message

Üzenetküldés


Karikatúra-szobrász, aki műveiben felismeréseket összegező jellemrajzokat sűrít. Művei gyönyörködtetnek, felismerésre, gondolkodásra késztetnek. Az ő eredeti "tiszta forrása" az erdélyi hegyek, a fürgén futó kristály-tiszta patakok és a székely fogantatású ezer-mester kézügyesség, mely meghozta számára az alkotás örömének lendületét. Teljesítménye elsősorban csöndes iróniától az erős szarkazmusig hosszabbodó szatíra, miközben karikatúra, szobor, elsőként és a lényeget illetően szoborplasztikával kifejezett gondolat. A minőség ezt a magaslati fennsík állapotot tükrözi művészetében. Arcképcsarnokában korunk meghatározó alakjai sorakoznak.


Bővebb információ:

Dr. Csíky László

gcsiky@yahoo.fr

63/313-598

www.csikyszobor.hu

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

XV. Fehértó Napja   |  
2014. szeptember 20.

Idén 15. alkalommal kerül megrendezésre a Fehértó Napja című rendezvénysorozat, amelynek Kardoskút ad otthont. Számos programot kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt, Mind kultúrális mind pedig természetvédelmi/zöld programokon tudnak részt venni az ide látogatók.

kép forrása: www.lukacs.org.rs

Természeti értékek | Ökoturizmus

Alsóvárosi séta   |  
2014. április 4. és 2014. október 31. között
A séta során megismerhetik Szeged legarchaikusabb városrészét, annak épített örökségét és az ahhoz kapcsolódó szellemi örökségünket. A napsugaras házakon kívül felkeressük a Ferences Látogató Központot, ahol megtekintik a gyógynövénykertet, a kőtárat a kerengőt, betekintést nyerhetnek szerzetesi életbe a kolostorban helyet adó kiállítás révén. A séta során az épített szépségek mellett a részvevők megismerhetik Alsóváros múltját, népi kultúrájának jellegzetességeit is.A programon előzetes bejelentkezés alapján lehet részt venni. A séta minden pénteken 9.00, 11.00, 13.00 és 15.00-tól indul.

Kulturális örökség

Egyszer volt hol nem volt családi nap   |  
2014. szeptember 27.
2014. szeptember 27. „Egyszer volt, hol nem volt…” Családi nap Szarvason
A Békés Megye Falusi Turizmusáért Egyesület tisztelettel meghívja Önt az általunk szervezett „Egyszer volt, hol nem volt…” elnevezésű családi napra.
A rendezvény időpontja: 2014. szeptember 27.
A rendezvény helyszíne: Sárarany Szalmaporta (5540 Szarvas- Ezüstszőlők III. külkerület 350.)
A rendezvény programja:
10:00 Megnyitó (Beszédet mond Dankó Béla, országgyűlési képviselő, a Békés Megye Falusi Turizmusáért Egyesület elnöke)
10:30-12:00 Előadások a SZIE-GAEK Tessedik Campus oktatói és hallgatói részvételével
Témák: „A kiskertek újjáéledése”- otthoni zöldség- és gyümölcstermesztés, „Gyógynövények - gyógyteák”, „Komposztálás, hulladékgazdálkodás kicsiben”
13:30 Az „Egyszer volt, hol nem volt egy szalmaszál” rajzpályázat eredményhirdetése
14:00 A Szlovák Általános Iskola (Szarvas) Nyuszi bábcsoportjának előadása
14:30 Mesél Csasztvan Zsuzsanna
16:00 Mesél Harencsár László
Egész napos programok: helyi termék bemutató és vásár, vezetett séta a füveskertben, népi játékok (gólyaláb, csoszogi, ökomata és sok érdekesség), kemencében sült ételek, házi szörpök kóstolója, tárlatvezetés a kézműves házban, kézműves foglalkozás, diavetítés.
kép forrása: www.netpolgar.network.hu

Bor | Gasztronómia

II. Vadkörte Fesztivál   |  
2014. szeptember 19. és 2014. szeptember 20. között
Barátságos őszi színekkel, hangulattal fog megtelni szeptember 20-án az Főtér, a délutáni órákra az II. Vadkörte Fesztivál veszi kezdetét a téren.
Második alkalommal rendezik meg a Vadkörte Fesztivált Orosházán, ahol ezen a napon minden a körtéről szól.
A szervezők 2014. szeptember 17-ig várják a kreatív lakosok nevezését, akik bármit leadhatnak versenytárgyként, aminek a főszereplője a körte. Óvodások, iskolások, felnőttek pályázatait is várják az 5let Pályázatra.
Péntek este a katolikus templom komolyzenei koncertje nyitja a rendezvényt, majd szombattól a Főtéren zajlanak az események, egész napos népzenei programok, táncelőadások és kirakodóvásár várja az érdeklődőket.
Lesz ovis és modern tánc előadás, délben nótaszó majd főzési bemutató.
A Cimbora Duó Weöres Sándor megzenésített verseivel lép színpadra, este stand up comedy Brutival és musical előadás is lesz.
A nap zárásaként a Molnár Dixiland és a világhírű énekesnő, Malek Andrea szórakoztatja a közönséget.
A délutáni Vackor futamon nem csak a gyermekek nevezhetnek az ügyességi versenyen, várják a játékos kedvű felnőttek jelentkezését is.
A Főtéren egész nap Cimbora Mesejátszóház és Vackorfalva játszóház várja a gyermekeket.
A látvány sütődében körtés finomságok készülnek.
Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!