message

Üzenetküldés


Karikatúra-szobrász, aki műveiben felismeréseket összegező jellemrajzokat sűrít. Művei gyönyörködtetnek, felismerésre, gondolkodásra késztetnek. Az ő eredeti "tiszta forrása" az erdélyi hegyek, a fürgén futó kristály-tiszta patakok és a székely fogantatású ezer-mester kézügyesség, mely meghozta számára az alkotás örömének lendületét. Teljesítménye elsősorban csöndes iróniától az erős szarkazmusig hosszabbodó szatíra, miközben karikatúra, szobor, elsőként és a lényeget illetően szoborplasztikával kifejezett gondolat. A minőség ezt a magaslati fennsík állapotot tükrözi művészetében. Arcképcsarnokában korunk meghatározó alakjai sorakoznak.


Bővebb információ:

Dr. Csíky László

gcsiky@yahoo.fr

63/313-598

www.csikyszobor.hu

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

Európai Madármegfigyelő Napok   |  
2016. október 1. és 2016. október 2. között
Az évek óta országosan és egész Európában megrendezésre kerülő madármegfigyelő napokra október első hétvégéjén kerül sor, számos helyszínen. Ezen a napon nem bújhat el egyetlen madár sem előlünk, felmérjük a területen előforduló összes madárfajt. A távcsövét senki ne hagyja otthon! A programon a részvétel ingyenes.

Természeti értékek | Ökoturizmus

Garaboly Gasztró és Kézműves Piac   |  
2016. szeptember 17.

Kézműves, gasztronómiai, háztáji piac a Művészetek Házában, a hagyományőrzés szentesi központjában. Hiteles termelők, magas minőségű áruk.

Időpont:  2016. szeptember 17.; október 15.; november 19.; december 17. – 10-15 óra között
Helyszín: 6600 Szentes, Petőfi utca 4., Gólyás ház
Információ: info@muveszetekhaza.szentes.hu

Kulturális örökség

12. Furioso Emlékverseny   |  
2016. szeptember 17.
1836-ban gróf Károlyi György derekegyházi ménesében látta meg a napvilágot a Furioso North Star lófajta alapító angol telivér ménje. Ennek tiszteltére állítottak emléktáblát Derekegyház-Tompahát településrészén 2010-ben. A fajtát 2004 Nemzeti Kincsévé nyilvánították. Ennek tiszteletére rendezik meg minden év szeptemberben fogathajtó versenyüket.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!