message

Üzenetküldés


A kézzel készített, kézzel festett barokk étkészlet és a Pataki tál a 85 éves sárospataki kerámiagyárban, Magyarország egyik legrégibb, nagy fazekas tradíciókkal rendelkező vidékén készül. Az étkészlet formavilága a hagyományos, barokk étkészletek stílusából építkezik, ugyanakkor a motívumvilága vidéki házak, udvarok népszerű virágát, a rózsát idézii. Kifejezi az emberek kötődését a tradíciókhoz és emellett lágyabb vonalaival, mintáival, természethez való kötődésével, emelkedett érzelmi hangulatot ad. Elősegítve ezzel az ünnepek emlékezetesebbé, meghittebbé tételét. A Pataki tál, a több mint 2 ezer éve használt agyagedény mai változata, mely természetes anyagokból, mázbevonat nélkül készült, terrakotta kivitelben. A sütésnek ez az ősi módszere, ahol az étel saját levében, a cserép által felvett víz gőzében párolódik, megőrzi az ételek eredeti ízét, tápértékét, vitamintartalmát. Különösen ajánljuk azoknak, akik szeretik a zsírmentes ételeket, de használható a magyar konyha hagyományos receptjeihez is. 


Bővebb információ:

Pataki Kerámia Kft.

info@patakikeramia.hu

1/210-4376, 47/312-633

http://patakikeramia.hu

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Tekerj a Hegyre   |  
2017. május 13.
Az immár hagyományosnak mondható kerékpártúra két távon indul idén is, lesz egy hosszabb (70 km-es) kör és egy rövidebb (családbarát 25 km-es) kör is. A túra során felkeresünk hegyaljai borászatokat, pincészeteket. A nap zenés - gasztronómiai programokkal zárul.

Természeti értékek | Ökoturizmus

Őszi Szent Erzsébet napok   |  
2016. november 14. és 2016. november 20. között
Az idei évben is megrendezésre kerül Sárospatakon az Őszi Szent Erzsébet Napok programsorozat. Szent Erzsébet ünnepe Sárospatak egyik fontos eseménye, hisz a városban mai napig erősen él az Erzsébet-kultusz, melynek oka elsősorban az, hogy a tudósok Sárospatakot jelölik meg a szent születési helyéül. Rendezvényünkre mindenkit szeretettel várunk!

Kulturális örökség

Zsólyomkai Nyitott Pincék   |  
2016. október 29.
Egész napos program borkóstolással, nyitott pincékkel, élőzenével és disznótoros ételekkel. Kiegészítő programok: kádár mesterség bemutató és kiállítás, vásárosok
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!