Kiskunsági Nemzeti Park A Kiskunsági Nemzeti Park hazánk második nemzeti parkja. Hasonlóan a Hortobágyhoz, ez a táj is az ember és a természet sok száz éves együttélésének emlékeit őrzi. A nemzeti park értékes területei a Duna-völgy szikes pusztái, a Duna-Tisza közi homokhátság homokbuckái, mocsarai, az Alsó-Tiszavidék holtágai és ártéri erdői és a Bácska homokbuckái. Területének kétharmadát az UNESCO Ember és Bioszféra programja 1979-ben bioszféra-rezervátummá nyilvánította. Vizes élőhelyei a Ramsari egyezmény hatálya alá tartoznak és fokozottan védettek. Igazgatósága Kecskeméten található. A nemzeti park a Duna-Tisza köze legjelentősebb természeti értékekkel rendelkező területeit foglalja magába, melyek a Duna-menti síkságon, a Homokhátságon és a Tisza-völgyében találhatók. A kilenc különálló egységből álló Kiskunsági Nemzeti Park területe 53.000 ha. Élőhelyeit nagyobb részben szikes és homokpuszták alkotják. Vizes élőhelyei szikes tavak, továbbá mocsarak és lápok, valamint Tisza-menti holtágak. A tanyasi gazdálkodás, a pusztai állattartás és a mezőgazdasági kultúra hagyományai a természeti rendszerekkel együtt határozzák meg a kiskunsági táj egyedi arculatát. Ezek megismerését bemutatóhelyek és az egyes védett területeken található tanösvényekkel rendelkező látogatható helyek teszik lehetővé.

Aktív turizmus

Láprétek virágai - Ócsa   |  
2016. május 28.
A Turján tanösvényen keresztül felfedezzük az ócsai láprétek élővilágát. A csoportlétszám korlátozott,előzetes bejelentkezés szükséges! A túra időtartama: 3-4 óra.

Természeti értékek | Ökoturizmus

Monarchia Koncertek- Szigetszentmárton   |  
2016. május 29.
Monarchia Bérlet 2016-os évad
Kastély koncertek és Zenés Nyári Esték Ráckevén és Szigetszentmártonban.
6 előadás:

Ráckeve - Savoyai Kastély
2016. június 26. - Zenés Nyári Esték
Donizetti: Szerelem bájital című vígopera
A Bel Canto Operatársulat és a Monarchia Szimfonikus Zenekar előadásában

2016. október 2. – Kamaraest
A Zene Világnapja alkalmából

Szigetszentmárton - Jókai Mór Művelődési Ház
2016. május 29.-Zenés Nyári Esték
Ambrus-Baranyi: Bogáncs című mesejáték
Fekete István műve nyomán

2016. július 31.-Zenés Nyári Esték
Mozart: A színigazgató című vígopera
Az operettvilág és a Monarchia Szimfonikus Zenekar előadásában.

Kulturális örökség

Nyitott Porta IV. Összművészeti Fesztivál   |  
2016. május 14.
Alföldi Parasztporta Népi Műemlék ház udvarán ,helyi népművészek bemutatói,színpadon a Kiskun Néptáncegyüttest és vendégeit láthatják,nyitott kéményes kemencében kenyérsütés ,egyéb finomságok . A rendezvény ingyenesen látogatható.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!