message

Üzenetküldés


Az étterem festői környezete a magyar Alföld romantikus hangulatát idézi. Az Új Tanyacsárda területe és létesítményeinek adottsága alapján alkalmas a nagyobb létszámú csoportok fogadására, egész napos rendezvények megszervezésére.


Bővebb információ:

tanyacsarda@tanyacsarda.hu

76/356-250

http://www.tanyacsarda.hu/

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Kiemelt ajánlatok

Üres felület

Üres felület

Üres felület

 

Aktív turizmus

Extrém Szaunatúra Magyarországon   |  
2014. január 25. és 2014. december 20. között

Egy igazi Északi szauna kaland vár rád! Jelentkezz az ország első Finn tradicionális szauna túrájára! Szakképzett túravezetőink segítségével átélheted a szauna kultúra ismeretlen területeit. Ne feledd Finnországban is csak 3 ilyen szauna falu található.

Várunk téged jelentkezz!

Helyszín: Akác tanya Újlengyel

Túra programja:

Egyénileg érkezés az Akáctanyára 09:30-10:00 között

-         találkozás a főépületben, tájékoztatás a napi programokról, kávé, teafogyasztás

Helyszínbejárás 10:30-kor

-         Ismerkedés Akáctanyával

Szauna programok kezdete 11:00-kor

-         Illó olajos szaunaprogram

-         bőr peelingező szaunaprogram

-         bőrhidratáló szaunaprogram

-         helyszín a Sauna Boulevard főépületében 12 fős fatüzelésű szaunában.

Ebéd 13:00-kor

-         Finn tejszínes lazac leves

-         pulykaragú leves

-         frissen sült pogácsa

-         kávé, tea, ásványvízfogyasztás

Egyéni  virgácsolás 14:00-tól

-         egyéni virgácskezelések a fatüzeléses füstös vályog szaunában

-         33-39 °C kültéri holt tengeri sós dézsa használata

-         akác jurta melegedő használata

-         pihenő szoba használata, tea, pogácsa fogyasztás

Vacsora 19:00-kor. A füstös szaunában napközben elkészült füstölt ételekkel

-          füstölt márványsajttal töltött lazacfilé

-         füstölt sertés és pulykahús köretekkel, salátákkal és desszerttel

-         kávé, tea, ásványvízfogyasztás

Egyéb opció: A szauna programok alatt zöldségmártogatós, gyümölcs és pogácsabekészítés, kávé, tea, vízfogyasztás van. A füstös szaunában miután elkészültek az ételek, azután szaunaként hajnal kettőig használható.

Túravezetők:

-          Barabás Lívia szauna és virgácsmester 2012-2013 évi Magyar Szaunamester Bajnokság Bajnoka

-          Molnár István szauna és virgácsmester Szaunamester Délipart

A túra ára: 18.200 Ft/fő

Egyéb tudnivalók: A túra 9-12 fő jelentkezése esetén indul. A túrára jelentkezők a túra kezdése előtt legalább egy héttel 6200 Ft összegű regisztrációs díjat kell fizetniük átutalással a következő bankszámlaszámon: 11773432 01074440. Az átutalás közleményébe kérjük írja bele, hogy Extrém Szaunatúra és név. A túra helyszínén Szép kártyával is lehet fizetni. Szállásra van lehetőség! A regisztrációs díj befizetésekor kérjük, jelezze előre szállás igényét. Túra időpontok: Január 25.  Február 22. Március 29. Április 26.  Október 25. November 29. December 20.

 Abban az esetben, ha az előre meghirdetett túra időpontok megtelnek, akkor más időpontokat is igyekszünk keresni. Jelentkezni lehet: Barabás Líviánál Normafán, vagy a Life 1 Wellnessben Telefon:30-999 1100 email cím: livia.evergreen@yahoo.com   valamint, Molnár Istvánnál Siófokon a Galerius Wellness Központ és Élmény Fürdőben Telefonon 20 455 8540 email címen: szaunaguru@gmail.com   Bővebb tájékoztatást a túravezetőktől kérjen.

Természeti értékek | Ökoturizmus

XVII. Térségi Kertészeti- és Élelmiszeripari Kiállítás és „Kecskeméti Hírös Mustra”   |  
2014. június 23. és 2014. június 29. között

2014. évi 80. Hírös Hét Fesztivál keretében, 17. alkalommal kerül megrendezésre a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás, melynek egyik fő attrakciójaként „Kecskeméti Hírös Mustrát” szervez az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 18 település összefogásával.

