message

Üzenetküldés


Balogh-Nagy Erzsébet gazdálkodó vagyok. Gyökereim a Kiskunságból erednek, ott születtem. Családom több generáció óta foglalkozik mezőgazdasággal, s magam is ebben nőttem fel. Vonzódásom, elhatározásom innen fakad, s későbbi tanulmányaim is e nehéz, de mégis gyümölcsöző tevékenység irányába mutatnak most már több, mint tizenöt éve.
Az alapok
Vállalkozásunk 2003-ban érkezett fordulópontjához, mikor férjemmel közös beruházásunkkal növeltük területeinket Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Ez a bővítési folyamat 2009-ben érte el Kelemér területét. Itt Kelemér Széki pusztán hagyományos állattenyésztés, konkrétan juhtenyésztés folyt, állami gazdasági keretek között. Ezt a tevékenységet vettük át akkor, új célokkal, melyben a minőségi állomány létrehozása meghatározó szerepet kapott. Választásunk a francia Ile de France fajtájú genetikai állományra esett, így juhaink ilyen nemes törzsállatokból állnak. Fő célunk a törzsállomány fenntartása és további növelése mellett, hogy bárányaink a magyar piac gazdasági szereplői által is ismertté, elismertté váljanak. E cél megvalósítását a minőség, s vállalkozásunk magas szintű szolgáltatásai útján kívánjuk elérni.
Gazdaságunk
Területeink az Aggteleki Nemzeti Park felügyeletéhez tartoznak. Az Aggteleki-karszt és a Cserehát az Északi-középhegység flóravidékén belül a Tornense flórajárás része. Vegetációjának nagyfokú változatossága és térbeli mozaikossága egyrészt a sajátos karsztos felszínnek, továbbá a szélsőséges mikroklimatikus feltételeknek köszönhető. A Kárpátok közelsége miatt a növényzet sokkal több, magasabb hegyvidékekre jellemző elemet tartalmaz, mint ahogyan azt a terület magassága és inkább dombvidék jellege alapján várhatnánk. Emiatt fűtakarónk, gyepeink minősége az országos átlagot tekintve igen magas. Juhaink, s állataink ezeken a gyepeken legelnek nap, mint nap. A legelőkön a fűfélék mellett 8-10 féle gyógynövény is megtalálható. A téli takarmány is ezekből a kiváló minőségű fűfélékből készül a kaszálást követően, széna formájában. Emellett az állatoknak szemes takarmányra, abrakra is szükségük van. Az abraktakarmányt mi magunk termeljük meg, s törekszünk arra, hogy csak ökológiailag tiszta magokat használjunk fel. Ezért a megtermelt takarmány alapja kizárólag őshonos magyar bio vetőmagokból származik. Mind a gyepeken, mind a növénytermesztésben a vegyszerhasználatot kerüljük 
Állományunk
Anyajuhaink évente legalább egy szép báránnyal ajándékoznak meg minket. Táplálékuk meghatározása életkoruk függvényében történik. Születéskor két hétig csak az anyjukkal vannak, csak anyatejet kapnak. Ezt követően kapnak báránytápot, és folyamatosan növeljük a darált szemes takarmány arányát. Tenyésztési szemléletünk közé tartozik, hogy minél egészségesebb alapanyagokkal etessük őket. A báránykák két hónap után érik el a választó súlyt, azaz a 25 kg-ot. Ekkor kiválasztási folyamatot indítunk, melynek során eldöntjük, miből lesz anyaállat, apaállat és mely egyedek kerülnek pácolásra. A bárány ebben a súlyban a legfinomabb, ezért ajánljuk az Ön konyhájára is. 
Reméljük, hogy rövid bemutatkozásunkkal megnyertük tetszését, így minőségi termékeink és szolgáltatásunk révén jövőbeni részesei lehetünk vállalkozása sikerének.


Bővebb információ:

Balogh-Nagy Erzsébet

balogh63@t-online.hu

36209660287

http://www.kelemer.hu/

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

XIX.Bogácsi Fürdőfesztivál   |  
2017. augusztus 12.
A Fürdőfesztivál elsősorban a "partizást" jelenti a fiataloknak, de valamennyi korosztály megtalálja a számára megfelelő kikapcsolódást. Ilyenkor választják meg a fürdő szépét, de a nemek közti egyensúly megteremtése érdekében levadásszák a "macsókat" is.

Természeti értékek | Ökoturizmus

Burgonyanap   |  
2017. augusztus 12.

Egész napos rendezvény gyerek és felnőtt programokkal. Burgonyás ételek készítése. 

További információért érdeklődjön az alábbi e-mail címen: matraballa@nethun.hu

Kulturális örökség

Palóc Párnafesztivál   |  
2017. augusztus 26.
A palóc népművészet mellett helyi gasztronómiai utazást tehetünk, megkóstolhatjuk a gyöngyösi borkülönlegességeket. A fesztiválon kézműves vásár, kiállítások, a rendezvény hangulatába illő zenei-, illetve gyermekprogramok várják az ide látogatókat.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!