálnak a tanösvényen, ahol, bepillanthatnak egy vizes, egy erdei- és egy réti életközösségbe. A szabadtéri terráriumban bemutatásra kerülnek a területre jellemző gyík fajok, valamint a rákosi vipera.

Természeti értékek | Ökoturizmus

Állatkertek Éjszakája   |  
2016. augusztus 26.
2016. augusztus 26-án Állatkertek éjszakája. "Látványos etetés", naplemente az állatkertben.

Kulturális örökség

Kurultáj 2016   |  
2016. augusztus 12. és 2016. augusztus 14. között
Magyar-Turán Szövetség által szervezett, részben hagyományőrző, részben történelmi rendezvény. Az Ősök Napja Ünnep generációkat, és nemzetrészeket összekötő közös ünneplés, méltó megemlékezést kíván állítani Atilla és Árpád világtörténelmet formáló cselekedeteinek, valamint erősíteni kívánja, mind a kárpát-medencei, mind a világ valamennyi magyarjának összetartozását, és kollektív nemzeti tudatát. Az ünnepen bemutatkozik a magyarság ősi, lovas nomád kultúrája, a honfoglalás korának viseletei, fegyverzete és harci technikája.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!