A nemzeti értékek megismertetése jegyében zajló Kecskeméti Hírös Mustra, valamint a   Térségi Kertészeti- és Élelmiszeripari Kiállítás 2014. június 23-29. között kerül megrendezésre Kecskemét város főterén, a Kossuth szobor körül elhelyezett faházakban és annak környékén a „Háztájit az asztalra!” programmal együttműködve.

 A települési értéktárak népszerűsítését egy egy hetes kiállítással, kézműves bemutatóval,  helyi termék kóstoltatással és kulturális programokkal, népművészeti és termelői vásárral egybekötött rendezvény megszervezésével kívánja megvalósítani az Egyesület.

Az Egyesület célul tűzte ki, hogy idén a hungarikum törvényhez kapcsolódóan a Települési Értéktárban nyilvántartott, Települési Értéktár Bizottság által jóváhagyott, települési értékek bemutatására helyezi a hangsúlyt. A kecskeméti és lajosmizsei értéktárban már felvett és a többi településen ezután felvételre kerülő nemzeti értékek, vagy Magyar Értéktár és Hungarikumok Gyűjteményének elemei kerülnek kiállításra.

2014. június 23. nagyszabású kóstolóval egybekötve kerül megnyitásra a Kecskeméti Hírös Mustra.

Meghirdetett időpontban, minden nap más-más kézműves, valamint termelő fog bemutatót tartani, és egy moderátor „Hírös Talk Show” keretében, nyilvános interjún belül ismerteti az adott gazdálkodó és kézműves életútját, munkásságát.

Népzenei táncprodukciók keretében minden nap más-más kulturális csoport szórakoztatja a kedves egybegyűlteket.

2014. 06.23.-2014.06.29 között a kiállítást színesíti a Térségi Népművészeti és Helyi Termék Vásár is.

2014. június 24-én egy Mezőgazdasági- és Vidékfejlesztési Fórum kerül megrendezésre, melynek keretében a hagyományos kecskeméti gyümölcsfajták pl.: kecskeméti barack, valamint Mathiász János szőlőnemesítő életművének, mint nemzeti értéknek a bemutatására is hangsúlyt fektetünk.

2014. június 25. a Kecskeméti Hírös Mustra keretében különös hangsúlyt fektetünk a kecskeméti barackra, és az abból készült termékekre, mint helyi érték népszerűsítésére. Ezért ennek jegyében hagyományos üstben látvány lekvár főzést, és kóstoltatást szervezünk, baracklekvár versenyt hirdetünk..

2014. június 26. 9:00 órától a Bozsó Múzeumban- Klapka-házban megrendezésre kerül a  Hungarikum - Turisztikai Fórum, mely a nemzeti értékek kollektív megismertetése, valamint a hungarikum alapú turizmus fejlesztés jegyében fog zajlani.

2014. június 27. Neves zsűri bevonásával a közönség számára térségi pálinka versenyt hirdetünk.

Valós tartalomra, hagyományos értékeinkre épülő turisztikai szempontból is vonzó kiállítást kívánunk megvalósítani.

A Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás, illetve a „Kecskeméti Hírös Mustra” szervezésének a célja, hogy megmutassuk a nagyközönségnek, milyen színes és egyedi kincseket rejt a Kecskeméti kistérség, még több emberrel ismertethessük meg térségünk páratlan, egyedi értékeit hozzájárulva a térségben előállított biztonságos, minőségi, fogyasztóvédelmi szempontból kiemelkedő helyi termékek, élelmiszerek és kulturális értékek népszerűsítéséhez helyi, országos és nemzetközi szinten egyaránt.

Kulturális örökség

Vereb Vitéz Napja   |  
2014. május 17.
Emlékünnepség a honfoglalás kori sírhelynél, ezt követően lovas bemutatók, játszóház, népzene és néptánc, kézművesek vására, középkori étkek főzőversenye.

Bor | Gasztronómia

Vidéki Vándorló Bográcsok Találkozója   |  
2014. július 19.
A Vándorló Bográcsok Találkozója minden évben más településen kerül megrendezésre (azaz vándorol), a Törökszentmiklósi kistérség 7 településén. A gasztronómiai esemény térségi szintű, minden - a már említett térségben lévő - település részt vesz rajta. Minden településnek faháza és udvara van, ahol bemutatásra kerülnek a helyi hagyományok, mindamellett a települések helyi, tájjellegű ételeket főznek, később az odalátogatók bírálják azokat. A színpadon mindeközben a településekről fellépők szórakoztatják az odalátogatókat, itt a sztárvendégek helyett a helyi tehetségek mutatkozhatnak.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!