message

Üzenetküldés


A Martincsevics Pince a pakodi hegyen várja vendégeit. Az 1914-ben épült családi pince 40 fő befogadására alkalmas helyiségében a látogatók bemutatót láthatnak Magyarország régi borvidékéről, és megtekinthetik a szőlészetben használt régi eszközöket. A pince része a borösvénynek és mintegy 100 méteres sétával el lehet jutni a zsúpfedeles, 3 osztató 200 éves boronapincéhez. Rövid sétával a környék legmagasabb pontjára is fel lehet jutni, ahonnan látni lehet az osztrák Alpokat, a Ság és Somló-hegyét. A borösvénynél lévő táblákon a szőlészet és borászat történetiségét lehet megismerni. A borösvény része az országos túraútvonalnak. A pince a minden év októberében megrendezett „Szüreti barangolások pincétől pincéig” élmény és teljesítménytúra egyik állomása.


Bővebb információ:

Martincsevics István

martinvera@freemail.hu

06-30/339-5785

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Roncsderbi   |  
2017. július 9.
Autós sportrendezvény egész nap látványos bemutatókkal.

Természeti értékek | Ökoturizmus

Pünkösdi Vigasságok   |  
2017. június 3. és 2017. június 5. között
Júniusban a hévízi Deák téren megrendezésre kerülnek a hagyományos Pünkösdi Vígasságok rendezvénysorozat. A néhány napos hévízi eseményen népművészeti és kézműves vásár, sörházak, falatozók várják a vendégeket. Lesz még gyermeknap, néptánc, zenés táncos produkciók is színesítik a programot.

Kulturális örökség

Aratónap   |  
2017. július 1.
Hagyományőrző kézi aratásról van szó. A Hegypásztor Kör tagjai évtizedek óta próbálják továbbadni azt a tudást, amit a falu idős embereitől szereztek. A programra az idősebbek nosztalgiázni, a fiatalok tanulni jönnek. A rozsaratásra a július eleje ideális időpont. Az aratás során minden munkafolyamat megismerhető a kötélcsinálástól a keperakásig. A legfontosabb és legnehezebb munka a kaszásé. A gabonát rendbe kell vágni, egy szál sem maradhat lábon. Akkor tudják a marokszedők jól ölre fogni és kötelekbe rakni. A kötegekből készül aztán az úgynevezett kepe. Ezeket halmozták egymásba a gazdaságok udvarán. A rendezettség segített a gabona későbbi feldolgozásában. A bemutatón az aratókasza is megtekinthető, amelyet kajmókkal szereltek fel. A gereblyeszerű toldás a kaszálás közben a gabonát rendbe szedte, így könnyebb dolguk volt a marokszedőknek. Az aratás után egyéb kulturális programokkal is várjuk az érdeklődőket.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!