Kiskunsági Nemzeti Park A Kiskunsági Nemzeti Park hazánk második nemzeti parkja. Hasonlóan a Hortobágyhoz, ez a táj is az ember és a természet sok száz éves együttélésének emlékeit őrzi. A nemzeti park értékes területei a Duna-völgy szikes pusztái, a Duna-Tisza közi homokhátság homokbuckái, mocsarai, az Alsó-Tiszavidék holtágai és ártéri erdői és a Bácska homokbuckái. Területének kétharmadát az UNESCO Ember és Bioszféra programja 1979-ben bioszféra-rezervátummá nyilvánította. Vizes élőhelyei a Ramsari egyezmény hatálya alá tartoznak és fokozottan védettek. Igazgatósága Kecskeméten található. A nemzeti park a Duna-Tisza köze legjelentősebb természeti értékekkel rendelkező területeit foglalja magába, melyek a Duna-menti síkságon, a Homokhátságon és a Tisza-völgyében találhatók. A kilenc különálló egységből álló Kiskunsági Nemzeti Park területe 53.000 ha. Élőhelyeit nagyobb részben szikes és homokpuszták alkotják. Vizes élőhelyei szikes tavak, továbbá mocsarak és lápok, valamint Tisza-menti holtágak. A tanyasi gazdálkodás, a pusztai állattartás és a mezőgazdasági kultúra hagyományai a természeti rendszerekkel együtt határozzák meg a kiskunsági táj egyedi arculatát. Ezek megismerését bemutatóhelyek és az egyes védett területeken található tanösvényekkel rendelkező látogatható helyek teszik lehetővé.

Aktív turizmus

A csodaszarvas nyomában   |  
2016. szeptember 3.
A csodaszarvas nyomában (szarvasbőgés és csillag-les az Őrjegben, Császártöltés)Az Őrjeg a Duna egykori medrében kialakult hatalmas mocsárvilág maradványa. A környező erdők gazdag nagyvad állománnyal rendelkeznek. Nyár végén, ősz elején a szarvasbikák nászra hívják a szarvasteheneket, ezt nevezik szarvasbőgésnek. A túra során kis szerencsével ennek is fültanúi lehetünk, majd a csillagos ég csodáiban gyönyörködünk.Találkozó: 17:30-kor Császártöltés Csala csárda parkolójában,

Természeti értékek | Ökoturizmus

Petőfi Szilveszter   |  
2016. december 31. és 2017. január 1. között
A már hagyományos kiskőrösi Petőfi szilvesztert 2016-ban is megrendezik. A Petőfi-kultusz ápolásának kiemelkedő eseménye a Petőfi-szilveszter. Az év utolsó napja színvonalas kulturális műsorokkal és gasztronómiai különlegességekkel várja a vendégeket. A Magyarország területén 2013. január 1-jén született gyermekek megkapják a város ajándékát, a névre szóló Petőfi-kötetet. A programok között a következők találhatók meg: színházi előadás, kiállítás, éjszakai megemlékezés és gasztronómiai különlegesség. A költő eredeti születési anyakönyve az evangélikus templomban tekinthető meg . A kulturális programok mellett autentikus zenéről a Kóborzengő Együttes gondoskodik.

Kulturális örökség

Bugaci Pásztornap   |  
2016. szeptember 17.
rgy igazi hagyományörző rendezvény a csikósok, juhászok, és háziállataik, és vásári komédiások közreműködésével, Minden érdeklődőt szerettel várnak a szervezők!
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!