message

Üzenetküldés


Karikatúra-szobrász, aki műveiben felismeréseket összegező jellemrajzokat sűrít. Művei gyönyörködtetnek, felismerésre, gondolkodásra késztetnek. Az ő eredeti "tiszta forrása" az erdélyi hegyek, a fürgén futó kristály-tiszta patakok és a székely fogantatású ezer-mester kézügyesség, mely meghozta számára az alkotás örömének lendületét. Teljesítménye elsősorban csöndes iróniától az erős szarkazmusig hosszabbodó szatíra, miközben karikatúra, szobor, elsőként és a lényeget illetően szoborplasztikával kifejezett gondolat. A minőség ezt a magaslati fennsík állapotot tükrözi művészetében. Arcképcsarnokában korunk meghatározó alakjai sorakoznak.


Bővebb információ:

Dr. Csíky László

gcsiky@yahoo.fr

63/313-598

www.csikyszobor.hu

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Daru-ünnep BergenDÓCiában   |  
2016. október 28.

Program

Dóc könyvtár

15.00 fotókiállítás megnyitó- Máté Bence-a „láthatatlan természetfotós”- képeiből, mely megtekinthető lesz 1016.nov. 08.-ig a falu könyvtárában

- a kiállítást megnyitja a Helyi Értéktár Bizottság elnöke-

15.15-Balázs Réka- előadása a Kunhalmokról-aki társszerzője a „Halmok az évszázad sodrában” c. könyvnek

16.30-darules a falu legmagasabb pontjáról (10 perc séta)

Művelődési ház

16.00-Tököt sütünk a falu közösségi kemencéjében, szőhetnek-fonhatnak a Szeri fonóval

19.00- Filmvetítés:

Mosonyi Szabolcs: Vad Kunság – A Puszta rejtett élete c  színes, magyar ismeretterjesztő filmje, mely idén megnyerte a Gödöllői Természetfilm Fesztivál Fődíját.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Bergendóc Szociális Szövetkezet tagjai, támogatói!

Természeti értékek | Ökoturizmus

Magyarok Karácsonya   |  
2016. december 16.
A Magyarok Karácsonya a Magyar Nemzet jelképes, közös karácsonya. A rendezvény évről évre olyan üzenetet, felhívást, kérést fogalmaz meg, amely minden magyarhoz szól és segíti a nemzeti egység megteremtését. Az adventi időszak jó alkalom, hogy felhívjuk a figyelmet az egymás iránti felelősségérzet fontosságára. Hiteles egyházi, közéleti szereplők, előadóművészek segítségével üzenünk Ópusztaszerről honfitársainknak.

Kulturális örökség

Szent Márton nap   |  
2016. november 12.
A jeles naphoz kapcsolódó népszokások, népi játékok, Márton napi libator,újbor kóstolás
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!