message

Üzenetküldés


A kézzel készített, kézzel festett barokk étkészlet és a Pataki tál a 85 éves sárospataki kerámiagyárban, Magyarország egyik legrégibb, nagy fazekas tradíciókkal rendelkező vidékén készül. Az étkészlet formavilága a hagyományos, barokk étkészletek stílusából építkezik, ugyanakkor a motívumvilága vidéki házak, udvarok népszerű virágát, a rózsát idézii. Kifejezi az emberek kötődését a tradíciókhoz és emellett lágyabb vonalaival, mintáival, természethez való kötődésével, emelkedett érzelmi hangulatot ad. Elősegítve ezzel az ünnepek emlékezetesebbé, meghittebbé tételét. A Pataki tál, a több mint 2 ezer éve használt agyagedény mai változata, mely természetes anyagokból, mázbevonat nélkül készült, terrakotta kivitelben. A sütésnek ez az ősi módszere, ahol az étel saját levében, a cserép által felvett víz gőzében párolódik, megőrzi az ételek eredeti ízét, tápértékét, vitamintartalmát. Különösen ajánljuk azoknak, akik szeretik a zsírmentes ételeket, de használható a magyar konyha hagyományos receptjeihez is. 


Bővebb információ:

Pataki Kerámia Kft.

info@patakikeramia.hu

1/210-4376, 47/312-633

http://patakikeramia.hu

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Kiemelt ajánlatok

Üres felület

Üres felület

Üres felület

 

Aktív turizmus

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”   |  
2014. április 25.

Fenntartható életmódot népszerűsítő vetélkedő középiskolásoknak a Föld Napja alkalmából

A VETÉLKEDŐ CÉLJA, hogy hozzájáruljon a diákok környezettel kapcsolatos értékrendjének alakításához, hogy minél inkább törekedjenek az erőforrások használatának minimalizálásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére és fogalmuk legyen a fenntartható fejlődés koncepciójáról. A fogyasztási szokásaik kialakulása előtt álló középiskolások a vetélkedőn megoldandó feladatokon keresztül megismerkednek a fogyasztói szokások környezetre és egészségre gyakorolt hatásával, majd az így szerzett tudás birtokában felelős döntéseket hozhatnak a jövőben.

A RENDEZVÉNY ÜZENETE:

A fenntartható életmód és az egymásra támaszkodó közösségek kapcsolatának fontossága és erősítése

IDŐPONTJA: 2014. április 25. (péntek), 10.00-14.00 óra között

HELYSZÍNE: Ökológiai Intézet Alapítvány (3525 Miskolc, Kossuth utca 13. )

JELENTKEZÉS: A vetélkedőre jelentkezés a mellékelt feladatlap és a jelentkezési lap kitöltésével történik, melyet email vagy postacímünkre kérünk beküldeni.

Iskolánként 3-4 fős csapatok jelentkezését várjuk.

A jelentkezési lap valamint a feladatlap visszaküldési határideje április 15.

DÍJAZÁS: A versenyen, az első három helyezést elérő csapat tárgyjutalomban részesül.

Jelentkezés 2014. április 15-ig levélben vagy e-mailben!

Jelentkezési lap itt található.

Természeti értékek | Ökoturizmus

Crescendo Nyári Akadémia   |  
2014. július 28. és 2014. augusztus 11. között
Kéthetes művészeti kurzus, európai és amerikai zenekarok, kiváló szólisták, zenei- és képzőművészeti egyetemek elismert tanárai tartanak intenzív képzést tehetséges művészeti pályára készülő fiataloknak.

Kulturális örökség

Várostrom   |  
2014. július 19. és 2014. július 20. között
A XVII. századi katonai életet bemutató, a Rákócziak korát megidéző hadászati program és várostrom a sárospataki Rákóczi-várban.

Bor | Gasztronómia

14. Napkori Böllérfesztivál   |  
2015. január 17.
A Napkori Nemzetközi Böllérversenyen csapatok mérik össze szúrási, vágási és feldolgozási technikáikat. A versenyzők a népi hagyományoknak megfelelően készítik el a disznótor finomságait, pl. a hurkát, kolbászt vagy a mindig nagy népszerűségnek örvendő toroskáposztát. Kóstolási lehetőség mindig van a csapatoknál és a szervezők által felállított standokon is. A hentesek választhatnak, mangalicát vagy hússertést vágnak, ám a versenyben csak azok vehetnek részt, akik mangalicát dolgoznak fel. A böllérek munkáját szakértő zsűri bírálja. Díjakat több kategóriában adnak. Többek között a legfinomabb hurkát, fogópálinkát, kolbászt, és nem utolsó sorban a legízletesebb forralt bort díjazzák. Érkeznek résztvevők Erdélyből, Kárpátaljáról, a Vajdaságból és a Felvidékről is.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!