message

Üzenetküldés

Program kezdete: 2013. november 8.
Program vége: 2013. november 9.


Két nap vigalom a Bock Pincénél !

2013. november 8-9.

"Aki Márton napon libát nem eszik, az éhezni, aki újbort nem iszik, az szomjazni fog" - szól a mondás. A hagyományok fontosak, főleg ha jó borok és világraszóló lakoma kötődik hozzájuk !

A Márton napi Újborünnep már sok éves tradícióval rendelkezik a Bock Pincében, a hozzá kötődő vigasság pedig országos hírű esemény a borkedvelők körében. Az egyre nagyobb érdeklődésnek köszönhetően idén ismét két napos lesz a rendezvény.

A hagyományok, népszokások töltötte pénteki dínomdánom után újdonságokkal frissül a programkínálat, ahogy az újbor is frissíti minden pince szortimentjét.

November 8-án este nyílnak meg a Bock Pince kapui, és egy valódi ceremóniákkal és hagyományokkal teli forgatag veszi kezdetét. A vendégek szórakoztatásáról Szakál Miklós, mint igazi hagyományőrző ceremóniamester gondoskodik a szokásos programelemek- Újborszentelés és Borrendi avatás- mellett.

Újborban, ínycsiklandó libaételekben nem lesz hiány!

A részvételi díj november 8-ára: 13.990.- forint/fő, mely magában foglalja a korlátlan étel és újborfogyasztást, a pincelátogatás lehetőségét és a fantasztikus programok által nyújtott felhőtlen szórakozást!

November 9-én délután újra indulnak a programok, de egy kis csavarral, a fő program ugyanis korántsem lesz régimódi. Megérkezik a sokak által ismert Szárnyas Ízvadász gasztroblog csapata, és a pince udvarán felállított látványkonyhában fenekestül felforgatnak mindent a Márton napi libafogyasztás hagyományaival kapcsolatban! Látványfőzésre és kóstoló halmokra számíthatnak a nap vendégei, akiket mindezt megelőzően a Bock Chef, Nemesné Barbara avat be az Óbor Étterem kulisszatitkaiba, természetesen szintén a liba tematikára építve.

A részvételi díj november 9-ére 6.990.- forint/fő, mely magában foglal egy kóstolót a Szárnyas Ízvadász csapatának főztjéből, egy háromfogásos vacsorát, 5 x 1 dl kóstolót öt fajta borunk közül tetszőlegesen (Olaszrizling, PortaGéza Rosé, Fanni Gyöngyöző Rosé, Szent Márton PortaGéza és Ermitage), a pincelátogatás lehetőségét és természetesen az egész estés talp alá valót.Bővebb információ:

Bock Hotel Ermitage & Óbor Étterem

+36 72 592 951

http://www.gkrte.hu/public/index.html

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Évadnyitó túra a hármashatárhoz   |  
2015. január 3.

Kezdjük együtt, élménydús túrával az új esztendőt!

A túra időpontja: 10.00

Találkozási hely: Felsőszölnök, Keresztelő Szent János templom

Táv: 10 km

A túrát követően ebédre invitáljuk a résztvevőket Alsószölnökre.

Az ebédre előzetes jelentkezés szükséges december 30-ig.

Információ, jelentkezés az ebédre: 06 94 548 034; tourinform.orseg@gmail.com

Természeti értékek | Ökoturizmus

Fehérvári Advent   |  
2014. november 29. és 2014. december 24. között
Székesfehérváron az Advent igazi közösségi ünnep, melynek fénye minden résztvevőt melegséggel tölt el és felemel. A Városház teret uraló Országalma körül a Középkori Romkert - Nemzeti Emlékhely, a Városháza, a Püspöki palota és a Hiemer-ház kiemelkedő értékű műemléki épületeinél keresve sem találhatunk emelkedettebb, ugyanakkor meghittebb díszletet az ünnepi ráhangolódáshoz. Ha a helyszínt megtaláltuk, már csak a programok bőséges kínálatából kell választani.

