A múltját csodálatosan bemutató Bükki Nemzeti Parkkal határos Bükki Borvidéki faluban rövid idő alatt kiépült a falusi, ifjúsági és a borturizmus. Kényelmesen összkomfortos vendégházaink mellett számtalan és egyedi látnivalókban gyönyörködhet.
 
A csodálatos Hór-völgyében van a Subalyuk, az Oszlai tájház, s a Dél-Bükk legcsodálatosabb kilátója, pihenőhelye az Ódor-várrom, mely kőkori telep - vaskori erőd - középkori magyar vár - huszita rablóvár, lerombolták 1437 körül - hirdeti a sziklába vésett szöveg. Turista pihenőhely, ősember barlang, forrás teszi izgalmassá az amúgy is páratlan élményt. A falu körül látható kaptárkövek, hat pincesor, különös a háromsoros berezdi pincesor, a "hat boroshordókat őrző kőkatona" egy pincében, "Kisamerika" barlanglakások, Berezdi sétány, a Millenium Kilátó, Nótaaréna.
 
Az 1100 fős faluban három kiállítóhely (Subalyuk-Múzeum, a világhírű neandervölgyi ősember leletekkel, Cserépfalvi Imre Emlékszoba, Gazdaház), öt emlékmű, két galéria nézhető meg.
 
A hangulatos utcákon sétálva gyönyörködhetünk 40 védett parasztházban 54 méter magas Református Templomban. A Pásti szabadidő parkban bográcsozási, borkóstolási lehetőség a Borpajtánál nagyobb csoportok rendelkezésére. 
Megtalálható a népi mesterség, a hagyományőrzés, a népi humor is. Cserépfalu a természeti, építészeti, kulturális értékek, a falusi turizmus hazája. Ne hagyja ki!
hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Kiemelt ajánlatok

Üres felület

Üres felület

Üres felület

 

Aktív turizmus

Enduro GP of Hungary   |  
2017. május 23. és 2017. június 23. között
2017-ben Parádfürdőn kerül megrendezésre az Enduro Világbajnokság negyedik futama. Utoljára 1994-ben rendeztek Magyarországon világbajnoki futamot.

Természeti értékek | Ökoturizmus

Gyermeknap   |  
2017. május 23. és 2017. május 27. között
Mikófalva község minden évben megtartja hagyományos gyermeknapi rendezvényét. Apróbbakat és nagyobbacskákat is várnak egy családias vidám napra ahol a gyermekeké a főszerep. Az ő közreműködésükkel is készülnek műsorok és számukra is készülnek műsorokkal, szabadtéri játékokkal, meglepetés vendégekkel.

Kulturális örökség

A Karancs-Medves vidék bányamúzeuma   |  
2017. május 23. és 2017. január 1. között
Számos településen találhatunk a szénbányászat múltját idéző emlékműveket, emlékhelyeket, a bányásztelepülések épületegyüttesei, relikviái, bányászrendezvények, hagyományőrző csoportok hűen őrzik virágzó nehézipari múltunk emlékét. Kiemelkedő jelentőséggel bír a Nógrádi Történeti Múzeum Bányászati Kiállítóhelye, ahol a bányajárás élményében részesülhetünk. Hazánk első, természetes földalatti bányamúzeumának mintegy 280 méter hosszú vágatrendszerében a látogató teljes áttekintést nyerhet egy bányáról s annak műszaki berendezéseiről a működő muzeális gépek, a frontfejtés hangjai, az egyes munkafázisok megtekintése, a bányászok és bányalovak viaszfiguráinak segítségével.

Magyarország első, föld alatti bányamúzeuma 1965-ben nyílt meg az egykori József lejtős akna (1937-1951) épségben lévő, eredeti állapotában meghagyott vágatrendszerében.

A bejárat előtt kialakított emlékpark a bányaszerencsétlenség során elhunyt nógrádi bányászoknak állít emléket.

1985-től a bányakolónia épületében a „Szénbányászat Nógrád megyében a kezdetektől 1946-ig” címmel látható kiállítás.

A földalatti és külszíni szállítás mozdonyai, csilléi és szállítóeszközei, földalatti biztosító berendezések láthatók a külszíni skanzenben 1986 óta. 

www.salgotarjan-turizmus.hu
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!