hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Kiemelt ajánlatok

Üres felület

Üres felület

Üres felület

 

Aktív turizmus

Naplemente szafari   |  
2014. augusztus 22. és 2014. augusztus 23. között
Esti vadasparki látogatás szafari autóval, szakvezető kíséretével, melyet a naplemente varázsol különleges hangulatúvá. 
Időpont: 18.00, 19.00; 20.00 óra
A program időtartama: 1 óra
Minimum létszám 4 fő, maximum létszám: 7 fő/turnus. 
A program időjárásfüggő! 
Részvételi díj: 2000 Ft/fő
Előzetes bejelentkezés szükséges, legkésőbb a program napján 14.00 óráig.

Természeti értékek | Ökoturizmus

IX. Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlat   |  
2014. november 18. és 2014. november 30. között
A művelődési központ és a debreceni Suliszerviz Pedagógiai Intézet minden év őszén rendezi meg a diáktárlatot, melyen bemutatkozási és megmérettetési lehetőséget kívánunk biztosítani minden alkotókedvű tehetséges magyarországi és határon túli középiskolás diák számára. A diáktárlat célja összegyűjteni és kiállítani azokat a legjobb festményeket és grafikákat, melyeket a neves, országos hírű művészekből álló zsűri arra érdemesnek talál.

Kulturális örökség

Szüreti sokadalom   |  
2014. szeptember 20.
1998 óta minden évben megszervezzük a Szüreti Sokadalmat. Az egyik leglátványosabb programelem a szekeresek, lovasok felvonulása a városon át. Legutóbb már kb. 40 szekeres és kb. 15-20 lovas rótta a város utcáit. A délutáni program folyamán sor kerül mustpréselésre és a résztvevők csergetőversenyen mérhetik össze tudásukat – itt kiderül ki bánik legjobban a karikással. A program a művelődési központ színháztermében zárul a hajnalig tartó szüreti bállal.

Bor | Gasztronómia

I.Mezőzombori Csülökfesztivál   |  
2014. augusztus 29. és 2014. augusztus 31. között
Mi az: barna sörben, de borban is lehet pácolni, készítheted karfiolsalátával, hagymával vagy kacsazsíros krumplival; cserépedényben sütve, cipóba sülve, olajos káposztával vagy kakukkfüves erdei gombás krumplival társítva is fenséges, de kuktában, babbal, vagy pörköltnek tálalva sem másodrangú??
Ugye kitalálták? Nos, ez kérem szépen a csülök. És hogy miért éppen Mezőzomborban? Hát, erre is meg van a magyarázat.

A Tokaj hegyalja kapujában lévő település lakói egy ideje arra lettek figyelmesek, hogy a környékén lévő falvakban egyik fesztivál követi a másikat. Meghányták vetették a dolgot, s végül arra jutottak, hogy ők is megszerveznek egy igazán belevaló, helyi fesztivált. 

Mezőzombor a Tokaj-Hegyaljai borvidék része, a település határában jó fekvésű, kiváló szőlőterületek találhatók. Az itt szüretelt szőlőből ízletes, zamatos borok készülnek. Emellé igazán elkélne egy kis harapnivaló, gondolták a helybéliek, s mivel a finom falatok készítésének csínját-bínját mindig is jól ismerték (nem véletlen, hogy messze földről jártak ide az ízes csülök-pörköltekre), így aztán megszületett a Csülök Fesztivál gondolata. A csikós- és fogathajtó bemutatókkal tarkított augusztus végi rendezvényen gasztronómiai különlegességek, betyáros hangulat és egy igazán belevaló csülök-főzőverseny egyvelege várja az érdeklődőket Mezőzomborban.

Lesz itt Ihos Józsi kabaré és Hevesi Tamás, Fantom zenekar Nagy Feróval és kaszkadőr bemutató, betyárok és csikósok nagy számban, és persze a családosok sem csalódnak, hiszen számos egyéb szórakoztató program is várja az idelátogatókat. 

forrás: www.port.hu
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!