message

Üzenetküldés


Karikatúra-szobrász, aki műveiben felismeréseket összegező jellemrajzokat sűrít. Művei gyönyörködtetnek, felismerésre, gondolkodásra késztetnek. Az ő eredeti "tiszta forrása" az erdélyi hegyek, a fürgén futó kristály-tiszta patakok és a székely fogantatású ezer-mester kézügyesség, mely meghozta számára az alkotás örömének lendületét. Teljesítménye elsősorban csöndes iróniától az erős szarkazmusig hosszabbodó szatíra, miközben karikatúra, szobor, elsőként és a lényeget illetően szoborplasztikával kifejezett gondolat. A minőség ezt a magaslati fennsík állapotot tükrözi művészetében. Arcképcsarnokában korunk meghatározó alakjai sorakoznak.


Bővebb információ:

Dr. Csíky László

gcsiky@yahoo.fr

63/313-598

www.csikyszobor.hu

hand
p
l
s
u
Markerek eltüntetése
-tól -ig

Aktív turizmus

FeHoVa   |  
2016. február 18. és 2016. február 21. között
23. alkalommal kerül megrendezésre a Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás Budapesten 2016. február 18-21. között a HUNGEXPO Vásárközpontban. Jöjjön el Ön is családjával, barátaival a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb és leghangulatosabb találkozójára!

Természeti értékek | Ökoturizmus

Pogácsafesztivál   |  
2016. augusztus 12. és 2016. augusztus 14. között
Idei évben immár 10. alkalommal kerül megrendezésre településünk népszerű rendezvénye a Pogácsafesztivál. A fesztiválon a testvértelepülések tánccsoportjai is részt vesznek. Az első napon már két alkalomal került megrendezésre MMA bajnokság. A második napod főzőversennyel kezdődik a rendezvény, melyet egy ünnepélyes megnyitó követ, kiállíásokat lehet megtekinteni. Versenyeket hirdetünk, melyek a pogácsával kapcsaoltosak. Ilyen például pogácsasütő, pogácsaszobrász, rajz verseny. A gyermekek részére ingyenes ugrálóvár arcfestés és trambulin van mindkét napon. Délután tánccsoportok fellépéseit követően a fiataloknak és az idősebb korosztálynak is próbálunk kedvezni népszerű fellépők előadásaival. Késő este általában utcabál zárja a napot. A vasárnapi napon kerülnek díjak átadásra. A pogácsassütő versenyre nevezők közül minden évben választunk egy Pogácsakirálynőt, aki a következő évben átadja a koronáját a nyertesnek. Díjazzuk kitüntetéésel sportolóinkai is, akikre településünk büszke lehet. A fesztivált minden évben tűzijátékkal zárjuk. A belépés a rendezvényre és a programokra díjtalan. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Kulturális örökség

IV. Gyapjúfesztivál   |  
2016. április 23.

A gyapjúval foglalkozó termelők, felhasználók, kézművesek országos találkozója.

Az idei év témája: Gyapjú az öltözködésben

Előadások a gyapjúról és felhasználásáról. Kiállítás gyapjúból készült ruhadarabokból. Fonási, szövési, nemezelési bemutatók a nap folyamán. Divatbemutató gyapjúból készült ruhadarabokból. Kézműves foglalkozások, interaktív bemutatók gyermekeknek, felnőtteknek. Részletes program szervezés alatt.

A program támogatói: NESZ, Székesfehérvár Város Önkormányzata

Hírlevél

Szeretne folyamatosan értesülni a szálláshelyek aktuális ajánlatairól, akciókról, programokról? Iratkozzon fel hetente megjelenő ingyenes Hírlevelünkre és számos szezonális, valamint egyéb ajánlat közül válogathat!