Kiskunsági Nemzeti Park A Kiskunsági Nemzeti Park hazánk második nemzeti parkja. Hasonlóan a Hortobágyhoz, ez a táj is az ember és a természet sok száz éves együttélésének emlékeit őrzi. A nemzeti park értékes területei a Duna-völgy szikes pusztái, a Duna-Tisza közi homokhátság homokbuckái, mocsarai, az Alsó-Tiszavidék holtágai és ártéri erdői és a Bácska homokbuckái. Területének kétharmadát az UNESCO Ember és Bioszféra programja 1979-ben bioszféra-rezervátummá nyilvánította. Vizes élőhelyei a Ramsari egyezmény hatálya alá tartoznak és fokozottan védettek. Igazgatósága Kecskeméten található. A nemzeti park a Duna-Tisza köze legjelentősebb természeti értékekkel rendelkező területeit foglalja magába, melyek a Duna-menti síkságon, a Homokhátságon és a Tisza-völgyében találhatók. A kilenc különálló egységből álló Kiskunsági Nemzeti Park területe 53.000 ha. Élőhelyeit nagyobb részben szikes és homokpuszták alkotják. Vizes élőhelyei szikes tavak, továbbá mocsarak és lápok, valamint Tisza-menti holtágak. A tanyasi gazdálkodás, a pusztai állattartás és a mezőgazdasági kultúra hagyományai a természeti rendszerekkel együtt határozzák meg a kiskunsági táj egyedi arculatát. Ezek megismerését bemutatóhelyek és az egyes védett területeken található tanösvényekkel rendelkező látogatható helyek teszik lehetővé.

Aktív turizmus

Márton napi libales a Zab-széken   |  
2016. november 6.
egy-egy tóra, felejthetetlen élmény. Szerencsés esetben akár a ritka vörösnyakú lúd néhány példánya is szemünk elé kerülhet. Az igazi őszi hangulathoz hozzájárul a darvak mélabús krúgatása is.Találkozó: 9:30-kor a Kígyósi-csárdánál (Fülöpszállás határában, az 52-es út, 42. km szelvény) A túra kb. 5 km hosszú, időjárástól függően vízálló bakancs, vagy csapadékos időben gumicsizma viselése ajánlott!

Természeti értékek | Ökoturizmus

Petőfi Szilveszter   |  
2016. december 31. és 2017. január 1. között
A már hagyományos kiskőrösi Petőfi szilvesztert 2016-ban is megrendezik. A Petőfi-kultusz ápolásának kiemelkedő eseménye a Petőfi-szilveszter. Az év utolsó napja színvonalas kulturális műsorokkal és gasztronómiai különlegességekkel várja a vendégeket. A Magyarország területén 2013. január 1-jén született gyermekek megkapják a város ajándékát, a névre szóló Petőfi-kötetet. A programok között a következők találhatók meg: színházi előadás, kiállítás, éjszakai megemlékezés és gasztronómiai különlegesség. A költő eredeti születési anyakönyve az evangélikus templomban tekinthető meg . A kulturális programok mellett autentikus zenéről a Kóborzengő Együttes gondoskodik.

Kulturális örökség

Advent a Főtéren   |  
2016. november 26.
Adventi gyertyagyújtás
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!