message

Üzenetküldés


Az étterem festői környezete a magyar Alföld romantikus hangulatát idézi. Az Új Tanyacsárda területe és létesítményeinek adottsága alapján alkalmas a nagyobb létszámú csoportok fogadására, egész napos rendezvények megszervezésére.


Bővebb információ:

tanyacsarda@tanyacsarda.hu

76/356-250

http://www.tanyacsarda.hu/

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Extrém Szaunatúra Magyarországon   |  
2014. január 25. és 2014. december 20. között

Egy igazi Északi szauna kaland vár rád! Jelentkezz az ország első Finn tradicionális szauna túrájára! Szakképzett túravezetőink segítségével átélheted a szauna kultúra ismeretlen területeit. Ne feledd Finnországban is csak 3 ilyen szauna falu található.

Várunk téged jelentkezz!

Helyszín: Akác tanya Újlengyel

Túra programja:

Egyénileg érkezés az Akáctanyára 09:30-10:00 között

-         találkozás a főépületben, tájékoztatás a napi programokról, kávé, teafogyasztás

Helyszínbejárás 10:30-kor

-         Ismerkedés Akáctanyával

Szauna programok kezdete 11:00-kor

-         Illó olajos szaunaprogram

-         bőr peelingező szaunaprogram

-         bőrhidratáló szaunaprogram

-         helyszín a Sauna Boulevard főépületében 12 fős fatüzelésű szaunában.

Ebéd 13:00-kor

-         Finn tejszínes lazac leves

-         pulykaragú leves

-         frissen sült pogácsa

-         kávé, tea, ásványvízfogyasztás

Egyéni  virgácsolás 14:00-tól

-         egyéni virgácskezelések a fatüzeléses füstös vályog szaunában

-         33-39 °C kültéri holt tengeri sós dézsa használata

-         akác jurta melegedő használata

-         pihenő szoba használata, tea, pogácsa fogyasztás

Vacsora 19:00-kor. A füstös szaunában napközben elkészült füstölt ételekkel

-          füstölt márványsajttal töltött lazacfilé

-         füstölt sertés és pulykahús köretekkel, salátákkal és desszerttel

-         kávé, tea, ásványvízfogyasztás

Egyéb opció: A szauna programok alatt zöldségmártogatós, gyümölcs és pogácsabekészítés, kávé, tea, vízfogyasztás van. A füstös szaunában miután elkészültek az ételek, azután szaunaként hajnal kettőig használható.

Túravezetők:

-          Barabás Lívia szauna és virgácsmester 2012-2013 évi Magyar Szaunamester Bajnokság Bajnoka

-          Molnár István szauna és virgácsmester Szaunamester Délipart

A túra ára: 18.200 Ft/fő

Egyéb tudnivalók: A túra 9-12 fő jelentkezése esetén indul. A túrára jelentkezők a túra kezdése előtt legalább egy héttel 6200 Ft összegű regisztrációs díjat kell fizetniük átutalással a következő bankszámlaszámon: 11773432 01074440. Az átutalás közleményébe kérjük írja bele, hogy Extrém Szaunatúra és név. A túra helyszínén Szép kártyával is lehet fizetni. Szállásra van lehetőség! A regisztrációs díj befizetésekor kérjük, jelezze előre szállás igényét. Túra időpontok: Január 25.  Február 22. Március 29. Április 26.  Október 25. November 29. December 20.

 Abban az esetben, ha az előre meghirdetett túra időpontok megtelnek, akkor más időpontokat is igyekszünk keresni. Jelentkezni lehet: Barabás Líviánál Normafán, vagy a Life 1 Wellnessben Telefon:30-999 1100 email cím: livia.evergreen@yahoo.com   valamint, Molnár Istvánnál Siófokon a Galerius Wellness Központ és Élmény Fürdőben Telefonon 20 455 8540 email címen: szaunaguru@gmail.com   Bővebb tájékoztatást a túravezetőktől kérjen.

Természeti értékek | Ökoturizmus

FOTÓPÁLYÁZAT A CSALÁDI GAZDÁLKODÁS NÉPSZERŰSÍTÉSÉRE   |  
2014. június 17. és 2014. július 31. között

A Copa-Cogeca a „Családi Gazdálkodás Nemzetközi Éve” alkalmából fotópályázatot hirdet a nagyközönség számára, amely a családi gazdaságok és mezőgazdasági szövetkezetek fontosságát hivatott bemutatni.

A Copa-Cogeca a legnagyobb európai termelői érdekképviseleti szervezet, amely most a családi gazdálkodás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. A családi gazdaságoknak többek között nagy szerepük van a helyi természeti erőforrások védelmében, a mezőgazdaság fejlesztésében, az élelmezés biztonságának megteremtésében, valamint a vidéki foglalkoztatottság növelésében.

