hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Kiemelt ajánlatok

Üres felület

Üres felület

Üres felület

 

Aktív turizmus

Virágzás a tőzegmohás lápréten   |  
2015. április 19. és 2015. május 16. között

Séta a Szőcei tőzegmohás lápréten, a védett növényritkaságok között, szakember kíséretében.

Bemutatásra kerül továbbá a Lápok Háza bemutatóhely.

Túravezetési díj: felnőtt: 950 Ft/fő; diák, nyugdíjas: 650 Ft/fő

Természeti értékek | Ökoturizmus

Nagypáli Napkorona Fesztivál és III. Nemzetközi Hőlégballon találkozó   |  
2015. április 19. és 2015. augusztus 14. között
Nagypáli Zala megyei község, amely kétszeres Napkorona Bajnok lett az elmúlt években, így a hagyományosan megtartott fesztiválja erről kapta a nevét. A háromnapos fesztivál alatt több ezer résztvevő kíváncsi a különböző programokra, így a község élete is felpezsdül ezen a hétvégén. Sokszínű programkínálattal rendelkezik. Idei évben olyan híres zenei fellépők lesznek, mint a Csík zenekar, Vastag Csaba és Fenyő Miklós . A zenék mellett helyet kap a helyi termékek bemutatója és vására, vagy a megújuló energiák nepszerűsítését szolgáló energetikai konferencia. A három nap folyamán 5 külföldi ország részvételével sor kerül a III. Nemzetközi Hőlégballonos Találkozóra is, amelyen hőlégballonok felszállására kerül sor. Aki inkább képzőművészetre vágyik,számukra a Közösségi Házban különböző kiállítások, tárlatok tekinthetők meg. Nagypáli minden érdeklődőt szeretettel fogad. Úgy vélük hogy" e szép zalai táj változatossága, formája, színei, hangulata, valamint a lakók vendégszeretete és kedvessége az idelátogató vendégek számára örök élményt nyújt.

Kulturális örökség

Misefai Parasztolimpia   |  
2015. április 19. és 2015. augusztus 1. között
Több mint 10 éves múltra teint vissza a parasztolimpia amely egyik fő száma a misefai falunapnak. Közép-zala településeiről 8 fős csapatok mókás ügyességi virtus vetélkedője. A versenyszámok alapját a régi paraszti élethez köthető nyári mezőgazdasági és egyéb munkák adják, pl. szénahordás, favágás csak egy kicsit másképp.

Bor | Gasztronómia

V. Birkás Pálinka Fesztivál   |  
2015. április 19. és 2015. július 11. között
Az 5. éve megrendezésre kerülő Pálinka Fesztivál nevéhez híven a Pálinka, mint Hungarikum népszerűsítéséről, a kulturált fogyasztásról, valamint különleges, és prémium minőségi termékek és kézműves élelmiszerek széles választékának megismertetéséről szól, mely a térség és régió kiemelkedő gasztronómiai rendezvénye.Az élelmiszer előállítók révén belekóstolhatnak a Vasi Hegyhát valamint a Göcsej ízeibe.A helyi ízek sokoldalúságát ismerhetik meg a fogyasztók, hisz a termőtáj jellegéből adódó íz és aroma utánozhatatlanul megjelenik minden helyi termékben. A termelők között egyéb kézművesek is bemutatkoznak, akik termékeik révén helyi motívumokkal ismertetik meg az ide látogatót. Programunkban fontosnak tartjuk a helyi amatőr együttesek, civil csoportok bemutatkozását. Rajtuk keresztül megismerhetik Vas- és Zala megye néphagyományait.A vásári forgatag, valamint a színpadi produkciók a nap folyamán folyamatosan zajlanak. Az esemény színvonalát emeli a Magyar Pálinka Lovagrend és az Európai Borlovagrend felvonulása.Tagjaik révén a jelen lévők megismerkedhetnek Magyarország pálinkafőző szakembereivel.2010-től minden évben meghirdetésre került a Vas Megyei- Nyílt Pálinka és Párlat Verseny. A V. Birkás Pálinka Fesztivál helyszínén szakmai nap keretében kerül kihirdetésre a versenyeredmények közül a versenyre kereskedelmi kategóriában induló nevezők eredményei.A Fesztivál házigazdája Birkás István személyes tapasztalatait is megosztja az érdeklődőkkel, hisz szakmai felkészültségét, tapasztalatát a pálinkafőzésben 24 eltöltött év alapozza meg.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!