A Városház téri színpadon a négy adventi hétvégén, szombat és vasárnap délután Karácsonyváró műsorokkal várják a látogatókat, köztük gyerekeknek szóló mesékkel - dalokkal, helyi kórusok előadásaival, meghívott zenekarokkal.

A Püspöki palota pompázatosan díszített adventi udvara minden hétvégén megnyílik az érdeklődők előtt, ahol közös gyertyagyújtás emeli az ünnep fényét, a helyi kézművesek és termelők portékáiból pedig szebbnél szebb darabok kerülhetnek a karácsonyi csomagokba.

Miközben a Városház téren az adventi sokadalom ragad magával a forralt bor illatával, sült gesztenyével, finom falatokkal és az ajándékvásár színes kínálatával, a környező épületekben különleges programok várnak: kamarakoncertek, "Adventi Meseház" a Hetedhét Játékmúzeumban, és a Pazar Bazár iparművészeti vásár a Hiemer-házban. A helyi virágosok által ragyogóan feldíszített karácsonyfák és kreatívan elkészített adventi koszorúk a Városháza udvarán keretezik az itt felállított Betlehemi jászolt.

Ha testünket-lelkünket feltöltöttük, a Jótett-, és kívánságkuckóban fotóra álmodhatjuk legtitkosabb karácsonyi kívánságainkat, és a fotón magunkkal vihetjük a Fehérvári Advent varázslatos hangulatát.

Kulturális örökség

Történelmi lovasjátékok - középkori lakomák   |  
2014. július 15. és 2015. április 30. között

A Magyarországon és Európa szerte nagy hírnévnek örvendő sümegi Történelmi Lovasjátékok helyszínéül a Történelmi Élményparkban elhelyezkedő középkori hangulatot varázsoló Történelmi Rendezvénycsarnok szolgál. Magyarországon az újkorban elsőként nálunk elevenedett meg a középkort megidéző lovasjáték, amelynek részeként spanyol lovas karusszel bemutatót és ügyességi fegyverbemutatóval valamint lovas gyalogos bajvívással fűszerezett lovagi tornát is láthat a kedves közönség. A középkori hangulatot a környezeti elemeken túlszereplőink jelmezei és a zenei aláfestés egyaránt hűen tükrözi. Az este megkoronázásaként programunk után hangulatos Nagy Lovagtermünkben fogyaszthatják el vendégeink a kornak megfelelő formában, az ízekben gazdag jellegzetes zamatú középkori lakomát.

A program ára:

Történelmi Lovasjátékok középkori lakomával:  6.000,- Ft/fő/alkalom

menü: aperitif (pálinka), pogácsa, középkori leves, kemencében sült libacomb, egészben sült burgonya, kukoricaprósza, házi káposztasaláta,  gyümölcsös pite, fehér- és vörösbor, ásványvíz.

További választható menüváltozatok csoportok részére (min.15 fő)

előre történő rendelés esetén (2 nap):

Történelmi Lovasjátékok főúri lakomával:  7.000,- Ft/fő/alkalom

menü: aperitif (pálinka), pogácsa, pezsgő, középkori leves, kemencében sült libacomb, ropogósra sült csülök, egészben sült burgonya, kukoricaprósza, házi káposztasaláta, házi rétes, fehér- és vörösbor, szódavíz.

Történelmi Lovasjátékok fenséges királyi lakomával:  8.000,- Ft/fő/alkalom

menü: aperitif (pálinka), pogácsa, pezsgő, középkori leves, kemencében sült libacomb, ropogósra sült csülök, sült oldalas párolt gyümölcsökkel, egészben sült burgonya, kukoricaprósza, házi káposztasaláta, házi rétes, fehér- és vörösbor, szódavíz

Bor | Gasztronómia

János napi borszentelés   |  
2014. december 24.
A Borrend és a Borbarát Hölgyek zászlóikkal, díszbe öltözve bevonulnak a templomba, és rész vesznek a szertartáson.  A szertartás után, megkóstoljuk  a már megszentelt borokat, beszélgetünk, vendégül látjuk  egymást.                  
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!