Az ENSZ a 2014-es évet a Családi Gazdálkodás Nemzetközi Évének nyilvánította. Ennek részeként március elején Budapest adott otthont a témában szervezett nemzetközi kiállításnak és konferenciáknak, az év egyik legfontosabb nemzetközi mezőgazdasági találkozójának. A „Világfórum és Kiállítás a Családi Gazdálkodásról” című rendezvény egyszerre volt nemzetközi találkozó és tudományos vita, a „Világ Mustra” elnevezésű kiállításon pedig a világ különböző tájairól érkező családi gazdálkodók mutathatták be tevékenységüket.

A nagyközönség most kamera segítségével, objektíven keresztül mutathatja be a családi gazdaságok és mezőgazdasági szövetkezetek fontosságát, szépségeit. A Copa-Cogeca ugyanis fotópályázatot hirdetett profi fotográfusoknak és lelkes amatőr fotósoknak az utóbbi témában. 2014. július 31-ig várják a pályaműveket a készítő elérhetőségeivel az amanda.cheesley@copa-cogeca.eu e-mail címre.

A legjobb fotókat az Európai Parlamentben is kiállítják szeptember 22-én, a győztes kép készítője pedig egy kétszemélyes barcelonai úttal lesz gazdagabb.

Háttérinformáció:

A magyar agrártermelői és élelmiszeripari szektor gyakorlatilag valamennyi piaci szereplője – az őstermelőktől a gazdasági társaságokig – kötelezően tagjává váltak a 2013. március 28-án megalakult Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának (NAK). A kamara feladata az agrár- és élelmiszerágazat hatékony képviselete, versenyképességének erősítése a tagoknak nyújtott szolgáltatások bővítésével.

Kulturális örökség

VIII. Töltöttkáposztafőző és kolbászkészítő verseny   |  
2014. október 11.
A programon részt vevők megismerkedhetnek a szarvasi töltött káposzta és kolbász készítésével, illetve a fesztivál keretében elkészített tájjellegű gasztronómiai csodák kóstolására nyílik lehetőség. A program hangulatát népi vásári árusok kínálata gazdagítja. Az egész napos rendezvény esti bállal zárul.

Bor | Gasztronómia

Disznótoros Kolbászfesztivál   |  
2014. november 14. és 2014. november 16. között

Lesz ESZEM-ISZOM, DÍNOM-DÁNOM a budapesti Disznótoros kolbászfesztiválon!
100.000 m2 rendezvényterületen disznóvágás és kolbásztöltés. Nappal családi programok, este hagyományörző mulatságok, éjszaka nosztalgia zenekarok!

Rendezvényünk nyitvatartása:

 • NAPPAL: Péntek - 11:00-18:00, Szombat és Vasárnap: 09:00-18:00
 • ESTE: Péntek és Szombat: 18:00-24:00, Vasárnap: 18:00-21:00

A télhez közeledve ideje feltölteni az éléskamrákat. Érdemes hát ellátogatni a budapesti „Disznótoros Kolbászfesztivál”-ra, ahol Magyarország legújabb és legeredetibb gasztronómiai szenzációjára számíthatnak a látogatók! A szervezők Budapestre hozzák az eredeti, hagyományőrző disznótoros hangulatot. A rendezvény 100% celebmentes, kifejezetten hagyományőrző jellegű, gasztro-kultúrális csemege lesz. A rendezvény mindhárom napján reggeltől sötétedésig családi és felnőtt programok sokasága várja a látogatókat a 100.000 négyzetméternyi rendezvényterületen. Sötétedés után kezdődhet az éjfélig tartó mulatság! A látogatók a rendezvényen nosztalgiázhatnak és kipróbálhatják, hogyan mulattak az előző generációk. A nappali programok során a gyerekeket és a felnőtteket is érdekes programok

Nappali programok:

 • Ingyenes játszóház és légvár (Víztorony Park)
 • Ingyenes arcfestés a kis sátorban (Víztorony Park)
 • Állatsimogató rengeteg kisállattal és lovakkal (Víztorony Park)
 • Pónis lovagoltatás (Víztorony Park)
 • Őshonos magyar állatfajok bemutatója: fekete bivaly, szürke marha, racka juh, mangalica, stb… (Víztorony Park)
 • Malacfajták élő bemutatója (Víztorony Park)
 • Népi tájház gémeskúttal és kukorica góréval (Víztorony Park)
 • 120 éves gőzgéppel és 114 éves cséplőgéppel búza cséplés (Víztorony Park)
 • Készségfejlesztő foglalkoztatók a kis sátorban (Víztorony Park)
 • Kézzel hajtható cséplőgép hajtás: Kühne járgány (Víztorony Park)
 • Íjász bemutató (Víztorony Park)
 • Oldtimer traktorok és stabil motorok szabadtéri kiállítása (P2 parkoló)
 • Kézműves foglalkozás: üvegfúvás, kosárfonás, fazekasság (Orient csarnok)
 • Morzsoló, kukoricadaráló, mozsár (Orient csarnok)
 • Bohócok (Orient csarnok)
 • Meseszínház (Orient csarnok)
 • Néptánc (Orient csarnok)
 • Operett (Orient csarnok)
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!