hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Kiemelt ajánlatok

Üres felület

Üres felület

Üres felület

 

Aktív turizmus

Borok-Vizek-Kúriák Zöldút megnyitó rendezvény   |  
2015. március 30. és 2015. május 16. között
A Borok-Vizek-Kúriák Zöldút a Sárköz-Dunavölgye-Siómente Leader HACS területét átívelő zöldútja, amely többek között a térség borvidékét, Duna-holtágát, Sió-menti vizeit, a Gemenci-erdőt mutatja be a természetjáró közönségnek. A bogyiszlói hagyományos Orbán-napi rendezvénnyel együtt kerül sor a Zöldút hivatalos megnyitójára, gasztonómiai, kulturális élményekkel, zöldút-bejárási lehetőséggel.

Természeti értékek | Ökoturizmus

Kápolna búcsú   |  
2015. március 30. és 2015. július 5. között
A Mária-kápolna vagy Feketi Kápolna Dusnok határában, mesterséges dombon áll. A kápolna közelében van egy gödörszerű kis tó, amelyet Mária forrásnak emlegetnek. A tavacskát és környékét csodás események helyszíneként tartja számon a hagyomány, vizének gyógyító erőt tulajdonítanak. A kápolna és közvetlen környéke a 19. század közepétől a hivatalos egyház által is elismert kultuszhely (búcsúja Sarlós Boldogasszony ünnepe, július 2.), népi ájtatosságok és paraliturgikus cselekedetek színhelye. Jeles Mária ünnepeken és nyári vasárnapokon sokan felkeresik. A Magyar Zarándokút 2011. március 1-jén hivatalosan megnyílt, keresztény szellemiségű út, Esztergomtól Máriagyűdig, melynek alternatív útvonala a Dusnok településen keresztül húzódik. Ezen útvonal része a Feketi Mária kápolna és a Mária forrás.

Kulturális örökség

Sárközi Lakodalom   |  
2015. március 30. és 2015. május 21. között
2 évente kerül sor a hagyományos Sárközi Lakodalom rendezvényre, amely a Sárköz összes települését érinti kísérőprogramokkal (gyermekprogram, sport, vendég táncegyüttesek fellépése, főzőverseny). Idei évben Őcsény ad otthont a lakodalmas rendezvénynek, legény-és leánybúcsúval, vacsorával, bállal, sárközi folklór-műsorral. A hagyományőrzés minden jegyét felvonultató rendezvény 4 napos.

Bor | Gasztronómia

Medvehagyma Fesztivál   |  
2015. március 30. és 2015. április 18. között
Ismeretterjesztő előadásokon mezőgazdasági mérnök, méhész, gyógynövénygyűjtő adnak felvilágosítást ennek a fokhagyma és hagyma köztes illatú gyógynövény hasznosságáról.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!