A múltját csodálatosan bemutató Bükki Nemzeti Parkkal határos Bükki Borvidéki faluban rövid idő alatt kiépült a falusi, ifjúsági és a borturizmus. Kényelmesen összkomfortos vendégházaink mellett számtalan és egyedi látnivalókban gyönyörködhet.
 
A csodálatos Hór-völgyében van a Subalyuk, az Oszlai tájház, s a Dél-Bükk legcsodálatosabb kilátója, pihenőhelye az Ódor-várrom, mely kőkori telep - vaskori erőd - középkori magyar vár - huszita rablóvár, lerombolták 1437 körül - hirdeti a sziklába vésett szöveg. Turista pihenőhely, ősember barlang, forrás teszi izgalmassá az amúgy is páratlan élményt. A falu körül látható kaptárkövek, hat pincesor, különös a háromsoros berezdi pincesor, a "hat boroshordókat őrző kőkatona" egy pincében, "Kisamerika" barlanglakások, Berezdi sétány, a Millenium Kilátó, Nótaaréna.
 
Az 1100 fős faluban három kiállítóhely (Subalyuk-Múzeum, a világhírű neandervölgyi ősember leletekkel, Cserépfalvi Imre Emlékszoba, Gazdaház), öt emlékmű, két galéria nézhető meg.
 
A hangulatos utcákon sétálva gyönyörködhetünk 40 védett parasztházban 54 méter magas Református Templomban. A Pásti szabadidő parkban bográcsozási, borkóstolási lehetőség a Borpajtánál nagyobb csoportok rendelkezésére. 
Megtalálható a népi mesterség, a hagyományőrzés, a népi humor is. Cserépfalu a természeti, építészeti, kulturális értékek, a falusi turizmus hazája. Ne hagyja ki!
hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Kiemelt ajánlatok

Üres felület

Üres felület

Üres felület

 

Aktív turizmus

XIX.Bogácsi Fürdőfesztivál   |  
2017. június 29. és 2017. augusztus 12. között
A Fürdőfesztivál elsősorban a "partizást" jelenti a fiataloknak, de valamennyi korosztály megtalálja a számára megfelelő kikapcsolódást. Ilyenkor választják meg a fürdő szépét, de a nemek közti egyensúly megteremtése érdekében levadásszák a "macsókat" is.

Természeti értékek | Ökoturizmus

Burgonyanap   |  
2017. június 29. és 2017. augusztus 12. között

Egész napos rendezvény gyerek és felnőtt programokkal. Burgonyás ételek készítése. 

További információért érdeklődjön az alábbi e-mail címen: matraballa@nethun.hu

Kulturális örökség

Matyóföldi Folklórfesztivál   |  
2017. június 29. és 2017. augusztus 4. között
A rendezvény pénteken délután nyitja kapuit. Színvonalas hazai és külföldi néptáncegyüttesek műsora szórakoztatja a vendégeket egyszerre több helyszínen, párhuzamosan a három nap alatt. Esténként gálaműsor illeve nemzetek táncháza tánctanulással. Vasárnap délután zenés táncos felvonulás (menettánc) indul a Főtértől a Kavicsos-tóig. A rendezvény gálaműsorral záródik valamennyi résztvevő közreműködésével.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!