hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Kiemelt ajánlatok

Üres felület

Üres felület

Üres felület

 

Aktív turizmus

Kő és Víz - Geotúra fehéren-feketén a Művészetek völgyében   |  
2014. július 27.
A vizet, mint mindent átjáró, élő és élettelen természeti jelenséget összekapcsoló erőt helyezzük középpontba ezen a túrán. A Király-kő bazaltoszlopainál megtudhatjuk, milyen erőteljesen rá tudja nyomni a bélyegét a vulkánok működésére a víz jelenléte. A Pannon-tó homokja, a jégkorszaki lösz, az izgalmas megjelenésű bazaltféleségek, a különböző küllemű és korú mészkövek, dolomitok és a henyei „hamis márvány” mindegyikében felfedezhetjük a víz nyomát. Végül megismerhetjük a Kálomisz tavat, mint az egyik legszebb képviselőjét a lefolyástalan tavaknak. Útvonal: Kapolcs, Faluház– Király-kő –bazaltfennsík, henyei ősbükk teteme–Csorgó-kút–Botos-hegy– Kálomis-tó–Kapolcs Táv: 12 km, időtartam: 6 óra A túra 9.00 órakor kezdődik!

Természeti értékek | Ökoturizmus

Himfy Napok   |  
2014. szeptember 26. és 2014. szeptember 27. között
170 éve halt meg Kisfaludy Sándor sümegi földbirtokos-költő. Irodalmi előadások a költő szülőházában.

Kulturális örökség

XIX. Gyermek várostrom   |  
2014. május 5.
Idén lesz 350 éve, hogy a szentgotthárdi csatavesztés után visszavonuló török seregből kivált, közel 20 000 janicsár megtámadta a sümegi várat - sikertelenül. A védők hősies küzdelemben megfutamították a sokszoros túlerőben lévő ellenséget. E számunkra oly dicső tettre emlékezünk az idei történelmi játékunk során, melyre minden érdeklődőt meghív Papp Imre, a sümegi vár kapitánya és Kücsük pasa a rendező Ramassetter iskola képviseletében.

Bor | Gasztronómia

Rezling Randevú   |  
2014. június 20.
A Palota Pince minden évben borkóstolásra hívja vendégeit, piknik hangulatban a pince előtti kertben, kiváló zenekar kíséretében.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!