hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Kiemelt ajánlatok

Üres felület

Üres felület

Üres felület

 

Aktív turizmus

Vidékjáró - Zsolnay Negyed- Bükkösdi Ökopark- Abaligeti Cseppkőbarlang- Tamási Gyógyfürdő   |  
2014. november 22.

Utunk első állomása, Pécs, a Zsolnay-negyed. A Zsolnay márkanév már immáron 160 éve a hagyomány, az egyediség, a művészi érték és az állandó megújulás jelképe. Hosszú története során mindig tudott kora számára valami újat és meghatározót mondani. Mind technológiai megoldásokban mind pedig a művészi kivitelezésben úttörő szerepet játszott, magához vonzotta az adott kor neves tudósait, művészeit, építészeit. Ennek köszönhetően olyan hírneves alkotók vettek részt a gyár munkájában, mint pl. Rippl-Rónai József, Martyn Ferenc, Victor Vasarely, Lechner Ödön és még sokan mások. 

A Zsolnay-negyed épületei a kultúra igazi bölcsőiként szolgálnak, a Míves-negyedben a Zsolnay-család történetével ismerkedhetünk meg, és itt találjuk a híres Gugyi-gyűjteményt is, melynek több, mint 600 darabja páratlan válogatás, a gyár 40 évét ölelik át, és igazi ritkaságokat is találunk a gyűjteményben.

A következő negyedben találjuk a különleges szépségű Zsolnay-Mauzóleumot, az Alkotó- és Inkubátorházat, és a Kézművész utcát is. Gyermek- és családi negyed a gyermekes családok kikapcsolódását szolgálja, az Egyetemi-negyedben pedig a Pécsi Tudományegyetem több kara kapott helyet. 

A túránk során szakvezetőnk segítségével ismerkedhetünk meg a Zsolnay-család történetével, és szabadprogram keretein belül választhatjuk ki a nekünk tetsző kiállítást, programot. 

Pécsről Bükkösdre vezet az utunk. A bükkösdi ökopark több, mint 500 hektár területén a honos és őshonos állatokat ismerhetjük meg, ebéd után a „Völgy-sétát” végigjárva vezetőnk segítségével nyerhetünk betekintést a szürkemarhák, rackajuh, ló, mangalica, bivaly és a baromfiudvar szárnyasainak életébe, üvegfalú kaptárokban pedig megfigyelhetjük a méhcsaládok munkáját is. 

A séta után lovaskocsikra szállunk, és a Jeszenszky-kastély felé indulunk. A kastély ma magánkézben van, csak és kizárólag a park vendégei számára nyitott a látogatás lehetősége, a kastély jelenlegi tulajdonosa saját maga kalauzol birtokán. A kastély impozáns épülete késő barokk stílusban épült, Mária Terézia híres építészének, Fischer von Eriach tervei alapján. Egy a helyiek által szívesen mesélt legenda kötődik a kastélyhoz. A kastély egykori tulajdonosa Jeszenszky Ferenc nagyon szeretett kártyázni, amikor már nem volt több pénze feltenni, azt tette fel, hogy ha veszít, befalaztatja kastélya néhány ablakát. Veszített, ennek nyomai láthatóak még mindig a főhomlokzaton. 

Eddig az ember alkotó erejének lehettünk szemtanúi, Abaligeten azonban a természet alkotó erejéé a főszerep. A cseppkövek akár több millió évesek is lehetnek. A barlang 446 m hosszú főága látogatható, amely egyben jelentős denevérpihenőhely is, kis, és nagy patkósdenevérek százai figyelhetőek itt meg. Nem véletlen tehát, hogy a Abaligeten a cseppkövek mellett a denevérek kissé misztikus életébe is betekintést nyerhetünk a Denevérmúzeum látványos és egyedi világát bemutató kiállítása segítségével.

A pezsgő és mozgalmas nap után a Tamásiban található fürdőben lazulhatunk el, a programot befizetők pedig részt vehetnek egy mézes-levendulás szaunaszeánszon is. 

Részvételi ár: 9,900 Ft / fő

Részvételi feltételek és jelentkezés a következő linken:  Vidékjáró - Zsolnay Negyed- Bükkösdi Ökopark- Abaligeti Cseppkőbarlang- Tamási Gyógyfürdő

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Természeti értékek | Ökoturizmus

Helyi termékek bemutatója   |  
2014. december 7.
Hagyományteremtő szándékkal, elsőként 2011 decemberében a Művelődési Házban rendeztük meg először a helyi termékek Karácsonyi bemutatóját, kóstolóját. A nagy sikerre való tekintettel 2012-ben először Húsvéti, majd újra Karácsonyi vásár került megrendezésre. Szeretnénk teret biztosítani a helyi termelőknek, hogy megmutathassák, és egyben megkóstoltathassák az itt élőknek a maguk által, helyben termelt, előállított terményeiket, termékeiket. Ezen kívül lehetőséget szeretnénk adni a népi mestereknek a bemutatkozásukhoz, ők tehetségesek, szépet alkotnak, de többnyire nem foglalkoznak a kereskedelemmel, viszont ahhoz, hogy alkotni tudjanak, piacra, bevételre van szükségük.

Kulturális örökség

Szekszárdi néptáncfesztivál   |  
2014. november 21. és 2014. november 23. között
Sok év kihagyás után 2 napig ismét a Szekszárdi Néptánc Fesztiválé a főszerep. Az idei versenyre jelentkezettek - az országban és a határon túl működő élvonalbeli felnőtt néptánccsoportok -, az 1968-ban útjára indított, több évtizedes múlttal rendelkező fesztivál történetének folytatói.
A Babits Mihály Kulturális Központ 2014. november 21-23-án rendezi meg a Szekszárdi Néptáncfesztivált. A fesztivál a magyar amatőr néptánc mozgalom rangos versenye, melyre a mozgalom első és második vonalába tartozó együtteseket várják, határon túlról is!
Az együttesek maximum 18 perces műsoridővel mutatkozhatnak be, melyet egy vagy két részletben adhatnak elő. Valamennyi együttes műsorán szerepelni kell egy Ny-i dialektus táncanyagából vagy egy nemzetiségi táncanyagból készült koreográfiának. A versenyszámok közül egyiknek új műnek kell lennie, melyet versenyen, zsűri előtt még nem mutattak be.

Bor | Gasztronómia

Szennai Hurkafesztivál   |  
2014. november 29.
A disznóölés hagyományos időszakának kezdetén Szennában rendszeresen megrendezésre kerül a hurkatöltő, hurkakötöző mesterek és nyársdugóvers mondó poéták versenye. A rendezvényen hagyományos és különleges, frissen sült és hidegen fogyasztandó hurkaféleségekkel is találkozhat a látogató. A finom falatok mellé forralt bor, hagyományőrző együttesek műsorai és vidám hangulat dukál.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!