message

Üzenetküldés


Zalaszentgróttól csupán 3 kilométerre, a közút 400 méteres közelségében, mégis a forgalom zajától mentesen várja vendégeit a Lábodi Pince. A szívélyes vendéglátás, melyben itt a vendégnek része van biztosítja, hogy feltöltődve, zamatos borok ízével térhessen haza a látogató a Huszonya hegyről. A házigazda mezőgazdasági vállalkozóként 55 ha-on gazdálkodik. Az OBI bevizsgálása alapján a pincészetnek 5 fajta minőségi bora van, amelyeket kannás kiszerelésben értékesítenek, és borkóstoltatást is kínálnak vendégeiknek. 40 fős csoportok fogadására is alkalmas a pince, mely lovas-kerékpáros pihenőhelyként is működik.


Bővebb információ:

Lábodi Dezső

budailajo@t-online.hu

06-83/361-690, 06-30/214-4659

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Festetics vágta   |  
2017. augusztus 19. és 2017. augusztus 20. között
2017-ben Gyenesdiáson a hagyományos, visszatérő programjainkra érkezők mellett ismét várjuk a lovas sportok kedvelőit.

Természeti értékek | Ökoturizmus

Viva la Musica komolyzenei koncert   |  
2017. szeptember 29.
A Református templomban megrendezésre kerülő koncert sorozat keretében más-más zenész, együttes mutatkozik be a közönségnek.

Kulturális örökség

Aratónap   |  
2017. július 1.
Hagyományőrző kézi aratásról van szó. A Hegypásztor Kör tagjai évtizedek óta próbálják továbbadni azt a tudást, amit a falu idős embereitől szereztek. A programra az idősebbek nosztalgiázni, a fiatalok tanulni jönnek. A rozsaratásra a július eleje ideális időpont. Az aratás során minden munkafolyamat megismerhető a kötélcsinálástól a keperakásig. A legfontosabb és legnehezebb munka a kaszásé. A gabonát rendbe kell vágni, egy szál sem maradhat lábon. Akkor tudják a marokszedők jól ölre fogni és kötelekbe rakni. A kötegekből készül aztán az úgynevezett kepe. Ezeket halmozták egymásba a gazdaságok udvarán. A rendezettség segített a gabona későbbi feldolgozásában. A bemutatón az aratókasza is megtekinthető, amelyet kajmókkal szereltek fel. A gereblyeszerű toldás a kaszálás közben a gabonát rendbe szedte, így könnyebb dolguk volt a marokszedőknek. Az aratás után egyéb kulturális programokkal is várjuk az érdeklődőket.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!