message

Üzenetküldés


Természetszerető, hagyománytisztelő családok találkozásából épül-szépül az Ökogazdaság és Tanyamúzeum. A Kiskunsági Nemzeti Park lüktető szíve a gazdaság és környéke, vadvirágos, gyógyfüves rétek, galagonyától izzó árokpartok, szabadon legelésző szarvasmarhák, akácligetek és egy varázsos Kunpuszta Templom mellett halad el az idelátogató vendég. A paraszti kultúra ápolását, továbbadását, közel 20 hektáron, az ősi családi gazdaságban négy generáció együtt látja el, lassan két évtizede. Őshonos és alternatív növények termesztését, őshonos állatok tartását mutatjuk be élő, korabeli háttér előtt. A föld javait a saját kézzel újjáépített és karban tartott kívülfűtős búboskemencében és a konyhai csikótűzhelyen készítjük el.


Bővebb információ:

-

olga.rendek@gmail.com

(+36 76) 710 962, (+36 20) 386 2522

http://www.okomuzeum.hu

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

VII. Tourex Spa Wellness és Gyógyturisztikai Kiállítás és Országos Természetgyógyász Napok   |  
2016. november 19. és 2016. november 20. között
Rendezvényünkön helyet kapnak gyógyfürdők, gyógyszállók és egyéb wellness szolgáltatók. Kiváló szakemberek állnak a látogatók rendelkezésére; természetgyógyászok, kineziológus, gyógynövény szakértő, grafológus, gyermekrajz elemző, asztrológus, számmisztikus, állapotfelmérők, csontkovács, alternatív mozgás- és masszázs terapeuta, reflexológus A rendezvényt előadássorozat is színesíti. A meghívott szakemberek tájékoztatják az érdeklődőket a kiállítás témájához kapcsolódó legfrissebb információkról. Előadás sorozatot minden korosztály számára ajánljuk. Programok széles választékából válogathatnak látogatóink, pl.: jóga, masszázs, meditációs technikák, termékbemutatók és bio élelmiszerek kostoltatása. Különös hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, az egészség megőrzésére, a pozitív gondolkodás erősítésére.

Természeti értékek | Ökoturizmus

Adventi vásár   |  
2016. november 26. és 2016. december 23. között
A Téli Fesztivál részét képezi az elmaradhatatlan karácsonyi vásár, ahol a város lakosai és az oda érkező vendégek kézműves kiállítók igényes termékeit vásárolhatják meg. A gasztronómiai különlegességek kedvelői pedig kedvükre csemegézhetnek a kitelepülő vendéglátó egységek standjainál.

Kulturális örökség

Kaláka Vasárnap – Gazdanap   |  
2016. október 16.
Egy évtizedre visszanyúló, folyamatosan fejlődő programunk a Gazdanap. Az ócsai és környékbeli gazdálkodók mutatják be és árusítják terményeiket. Ha eljönnek hozzánk, a gazdák termékkóstolóval várják Önöket. Kemencében sült, őszi finomságokat kóstolhatnak. A nap során térségünk kézművesei bemutatókat tartanak és portékáikat kínálják. Megismerheti a káposzta savanyítás fortélyait. A gyerekeket változatos programok várják. Legnépszerűbb foglalatosság a töklámpás készítése. Évről-évre, egy kiemelt termény köré csoportosítjuk a foglalkozásokat, így bemutatva annak, a hagyományban betöltött szerepét. Népi játszóudvar, állatsimogató és lovas kocsikázás várja a családokat. A vendégeket hagyományőrző fellépőink szórakoztatják. Aki ebben a sok-sok tevékenységben megfárad, a Tájház együttes kiállításaiban szemlélődhet. Várjuk Önöket szeretettel!
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!