hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Kiemelt ajánlatok

Üres felület

Üres felület

Üres felület

 

Aktív turizmus

Salgó vára   |  
2013. január 1. és 2015. február 28. között
Salgótarjántól északra, a Salgóbánya település feletti 625 méter magas sziklacsúcson emelkednek a város egyik középkori műemlékének, Salgó várának romjai. A várrom és környéke természetvédelmi terület.
A várat a környéket uraló Kacsics nemzetség tagjai építtettek az 1241–1242-es tatárjárás utáni időszakban. A turisták által igen kedvelt kirándulóhelyet az 1980-as évek óta több szakaszban végzett régészeti feltárással és helyreállítással igyekeznek bemutatni a szakemberek. A várromról csodálatos körpanoráma nyílik a környező hegyekre és településekre. Feltűnik a szemlélődő előtt a Bükk, a Mátra, a Cserhát és a Börzsöny vonulata, de kedvező időjárás esetén a Magas-Tátra csipkés gerince is látható. 

A vár egész évben szabadon látogatható.
 
Túratipp: Salgóbánya – Salgó-nyereg – Boszorkány-kő – Salgóvár – Salgóbánya. Távolság: 2,5 km. Szintemelkedés: 150 m.
www.salgotarjan-turizmus.hu    

Természeti értékek | Ökoturizmus

Debreceni Advent   |  
2014. november 29. és 2014. december 24. között
Meghitt karácsonyi hangulattal és színes programokkal várják a vásárra látogatókat. a Debreceni Advent az egész család számára tökéletes ünnepi hangulatú kikapcsolódást fog nyújtani.

Csodás fények, színes vásárfiák továbbá a mézes kalács, kürtöskalács és a forralt bor illata ünnepbe öltözteti Debrecen Kossuth terét.

Kulturális örökség

Betlehemes és karácsonyi koncert   |  
2014. december 22.
Helyi és környékbeli betlehemes hagyományokat elevenít fel a Karácsony előtti utolsó hét végén a Bocskai István Alapfokú Művészetoktatási Intézmény néptánccsoportjainak műsora. A műsort a Bocskai István Általános Iskola tanulói, valamint a nagyközönség számára is bemutatják. Az est folyamán a Zeneiskola tanárai, valamint legtehetségesebb növendékei szereznek szép perceket a közönségnek a Karácsonyi koncert révén.

Bor | Gasztronómia

Szilveszteri íjászpárbaj és buli   |  
2014. december 31. és 2015. január 1. között
A vendégek bepillanthatnak kerámia műhelybe, ahol kályhacsempék, plasztikák, dísztárgyak készülnek. Korongozás, formázás, csempekészítés mind kipróbálható. Csoportok részére idegenvezetés, kalandjáték, lovaglás, szekerezés is igénybe vehető.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!