message

Üzenetküldés


A kézzel készített, kézzel festett barokk étkészlet és a Pataki tál a 85 éves sárospataki kerámiagyárban, Magyarország egyik legrégibb, nagy fazekas tradíciókkal rendelkező vidékén készül. Az étkészlet formavilága a hagyományos, barokk étkészletek stílusából építkezik, ugyanakkor a motívumvilága vidéki házak, udvarok népszerű virágát, a rózsát idézii. Kifejezi az emberek kötődését a tradíciókhoz és emellett lágyabb vonalaival, mintáival, természethez való kötődésével, emelkedett érzelmi hangulatot ad. Elősegítve ezzel az ünnepek emlékezetesebbé, meghittebbé tételét. A Pataki tál, a több mint 2 ezer éve használt agyagedény mai változata, mely természetes anyagokból, mázbevonat nélkül készült, terrakotta kivitelben. A sütésnek ez az ősi módszere, ahol az étel saját levében, a cserép által felvett víz gőzében párolódik, megőrzi az ételek eredeti ízét, tápértékét, vitamintartalmát. Különösen ajánljuk azoknak, akik szeretik a zsírmentes ételeket, de használható a magyar konyha hagyományos receptjeihez is. 


Bővebb információ:

Pataki Kerámia Kft.

info@patakikeramia.hu

1/210-4376, 47/312-633

http://patakikeramia.hu

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Karácsonyi nap   |  
2016. december 23.
Karácsony ünnepköri kulturális programokkal várjuk, az ünnep hangulatát idéző finomságokkal kedveskedünk az érdeklődőknek. Immáron hagyománnyá vált településünkön, hogy a szenteste előtti napot együtt, egy nagy családként ünnepelve töltsük. Már az Adventi készülődésen a helyiek elkészítik a falu Adventi koszorúját, melyet a Művelődési Ház előtt helyezünk el, s amelyen minden advent vasárnap meggyújtjuk a soron következő gyertyákat. E mellé kerül a falu karácsonyfája is, melyet az óvodások és iskolások által készített óriásdíszekkel ékesítünk. A helyi óvodások és általános iskolások Betlehemezéssel, karácsonyi dalokkal, mondókákkal és versekkel készülnek. A nagyon aktív Nyírturai Nyugdíjas Klub tagjai, vegyes kórusa szintén karácsonyi énekkel hangolja rá a hallgatókat a Szentestére. Vendégeink voltak már többek közt: Demecseri Fúvószenekar, Jonathán majorett csoport, Everdance, Burattino Bábszínház, Vikár Sándor Zeneiskola növendékei. A tavalyi évben megtisztelt bennünket szereplésével a Cantemus kórus egy maroknyi csoportja Szabó Dénes vezetésével. Az idei Karácsonyi napunkon is hasonlóan színvonalas műsor összeállításban lesz része annak, aki úgy dönt, a napot velünk tölti. A szem és fül igényeinek kielégítése mellett gondolunk az ízlelőbimbókra is. Sütőtökkel, mézeskaláccsal, forralt borral, forró teával, kürtőskaláccsal és toroskáposztával várjuk vendégeinket.

Természeti értékek | Ökoturizmus

R-GO Koncert   |  
2016. július 30.
Az R-GO koncert minden korosztály számára ajánlott, ingyenes belépővel várja az ide látogatókat.

Kulturális örökség

Ostromhétvége   |  
2016. július 16. és 2016. július 17. között
Bethlentől Rákócziig - ostromjáték Sárospatakon.Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a XVII. századi katonai életet bemutató, a Rákócziak korát megidéző hadászati program és várostrom a sárospataki Rákóczi-várban.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!