message

Üzenetküldés

Program kezdete: 2013. november 8.
Program vége: 2013. november 9.


Két nap vigalom a Bock Pincénél !

2013. november 8-9.

"Aki Márton napon libát nem eszik, az éhezni, aki újbort nem iszik, az szomjazni fog" - szól a mondás. A hagyományok fontosak, főleg ha jó borok és világraszóló lakoma kötődik hozzájuk !

A Márton napi Újborünnep már sok éves tradícióval rendelkezik a Bock Pincében, a hozzá kötődő vigasság pedig országos hírű esemény a borkedvelők körében. Az egyre nagyobb érdeklődésnek köszönhetően idén ismét két napos lesz a rendezvény.

A hagyományok, népszokások töltötte pénteki dínomdánom után újdonságokkal frissül a programkínálat, ahogy az újbor is frissíti minden pince szortimentjét.

November 8-án este nyílnak meg a Bock Pince kapui, és egy valódi ceremóniákkal és hagyományokkal teli forgatag veszi kezdetét. A vendégek szórakoztatásáról Szakál Miklós, mint igazi hagyományőrző ceremóniamester gondoskodik a szokásos programelemek- Újborszentelés és Borrendi avatás- mellett.

Újborban, ínycsiklandó libaételekben nem lesz hiány!

A részvételi díj november 8-ára: 13.990.- forint/fő, mely magában foglalja a korlátlan étel és újborfogyasztást, a pincelátogatás lehetőségét és a fantasztikus programok által nyújtott felhőtlen szórakozást!

November 9-én délután újra indulnak a programok, de egy kis csavarral, a fő program ugyanis korántsem lesz régimódi. Megérkezik a sokak által ismert Szárnyas Ízvadász gasztroblog csapata, és a pince udvarán felállított látványkonyhában fenekestül felforgatnak mindent a Márton napi libafogyasztás hagyományaival kapcsolatban! Látványfőzésre és kóstoló halmokra számíthatnak a nap vendégei, akiket mindezt megelőzően a Bock Chef, Nemesné Barbara avat be az Óbor Étterem kulisszatitkaiba, természetesen szintén a liba tematikára építve.

A részvételi díj november 9-ére 6.990.- forint/fő, mely magában foglal egy kóstolót a Szárnyas Ízvadász csapatának főztjéből, egy háromfogásos vacsorát, 5 x 1 dl kóstolót öt fajta borunk közül tetszőlegesen (Olaszrizling, PortaGéza Rosé, Fanni Gyöngyöző Rosé, Szent Márton PortaGéza és Ermitage), a pincelátogatás lehetőségét és természetesen az egész estés talp alá valót.Bővebb információ:

Bock Hotel Ermitage & Óbor Étterem

+36 72 592 951

http://www.gkrte.hu/public/index.html

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Madarak a kertünkben   |  
2014. november 15.
Az érdeklődők egy figyelemfelkeltő vetítésen hallhatnak a mindennapokból jól ismert madarak életmódjáról, szokásairól. A Fehér Gólya Múzeum kertjében folyamatos gyűrűzés közben meg is csodálhatjuk ezeket a madarakat. Játékos úton foglalkozunk a téli madáretetés tudnivalóival.

Természeti értékek | Ökoturizmus

Széki Búcsú   |  
2014. augusztus 31.
A helyi kézművesek bemutatkozása, termékeik árusítása, mellette a gyermekeknek játszóház, illetve a környékbeli árusok vására

Kulturális örökség

Időutazás a Siklósi Várban   |  
2014. július 27. és 2014. augusztus 24. között
Időutazás a Siklósi Várban, ahol visszaröpítik a Látogatókat a középkorba július 27-én. A várat udvarhölgyek, lovagok, szerzetesek és vitézek lepik majd el. Délelőtt 10:00 és délután 15:00 órakor harci jelentekkel teli bemutató műsort láthat a nagyérdemű, míg az előadások között és után több helyszínen interaktív foglalkozásokat is szerveznek pl. íjászat, kelevéz hajítás, bajvívás oktatás.

A siklósi vár hazánknak fontos történelmi nevezetessége. A vár egész évben látogatható, a szezonban pedig számos program és rendezvény várja a látogatókat. Nyáron a Siklósi Várszínház előadásait nézhetik meg a kultúrakedvelő vendégek. Idén lesz 50 éves a nagy sikerű Tenkes kapitánya filmsorozat, amelyhez kapcsolódóan jubileumi ünnepet is rendeznek a várban.

Időpontok
július 27.
augusztus 3., 10., 17., 24.

Jegyár
Felnőtt: 2 000 Ft
Gyermek (6-14 év) és nyugdíjas: 1 000 Ft
Belépő 6 éves kor alatt és 70 éves kor felett ingyenes.
A belépő a jelzett apon egyben várbelépő is.

Bor | Gasztronómia

XIII. Siklósi Szüreti Csirkepaprikás Fesztivál   |  
2014. augusztus 29. és 2014. augusztus 30. között

A programok között mindenki találhat számára megfelelőt, ugyanis színes lesz a felhozatal. United, Nótár Mary, Bikini, Fenyő Miklós és Carbonfools élő koncert, gyerekprogramok, hagyományőrző programok, zumba, főzőverseny. 

A fesztivál ideje alatt Pécsről és Harkányból szervezett autóbuszjáratok indulnak a helyszínre.

A belépő mellé ne felejts el tombolát kérni, hogy megnyerhesd a Praktiker által felajánlott kerékpárt!

Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!