message

Üzenetküldés

Program kezdete: 2013. november 8.
Program vége: 2013. november 9.


Két nap vigalom a Bock Pincénél !

2013. november 8-9.

"Aki Márton napon libát nem eszik, az éhezni, aki újbort nem iszik, az szomjazni fog" - szól a mondás. A hagyományok fontosak, főleg ha jó borok és világraszóló lakoma kötődik hozzájuk !

A Márton napi Újborünnep már sok éves tradícióval rendelkezik a Bock Pincében, a hozzá kötődő vigasság pedig országos hírű esemény a borkedvelők körében. Az egyre nagyobb érdeklődésnek köszönhetően idén ismét két napos lesz a rendezvény.

A hagyományok, népszokások töltötte pénteki dínomdánom után újdonságokkal frissül a programkínálat, ahogy az újbor is frissíti minden pince szortimentjét.

November 8-án este nyílnak meg a Bock Pince kapui, és egy valódi ceremóniákkal és hagyományokkal teli forgatag veszi kezdetét. A vendégek szórakoztatásáról Szakál Miklós, mint igazi hagyományőrző ceremóniamester gondoskodik a szokásos programelemek- Újborszentelés és Borrendi avatás- mellett.

Újborban, ínycsiklandó libaételekben nem lesz hiány!

A részvételi díj november 8-ára: 13.990.- forint/fő, mely magában foglalja a korlátlan étel és újborfogyasztást, a pincelátogatás lehetőségét és a fantasztikus programok által nyújtott felhőtlen szórakozást!

November 9-én délután újra indulnak a programok, de egy kis csavarral, a fő program ugyanis korántsem lesz régimódi. Megérkezik a sokak által ismert Szárnyas Ízvadász gasztroblog csapata, és a pince udvarán felállított látványkonyhában fenekestül felforgatnak mindent a Márton napi libafogyasztás hagyományaival kapcsolatban! Látványfőzésre és kóstoló halmokra számíthatnak a nap vendégei, akiket mindezt megelőzően a Bock Chef, Nemesné Barbara avat be az Óbor Étterem kulisszatitkaiba, természetesen szintén a liba tematikára építve.

A részvételi díj november 9-ére 6.990.- forint/fő, mely magában foglal egy kóstolót a Szárnyas Ízvadász csapatának főztjéből, egy háromfogásos vacsorát, 5 x 1 dl kóstolót öt fajta borunk közül tetszőlegesen (Olaszrizling, PortaGéza Rosé, Fanni Gyöngyöző Rosé, Szent Márton PortaGéza és Ermitage), a pincelátogatás lehetőségét és természetesen az egész estés talp alá valót.Bővebb információ:

Bock Hotel Ermitage & Óbor Étterem

+36 72 592 951

http://www.gkrte.hu/public/index.html

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Madarak a kertünkben   |  
2014. november 15.
Az érdeklődők egy figyelemfelkeltő vetítésen hallhatnak a mindennapokból jól ismert madarak életmódjáról, szokásairól. A Fehér Gólya Múzeum kertjében folyamatos gyűrűzés közben meg is csodálhatjuk ezeket a madarakat. Játékos úton foglalkozunk a téli madáretetés tudnivalóival.

Természeti értékek | Ökoturizmus

Helyi termékek bemutatója   |  
2014. december 7.
Hagyományteremtő szándékkal, elsőként 2011 decemberében a Művelődési Házban rendeztük meg először a helyi termékek Karácsonyi bemutatóját, kóstolóját. A nagy sikerre való tekintettel 2012-ben először Húsvéti, majd újra Karácsonyi vásár került megrendezésre. Szeretnénk teret biztosítani a helyi termelőknek, hogy megmutathassák, és egyben megkóstoltathassák az itt élőknek a maguk által, helyben termelt, előállított terményeiket, termékeiket. Ezen kívül lehetőséget szeretnénk adni a népi mestereknek a bemutatkozásukhoz, ők tehetségesek, szépet alkotnak, de többnyire nem foglalkoznak a kereskedelemmel, viszont ahhoz, hogy alkotni tudjanak, piacra, bevételre van szükségük.

Kulturális örökség

Hartai Lakodalmas és Sváb Bál   |  
2014. október 4.

Program

15.45 Gyülekező a "Fiús Háznál"  (Felvidéki Emlékszoba, Templom u. 52.)

16.00. Menyasszony kísérése (Helytörténeti Gyűjtemény Templom u. 62.)

16.30 Templomi esküvő

17.00 Lakodalmas menet- Folklór bemutató a Hartai Gyermek és Felnőtt táncegyüttes közreműködésével

18.00 Ifjú Pár köszöntése (Művelődési Ház, Bajcsy-Zsilinszky u. 5.)

Lakodalmas népi hagyományok felelevenítése

19.00 Vacsora (Tyúkhúsleves, Birkapörkölt)

20.00 Dínom-dánom a VASKÚTI BOHÉMEK Zenekarral

Támogatói jegyek 3.500 Ft-ért, -mely a vacsora árát is tartalmatta- elővételben kaphatók a SZIVÁRVÁNY BOLTBAN, KOKO ABC-ben, KÓNYÁNÉ ERIKÁNÁL valamint a tanzgruppe@freemail.hu e-mail címen is rendelhetők.

Egyesületünk tagjain kívül- HARTAI NÉPVISELETBEN résztvevők között kisorsolunk támogatói jegyük árát!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Bor | Gasztronómia

Európai Bordalfesztivál   |  
2014. szeptember 26. és 2014. szeptember 28. között

Tervezett program:

Szeptember 26.

17 óra Megnyitó Villánykövesden a történelmi Batthyány Pincében

18 óra Pincekoncertek Villányban

Szeptember 27.

Kodály Központ – Pécs

16.00 óra : Villányi Prémium Bormustra

19.00 Gálakoncert a Pannon Filharmonikus Zenekarral

Szeptember 28.

10.00Koncertek a Villány-Siklósi Borút településein.

15.00 Bor és Dal Ünnepe Pécsett a Széchenyi téren.

RÉSZTVEVŐK

Coro de Iddanoa Monteleone (Olaszország- Szardínia)

Russian Singers (Oroszország)

Vivat Cantus (Ausztria)

Stockholm Police Choir (Svédország)

Joensuun Mieslaulajat (Finnország)

Zengő Együttes

Pannon Filharmonikusok

Pécs Ércbányász Koncert Fúvószenekar

Veszprém Város Kadarkara

Bartók Béla Férfikar

Kép forrása: www.amichay.hu

Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!