message

Üzenetküldés


A kézzel készített, kézzel festett barokk étkészlet és a Pataki tál a 85 éves sárospataki kerámiagyárban, Magyarország egyik legrégibb, nagy fazekas tradíciókkal rendelkező vidékén készül. Az étkészlet formavilága a hagyományos, barokk étkészletek stílusából építkezik, ugyanakkor a motívumvilága vidéki házak, udvarok népszerű virágát, a rózsát idézii. Kifejezi az emberek kötődését a tradíciókhoz és emellett lágyabb vonalaival, mintáival, természethez való kötődésével, emelkedett érzelmi hangulatot ad. Elősegítve ezzel az ünnepek emlékezetesebbé, meghittebbé tételét. A Pataki tál, a több mint 2 ezer éve használt agyagedény mai változata, mely természetes anyagokból, mázbevonat nélkül készült, terrakotta kivitelben. A sütésnek ez az ősi módszere, ahol az étel saját levében, a cserép által felvett víz gőzében párolódik, megőrzi az ételek eredeti ízét, tápértékét, vitamintartalmát. Különösen ajánljuk azoknak, akik szeretik a zsírmentes ételeket, de használható a magyar konyha hagyományos receptjeihez is. 


Bővebb információ:

Pataki Kerámia Kft.

info@patakikeramia.hu

1/210-4376, 47/312-633

http://patakikeramia.hu

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

XIII. Tolcsvai Borfesztivál   |  
2016. augusztus 5. és 2016. augusztus 7. között
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község önkormányzata 2004-ben fogott össze először a környékbeli borászokkal, hogy megszervezze a helyi borok fesztiválját. Az első években a tolcsvai termelők munkájának, a vidék "aranyának" tekintett bor és a község minél szélesebb körben történő megismertetése volt a cél, a gasztronómiai és kulturális élmények azonban évről évre egyre több embert vonzottak Tolcsvára, az elmúlt években már tízezernél is több vendéget fogadtak a településen. A Tolcsvára látogatók kóstolópohár megvásárlásával a pincészeteknél meghívást kapnak két pohár borra, a különböző évjáratú szamorodnit, hárslevelűt, furmintot és sárgamuskotályt több tucat helyen lehet megismerni, akár a nemespenésszel vastagon borított falak közötti pincesétákon is.

Természeti értékek | Ökoturizmus

R-GO Koncert   |  
2016. július 30.
Az R-GO koncert minden korosztály számára ajánlott, ingyenes belépővel várja az ide látogatókat.

Kulturális örökség

Zsólyomkai Nyitott Pincék   |  
2016. október 29.
Egész napos program borkóstolással, nyitott pincékkel, élőzenével és disznótoros ételekkel. Kiegészítő programok: kádár mesterség bemutató és kiállítás, vásárosok
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!