message

Üzenetküldés


Karikatúra-szobrász, aki műveiben felismeréseket összegező jellemrajzokat sűrít. Művei gyönyörködtetnek, felismerésre, gondolkodásra késztetnek. Az ő eredeti "tiszta forrása" az erdélyi hegyek, a fürgén futó kristály-tiszta patakok és a székely fogantatású ezer-mester kézügyesség, mely meghozta számára az alkotás örömének lendületét. Teljesítménye elsősorban csöndes iróniától az erős szarkazmusig hosszabbodó szatíra, miközben karikatúra, szobor, elsőként és a lényeget illetően szoborplasztikával kifejezett gondolat. A minőség ezt a magaslati fennsík állapotot tükrözi művészetében. Arcképcsarnokában korunk meghatározó alakjai sorakoznak.


Bővebb információ:

Dr. Csíky László

gcsiky@yahoo.fr

63/313-598

www.csikyszobor.hu

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Lampionúsztatás   |  
2015. augusztus 19.
5. alkalommal kerül megrendezésre. A vizi sportok szerelmesei hódolhatnak hobbijuknak reggelől kora estig. Sötétedéskor saját készítésű lampinok úsztatása a Hortobágy- Berettyó főcsatorna városi szakaszán. Estétől hajnalig kulturális és gyermekprogramokkal várják ak özönséget.

Természeti értékek | Ökoturizmus

Túri Vásár   |  
2015. augusztus 9.
Kirakodó vásárral, kulturális műsorokkal várnak minden érdeklődőt Mezőtűron, a Túri Vásár keretein belül.

Kulturális örökség

IV. Utcazene Fesztivál   |  
2015. május 1. és 2015. május 3. között
A város 12 pontján zenészek, zenekarok, formációk, énekesek lépnek fel.Az ingyenes programot a Ceglédi Ifjúsági Önkormányzat szervezi azzal a céllal, hogy a környék tehetségei megmutathassák magukat.Az egész várost átívelő hangos túrán útközben több zenész köszönti a járó-kelőket. Este a kis- és a nagyszínpadon pedig népszerű zenekarok koncertje zárja a városi koncertek sorát. A Városalapítók Napi Forgataga: Régi Idők piacztere, kirakodóvásár, népi játékok mind-mind a város múltját idézik.

Bor | Gasztronómia

V. Ajvár Fesztivál   |  
2015. szeptember 12.
2015-ben ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Ajvár fesztivál Deszken. Ezen a szerb gasztronómiai fesztiválon megismerkedhetnek a kilátogatók az ajvár készítésével, és más szerb nemzeti ételekkel, melyeket meg is kóstolhatnak. Évről évre a szerbiai Durmisevic Truba zenekar húzza a talp alá valót hajnalig. Mindezek mellett kézműves foglalkozásokkal, gyermek programokkal, kulturális műsorral készülnek a szervezők.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!