message

Üzenetküldés

Program kezdete: 2013. november 8.
Program vége: 2013. november 9.


Két nap vigalom a Bock Pincénél !

2013. november 8-9.

"Aki Márton napon libát nem eszik, az éhezni, aki újbort nem iszik, az szomjazni fog" - szól a mondás. A hagyományok fontosak, főleg ha jó borok és világraszóló lakoma kötődik hozzájuk !

A Márton napi Újborünnep már sok éves tradícióval rendelkezik a Bock Pincében, a hozzá kötődő vigasság pedig országos hírű esemény a borkedvelők körében. Az egyre nagyobb érdeklődésnek köszönhetően idén ismét két napos lesz a rendezvény.

A hagyományok, népszokások töltötte pénteki dínomdánom után újdonságokkal frissül a programkínálat, ahogy az újbor is frissíti minden pince szortimentjét.

November 8-án este nyílnak meg a Bock Pince kapui, és egy valódi ceremóniákkal és hagyományokkal teli forgatag veszi kezdetét. A vendégek szórakoztatásáról Szakál Miklós, mint igazi hagyományőrző ceremóniamester gondoskodik a szokásos programelemek- Újborszentelés és Borrendi avatás- mellett.

Újborban, ínycsiklandó libaételekben nem lesz hiány!

A részvételi díj november 8-ára: 13.990.- forint/fő, mely magában foglalja a korlátlan étel és újborfogyasztást, a pincelátogatás lehetőségét és a fantasztikus programok által nyújtott felhőtlen szórakozást!

November 9-én délután újra indulnak a programok, de egy kis csavarral, a fő program ugyanis korántsem lesz régimódi. Megérkezik a sokak által ismert Szárnyas Ízvadász gasztroblog csapata, és a pince udvarán felállított látványkonyhában fenekestül felforgatnak mindent a Márton napi libafogyasztás hagyományaival kapcsolatban! Látványfőzésre és kóstoló halmokra számíthatnak a nap vendégei, akiket mindezt megelőzően a Bock Chef, Nemesné Barbara avat be az Óbor Étterem kulisszatitkaiba, természetesen szintén a liba tematikára építve.

A részvételi díj november 9-ére 6.990.- forint/fő, mely magában foglal egy kóstolót a Szárnyas Ízvadász csapatának főztjéből, egy háromfogásos vacsorát, 5 x 1 dl kóstolót öt fajta borunk közül tetszőlegesen (Olaszrizling, PortaGéza Rosé, Fanni Gyöngyöző Rosé, Szent Márton PortaGéza és Ermitage), a pincelátogatás lehetőségét és természetesen az egész estés talp alá valót.



Bővebb információ:

Bock Hotel Ermitage & Óbor Étterem

+36 72 592 951

http://www.gkrte.hu/public/index.html

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Virágzás a tőzegmohás lápréten   |  
2015. május 16.

Séta a Szőcei tőzegmohás lápréten, a védett növényritkaságok között, szakember kíséretében.

Bemutatásra kerül továbbá a Lápok Háza bemutatóhely.

Túravezetési díj: felnőtt: 950 Ft/fő; diák, nyugdíjas: 650 Ft/fő

Természeti értékek | Ökoturizmus

Fergeteges Dávodi Falufarsang   |  
2015. február 7.

Program:

15:00 Gyülekező a dávodi Művelődési Háznál

16:00 Menet indulása a Művelődési Háztól, Bolondmenyasszony kikérése a Pipacsod Vendégházból

 17:00 Menet indul vissza, közben boszorkányégetés

Tombola ára : 150Ft/db

Kulturális örökség

Mohácsi Busójárás   |  
2015. február 12. és 2015. február 17. között
Borzas busóbundákat öltő felnőttek faragott álarcokban, jellegzetes kellékekkel, öles kereplőkkel, kolompokkal felszerelkezve búcsúztatják a zord évszakot és várják a tavaszt - meg turistákat, akikből a busójárás ideje alatt több mint 30 ezret is vendégül lát a 20 ezer lelkes Duna-parti város. A telet várhatóan 800 busó és további 200 maskarás búcsúztatja.

A sokácok, azaz a baranyai horvátok messze földön híres farsangi fesztiválját egy 1783-as feljegyzés említi először. A mohácsi sokácok körében élő legenda szerint furfangos őseik a török megszállás elől a Duna túlsó partján lévő Mohács-szigetre menekültek. Álruhákat öltve tértek vissza a folyón átkelve és rajtaütöttek a babonás törökökön, akik az ijesztő maskarásoktól megrémülve fejvesztve menekültek a városból.

Bor | Gasztronómia

Tenkesalja Böllérfesztivál   |  
2015. február 7.

Sok városi gyerek már azt sem tudja, milyen is a disznóvágás - noha vidéken még élő a hagyomány. Éppen ezt a hagyományt szeretné fenntartani, ápolni a Tenkesalja Böllérverseny - idén egy világrekorddal. A tél a falvakban nem múlhatott el úgy, hogy az addig hizlalt jószágok sivítása ne verje fel a hajnali csendet. Manapság viszont már sok gyerek valószínűleg azt sem tudja, milyen is az a disznóvágás - a kolbásszal, sonkával csak a boltban találkozik, általában szeletelve, lefóliázva. Ezen is változtatni akartak Siklóson, amikor először rendezték meg a Tenkesalja Böllérversenyt, amelyből az elmúlt években hagyomány lett. 2012-ben ráadásul világrekord-kísérletbe is fogtak, amely sikerrel zárult: nem tévedés, 620 méteres (!) kolbászt sikerült tölteni Siklóson. Természetesen emellett versenyt is tartanak, mégpedig a hagyományos disznóvágás feladataiból. Így minősítik a csapatmunkát, a böllérmunkát, a húselőkészítést, de készíteni kell a hagyományokhoz illő disznótoros levest, hurkát, kolbászt és egy káposztás ételt is. Emellett nem hiányozhat a fogópálinka és a forralt bor sem - utóbbiakat szintén zsűrizik. A nap az eredményhirdetéssel és a disznótoros vacsorával zárul - s ahogy egy disznótoron szokás, senki sem marad éhen.

forrás: www.port.hu

Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!