hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Kiemelt ajánlatok

Üres felület

Üres felület

Üres felület

 

Aktív turizmus

Salgó vára   |  
2013. január 1. és 2015. február 28. között
Salgótarjántól északra, a Salgóbánya település feletti 625 méter magas sziklacsúcson emelkednek a város egyik középkori műemlékének, Salgó várának romjai. A várrom és környéke természetvédelmi terület.
A várat a környéket uraló Kacsics nemzetség tagjai építtettek az 1241–1242-es tatárjárás utáni időszakban. A turisták által igen kedvelt kirándulóhelyet az 1980-as évek óta több szakaszban végzett régészeti feltárással és helyreállítással igyekeznek bemutatni a szakemberek. A várromról csodálatos körpanoráma nyílik a környező hegyekre és településekre. Feltűnik a szemlélődő előtt a Bükk, a Mátra, a Cserhát és a Börzsöny vonulata, de kedvező időjárás esetén a Magas-Tátra csipkés gerince is látható. 

A vár egész évben szabadon látogatható.
 
Túratipp: Salgóbánya – Salgó-nyereg – Boszorkány-kő – Salgóvár – Salgóbánya. Távolság: 2,5 km. Szintemelkedés: 150 m.
www.salgotarjan-turizmus.hu    

Természeti értékek | Ökoturizmus

Debreceni Advent   |  
2014. november 29. és 2014. december 24. között
Meghitt karácsonyi hangulattal és színes programokkal várják a vásárra látogatókat. a Debreceni Advent az egész család számára tökéletes ünnepi hangulatú kikapcsolódást fog nyújtani.

Csodás fények, színes vásárfiák továbbá a mézes kalács, kürtöskalács és a forralt bor illata ünnepbe öltözteti Debrecen Kossuth terét.

Kulturális örökség

Betlehemezés a Rozsnyai Gyűjteményben   |  
2014. december 20.
A Rozsnyai Gyűjtemény kalotaszegi enteriőrt bemutató szegletében, gyertyafényes, meghitt karácsonyi hangulatban kerül bemutatásra a régi létavértesi betlehemes játék.

Bor | Gasztronómia

András Havi Disznótoros Napok   |  
2014. november 22. és 2014. november 30. között
Az András nap környéke hagyományosan összefonódott a disznóvágással kapcsolatos „teendőkkel”. A tél megérkeztével a különböző vidékek disznótoros ételei mellett a forralt borok és a finom pálinkák kóstolásának ideje is elérkezik. Ezeket a szép hagyományokat elevenítik fel a témanaphoz csatlakozó falusi vendégasztal szolgáltatók, a szállásadók, a csárdák, vidéki éttermek, borászatok és a pálinkaházak.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!