message

Üzenetküldés


Az étterem festői környezete a magyar Alföld romantikus hangulatát idézi. Az Új Tanyacsárda területe és létesítményeinek adottsága alapján alkalmas a nagyobb létszámú csoportok fogadására, egész napos rendezvények megszervezésére.


Bővebb információ:

-

tanyacsarda@tanyacsarda.hu

76/356-250

http://www.tanyacsarda.hu/

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Horgászverseny   |  
2015. október 17.
Nyolcadszor kerül megrendezésre a gerjeni horgászverseny, azaz a "Böcő verseny". A helyszínt a község Duna partja biztosítja. Kora reggel indul a gyermekek és a felnőttek részére is a megmérettetés. A verseny előre meghatározott ideig tart, melyet követ a nagy izgalommal várt mérlegelés. A délelőtti "fáradtságos munka" után a Rév Büfénél ebéddel kedveskednek a résztvevőknek, és sor kerül az eredméyhirdetésre. A horgászverseny mellett különbözű ügyességi játékokat is kipróbálhatnak az idelátogatók. Jó hangulatú szabad levegőn töltött napon a sokan kedvet kapnak a partszakasz végigsétálásához. Az este egy jó hangulatú bállal zárul.

Természeti értékek | Ökoturizmus

Mozart Requiem   |  
2015. november 1.
Mozart Requiem koncert Közreműködik: Szakács Ildikó – szoprán Gion Zsuzsanna – alt Szennai István – tenor Najbauer Lóránt – basszus Budapesti Kórus Budapesti Főplébánia Templom Énekkara Monarchia Szimfonikus Zenekar Vezényel: Virágh András Belépés díjtalan.

Kulturális örökség

Vidékjáró - Kirándulás az Ars Sacra jegyében párkányi programokkal   |  
2015. október 4. és 2015. november 7. között
Feje, anyja és tanítója a magyar egyháznak, áll Esztergomban az oszlopcsarnok felett, jöjjön velünk és fedezze fel keresztény hagyományaink bölcsőjét.
A kereszténységnek Magyarországon, határokon és évszázadokon átívelő hagyományai vannak. István a Szűzanyának ajánlja országát, amely számos viharos évszázadot átvészelve még több, mint ezer év után is itt van a Kárpát-medencében. A kereszténység hagyományai összekötnek, mint ahogyan Esztergom és Párkányt is összeköti a Mária-Valéria híd. Jöjjenek velünk és éljék meg e különleges atmoszférát kis templomokban és a főszékesegyházban, határon innen és túl.  
Esztergom nemcsak a magyar államiság megszületésének volt tanúja, de első királyunk az esztergomi székesegyházat tette az ország főtemplomává és püspökét a magyar egyház prímás-érsekévé emelte örök időre. E méltóságára és tisztére figyelmezteti a látogatót az oszlopcsarnok feletti latin felirat is:  FEJE, ANYJA ÉS TANÍTÓJA A MAGYAR EGYHÁZAKNAK.
Kupolájából páratlan kilátás nyílik az ország talán egyik legszebb szeletére, a Dunakanyarra. 
Az itt eltöltött idő után Párkányba indulunk kisvonatunkkal, ahol egy helyi étteremben elfogyasztjuk ebédünket. Ebéd után Bényre kirándulunk, mely kis település mindkét temploma messze földön híres. Kéttornyú Szűz Mária temploma a 13. század elején épült, eredetileg román stílusban, európai viszonylatban is jelentős egyedi román és korai gótikus jegyeket visel magán. A közelben található Tizenkét Apostol kápolna a 12. századból származik, eredetileg román stílusban épült, melyet barokk stílusban átépítettek. Egy bombázásnak köszönhetően a vakolat lehullott és ismét láthatóvá vált az eredeti, román stílus. 
A délután hátralévő részében vagy a párkányi Vadas Termálfürdő szolgáltatásait élvezhetjük, vagy fakultatív kirándulás keretein belül megtekinthetjük szakvezetőnk segítségével a Chateau Bélát, ahol egy kávéra és süteményre is vendégül látnak. A kastélylátogatás után hajóra szállunk, a kb. 50 perces program során a hajók festői útvonalon haladnak végig a Dunán, miközben megcsodálhatjuk a Habsburg építészet remekműveit. 
A remek program után visszaindulunk Budapestre, ahol az Ars Sacra Fesztivál színes programjai közül a Szilágyi Dezső téri református templom Énekek - Ételek - Életek programját ajánljuk figyelmükbe.
Barangolás zenei műfajok, ételek és élet(műv)eket között. Előételként Pelsőczy László és Buzogány Márta Márai Füveskönyv válogatását kínáljuk. Programunk a cigány népzenétől – Romano Glaszo, a kortárs zenén át- Nemadomfel együttes, a középkori egyházi kórusműveken keresztül- Praetórius kórus, a kései reneszánszig – Tabulatúra együttes ível. Szünetben gasztronómiai különlegességek! Lelki táplálékként áldások hangzanak el. 
Részvételi díj: 9,900 Ft / fő
Részvételi feltételek és jelentkezés a következő linken: Vidékjáró - Kirándulás az Ars Sacra jegyében párkányi programokkal
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!